Een super inspirerend filmcafé | homify

Een super inspirerend filmcafé

Johan van Dijk Johan van Dijk
by SET98 Modern
Loading admin actions …

Je bent van homify gewend dat wij je de mooiste projecten in en rond het huis laten zien. Soms maken we eens een uitstapje naar een bedrijfsgebouw of een horecaruimte. Maat het project dat we je vandaag gaan laten zien is toch wel van een heel andere orde. Het gaat namelijk om een super inspirerend filmcafé! En dat is zeker een plek die je gewoon moet bekijken. In dit geval gaat het om de foyer van een filmhuis in het prachtige Zeeuwse Zierikzee. De interieurontwerpers van SET98 uit Barendrecht hebben de ruimte(s) op schitterende wijze ingericht. Zonder enige twijfel is het de moeite waard om hier de nodige inspiratie op te doen en die zou je ook zo maar kunnen gaan gebruiken in je eigen huis.

Dynamische sfeer

Als je een eerste blik werpt in dit filmcafé, dan word je gelijk gegrepen door de dynamische sfeer. Dit is echt een filmcafé zoals je het verwacht te zijn. Een prachtig eclectisch geheel waarbij in de oude ruimte een fraaie vintage entourage is neer gezet die aangevuld wordt met wat meer moderne, eigentijdse en uiteraard ook industriële elementen. En dat het een filmcafé is mag duidelijk zijn: de oude projector is daar zeker het meest fraaie voorbeeld van, maar ook posters met afbeeldingen van de filmsterren van weleer passen helemaal in een filmhuissetting als deze. En die klassieke caféstoeltjes zorgen daarnaast natuurlijk ook voor een hele leuke en gezellige sfeer.

Industriële ruimte

De ruimte waarin dit filmhuis is gevestigd doet redelijk industrieel aan en daar is bij de inrichting van het geheel ook heel erg leuk op ingespeeld. De bakstenen muren zijn duidelijk in het zicht gelaten. De balken van de oorspronkelijke verdieping in het pand zijn weggezaagd, maar de stompjes in de muur laten op fraaie wijze de oorspronkelijke indeling van het pand zien. Wat echter wel een probleem betekende was de gehorigheid en de akoestiek van de ruimte als gevolg van het verdwenen plafond. Dit is slim opgelost door onder andere veel vilt en isolatiemateriaal toe te passen. Je wilt immers niet dat je elkaar in een ruimte als deze niet kunt verstaan. Let verder even op de moderne bar: die wekt een groot contrast op met de rest van het geheel en past er misschien juist daarom wel zo goed bij. 

De verlichting

Nogmaals leggen we de focus op de stoere en moderne bar. Maar kijk vanuit dit perspectief ook vooral even hoe fraai de verlichting in deze ruimte is aangebracht. Op sommige plekken zijn lichtstrips te vinden, verder zorgen fraaie grote industriële lampen voor de nodige verlichting en daarnaast zijn er ook op leuke vintage wijze ouderwetse lampenkapjes boven de stamtafel van de ruimte aangebracht. Let natuurlijk ook even op de fraaie nis die achter de bar is te vinden: deze voormalige poort is geheel voorzien van schoolbordkrijtverf en kan dus perfect worden gebruikt om de hapjes en drankjes van het filmcafé op aan te prijzen! 

Net als in de filmzaal!

Naast de zitjes die in het café zijn aangebracht, heb je ook een andere manier waarop je wacht tot de film begint of juist de film even na gaat bespreken op een intieme manier. De rode banken die langs de wanden zijn geplaatst lijken wel heel erg op bioscoopstoelen! Lekker om daar romantisch plaats je nemen met je drankje en nog even na te genieten van zo’n inspirerende film… En in het geheel is dit een plek om je lekker te laten inspireren. Wij gaan hier graag een keer naar de film. Geldt dat ook voor jou? En wil je nog even verder kijken naar een project dat ook even iets anders is dan een huis? Mis dit artikel dan niet! 

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!