Je eigen eettafel maken: de leukste ideeën!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Tim de Graag Dining roomChairs & benches Solid Wood
Loading admin actions …

De zomer is bezig met de een laatste grote hittegolf, maar daarna breken straks de koudere dagen aan en is het weer tijd om je bezig te houden met leuke projectjes binnenshuis. Zoals je van homify misschien wel gewend bent, doen we je daarbij leuke suggesties aan de hand. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht om je eigen eettafel te gaan maken? Een beetje klusvaardigheid is daarbij wel gewenst, maar zo moeilijk is het echt niet. En op deze manier kun je iets heel erg leuks aan je huis toe gaan voegen. We geven je aan de hand van diverse experts graag de leukste ideeën mee!

Aan de slag met hout

Bij het maken van een eettafel kom je toch al snel uit bij hout als basismateriaal. Op de foto zie je dan ook een erg fraai voorbeeld dat je kunt gebruiken om zelf mee aan de slag te gaan. Het begint met het maken van een onderstel en daarna ga je bezig om een tafelblad te plaatsen. Het is aan te bevelen om dan eerst een tekening te maken waarin je alle maten exact weer gaat geven. Meet alles zeer nauwkeurig op, je wilt immers geen scheve tafel in je eetkamer of keuken krijgen!

Een bestaand onderstel als basis

Vind je het toch een beetje te spannend om een onderstel helemaal vanaf de basis te gaan maken? Je kunt er dan ook voor kiezen om een bestaand onderstel van een tafel als uitgangspunt te gaan nemen. Verwijder het oude tafelblad en breng er een nieuw exemplaar op aan! Geef het onderstel dan ook gelijk even een nieuw kleurtje zodat je tafel een compleet andere uitstraling krijgt. 

Verlenging van keukeneiland of aanrecht

Ook een erg leuk idee om mee aan de slag te gaan, is het maken van een verlenging van je keukeneiland of aanrecht in de vorm van een keukentafel. Je kunt dan één kant als basis gebruiken en op verschillende manieren gaan voortborduren. Je ziet hier een constructie met schragen: die kun je kant-en-klaar kopen en vervolgens zelf gaan voorzien van een al dan niet kant-en-klaar tafelblad. Ook hier zijn de mogelijkheden in feite weer eindeloos. 

Ronde tafels!

Retro Corian Dining Table Wharfside Furniture Dining roomTables
Wharfside Furniture

Retro Corian Dining Table

Wharfside Furniture

Het is een van de trends van 2019: ronde tafels. Een ronde eettafel is dan ook een erg leuk idee. We kunnen ons voorstellen dat je zelf niet een rond tafelblad gaat zagen, maar het onderstel kun je wel altijd zelf gaan fabriceren. Laat je op dat gebied ook zeker verder inspireren door op homify rond te neuzen. In dit artikel hebben we overigens meer trends uit 2019 op het gebied van keukens voor je verzameld. Doe daar ook zeker even je voordeel mee!

Vrijhangende tafel

Een vrijhangende tafel is ook een super leuk idee! Wel is het dan zaak dat de verankering heel goed in orde is. Een losse tafelpoot aan het einde kunnen we je wel adviseren. Het maken van een constructie als deze is erg eenvoudig: het is eigenlijk gewoon een kwestie van onderdelen aan elkaar vastmaken. 

Eikenhout

Mocht je aan de slag willen gaan met het maken van een nieuw tafelblad, overweeg dan ook zeker eikenhout als materiaal. Dit is ook helemaal trending in 2019! En als je zo naar de foto kijkt, zie je dat dit een prachtig rustiek en ook modern effect kan geven.

Stalen onderstel

Een tafelblad aanbrengen op een stalen of metalen onderstel? Dat kan natuurlijk! Als je zelf kunt lassen is het erg leuk als je de tafel helemaal zelf gaat maken en anders besteed je dat metalen onderstel gewoon uit. Er zijn in ieder geval mogelijkheden genoeg, we wensen je heel veel succes en plezier bij het maken van je eigen eettafel! 

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!