Behaaglijk warm met infraroodverwarming!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Heat Art - infrarood verwarming Living room Glass Purple/Violet
Loading admin actions …

Als de mussen bijna dood van het dak vallen van de warmte, dan denk je misschien niet direct aan de verwarming in je huis. Maar zodra het buiten weer kouder begint te worden, dan is het uiteraard wel fijn dat je er warmpjes bij zit in je woning. In een tijd van energietransitie waarbij onder andere aardgas als voornaamste warmtebron gaat verdwijnen, is het belangrijk om naar goede alternatieven te zoeken. De experts van Heat Art – Infrarood verwarming uit Gameren bij Zaltbommel kunnen een goed alternatief bieden. En het leuke van de panelen die voor de warmte zorgen, is dat ze ook nog eens van hele leuke prints kunnen worden voorzien. Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral snel verder! 

Verwarming in de muur

Muurverwarming is al langere tijd een alternatief dat voor bijvoorbeeld vloerverwarming geboden wordt. Naast de traditionele systemen waarbij warm water door de muren stroomt, is het ook mogelijk om op maat gemaakte infraroodverwarming te laten plaatsen. Panelen in of op de muur zorgen dan voor geconcentreerde warmte. Vaak worden deze systemen aangeboden in combinatie met zonnepanelen en een warmtepomp. Op die manier kun jij je huis gelijk helemaal energieneutraal gaan maken. Zo zijn jij en je woning goed voorbereid op de toekomst.

Panelen in het plafond

Op de eerste afbeelding zag je de infraroodverwarming in de woonkamer verwerkt in de muur, maar in dit geval zijn de panelen aangebracht in het plafond. Ook een goed alternatief om over na te denken. Het ligt er net aan wat bij jou in huis het gemakkelijkste is. Overleg en informeer daarom goed bij een installateur wat de opties voor jou allemaal zouden kunnen zijn. Reken in ieder geval maar dat het hier erg aangenaam is als je lekker op de bank aan het hangen bent en de warmte van boven voelt komen.

In de slaapkamer

Uiteraard is infraroodverwaming ook heel erg goed toe te passen in de slaapkamer. En het leuke is dat je onder ander bij Heat Art – Infrarood verwarming ook panelen aan kunt schaffen die voorzien zijn van een opdruk naar jouw wens. Zo kan de verwarming gelijk dienen als een fraai kunstwerk in elke ruimte. Je wordt zo op meerdere manieren aangenaam verwarmd!

Inrichten met humor!

Hou jij wel van inrichten met een beetje humor? Onthoud dit leuke idee dan zeker voor de slaapkamer! Elke willekeurige ‘hotte’ afbeelding kan de boel zo behoorlijk op gaan fleuren en ook nog eens daadwerkelijk warmte gaan geven. De experts hebben sexy warmte dan ook niet voor niets als ondertitel toegevoegd…

In de keuken

Infraroodverwarming is in principe geschikt voor iedere ruimte in je huis. Dat geldt dus ook zeker voor de keuken! Koffieliefhebbers kunnen hun geluk op met zo’n print als deze. Maar je kunt ook voor andere fraaie afbeeldingen kiezen die goed bij de keuken passen. Heb je niet zo’n fraai uitzicht vanuit je keukenraam of is er helemaal geen venster in de buurt van het aanrecht? In dat geval kun je kiezen voor een fraai landschap ter verfraaiing van je culinaire omgeving.

Ook hier aan het plafond!

Heb je in de keuken ook liever dat de verwarming in het plafond wordt verwerkt? Met een wolkenmotief lijkt het zo net of je een dakraam hebt! En in plaats van het zonlicht dat direct naar binnen valt, kan door middel van zonnepanelen indirect worden gezorgd dat je infrarood de warmte bij het aanrecht ontvangt. Een uitstekend idee dat ook op het gebied van inrichting het ontzettend goed doet. Ben jij inmiddels om waar het infraroodverwarming betreft? Als je nog even verder wilt lezen over het energieneutraal maken van je huis, zorg dan in ieder geval dat je dit artikel ook niet mist.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!