De prachtige transformatie van een terras | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De prachtige transformatie van een terras

Stoa. Stoa.
by Vicente Galve Studio Mediterranean
Loading admin actions …

De hitte is bijzonder overweldigend en je lijkt er niet aan te kunnen ontsnappen. Het asfalt brand onder je slippers en de temperatuur lijkt het smeltpunt te naderen. Wat doe je dan? Je kunt naar de zee gaan, maar ook het dakterras is een mogelijkheid. Daar kun je genieten van de koelte onder een parasol met of zonder smakelijk ijsje. Maar dan moet je natuurlijk wel in het bezit zijn van zo´n relaxt terras. Hoe je dat kunt realiseren weten ze in Spanje maar al te goed. In dit Ideabook zie je hoe een nietszeggend dak omgetoverd werd tot een schitterend dakterras. Waar dit terras te vinden is? Waar anders dan in het betoverende Barcelona! Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Oude staat

Voor de renovatie werd een plan gemaakt waarin heel duidelijk te lezen viel dat het dakterras een moderne oase moest worden in een bruisende stad waarin de temperatuur behoorlijk kan oplopen. De transformatie is concreet uitgemond in: een nieuwe eethoek, een chillout en een innovatief en inspirerende buitenruimte, geheel passende bij de identiteit van de stad. Een ruimte waar de bewoners kunnen genieten van de rust en omgeving. Voor de renovatie werd het dak niet naar zijn volle potentie gebruikt. Er was niet eens een zonnewering geïnstalleerd, waardoor deze buitenruimte niet geschikt was voor recreatie. De brandende zon maakte dit simpelweg onmogelijk. Een ander gebrek was een veel voorkomende pergola die de ruimte juist wel zeer geschikt zou maken voor recreatie. Vele aanpassingen waren er nodig om de droom van de bewoners te realiseren. We zien op deze foto dat het dak vele mogelijkheden biedt, maar er moet nog wel een hoop aan gebeuren. Kijk snel met ons mee! 

Hout

Hout is een van de meest aantrekkelijke materialen voor buiten, niet alleen vanwege de schoonheid, maar ook vanwege de robuustheid en het gemak waarmee dit natuurlijke materiaal bewerkt kan worden. De natuurlijke look is een ander punt waardoor het materiaal aantrekkelijk is. Een natuurlijke look zorgt voor een ontspannen ambiance. Deze houten vlonders vormen de basis waarop straks de pergola zal staan. 

De pergola

De pergola vormt het centrale punt van het dakterras en maakt dit geschikt voor recreatie. Het hout en het riet vormen een beschutting voor de zon. Dit is de plek waar de bewoners zo graag samen genieten van de vrije uurtjes. Omringt door planten en zittend op meubilair van hout, voelen ze zich volkomen in tune met de natuur. Naast de pergola zorgen de gordijnen er voor dat het gebied een volledige bescherming geniet tegen de zon. Echt een fijne manier om te genieten van je eigen terras. Meer ideeën voor je buitenruimte vind je hier. 

Kunstgras

Het kunstgras op het dakterras creëert de illusie van een daktuin. De keuze van die materiaal boven echt gras heeft te maken met de onderhoudsarme eigenschappen van de eerste. Op de lange termijn is het goedkoper om voor deze optie te kiezen, daarbij heb je het hele jaar plezier van het kunstgras. Je hoeft het niet te maaien, er is geen irrigatie nodig en mensen met hooikoorts hebben er geen last van. Kortom, een win-, win-winsituatie! De look van het dakterras is met dit kunstgras fris en optimistisch.

Planten

Naast het kunstgras, dat het dakterras een natuurlijke vibe geeft, zijn ook de planten en potten een goede manier om de buitenruimte een levendig uiterlijk te geven. Het hout, het gras en de planten vormen al snel de vertrouwde ruimte waarin je graag recreëert. We zien dit voorbeeld in Spanje, Barcelona, maar deze setting kan natuurlijk met hetzelfde gemak gerealiseerd worden in Nederland. Raadpleeg gewoon een expert voor professioneel advies.

Tot zover de schitterende transformatie van het dakterras. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends en woonideeën.

Deze woning is ideaal als je nieuwsgierige buren hebt!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!