Een loft in Rotterdam om verliefd op te worden!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Lloydstraat 140, Rotterdam, Thijssen Verheijden Architecture & Management Thijssen Verheijden Architecture & Management Living room
Loading admin actions …

Wij laten bij homify natuurlijk alleen maar mooie projecten zien. Maar ook wij hebben soms zo onze voorkeuren en een enkele keer komt een project voorbij waar we ook zelf op slag verliefd op worden. Neem nou deze prachtige loft in Rotterdam, ontworpen aan de hand van de plannen van de experts van Thijssen Verheijden Architecture & Management. Een schitterende omgeving waarin meerdere stijlen op een prachtige wijze bij elkaar komen en bovendien op een relatief klein oppervlakte alle woon- én werkfuncties gecombineerd kunnen worden. Een absolute aanrader om te zien, neem er dus zeer zeker even goed de tijd voor om dit Ideabook te bekijken.

Het eerste kijkje in de keuken

We beginnen met een eerste kijkje in de keuken en als je daar staat kun je ook gelijk de eethoek, de woonkamer en een stukje van de werkruimte zien. Je wordt daarbij gelijk overdonderd door de sfeer die hier te vinden is. Het industriële karakter spreekt duidelijk uit de foto, maar je zie dat er toch sprake is van een eclectisch geheel aangezien er ook moderne en meer rustieke meubels en elementen zijn toegepast. Wij zijn zelf ook erg nieuwsgierig naar meer kiekjes van deze plek. Kijk je met ons mee?

Onder de houten balken

Dit kleine appartement is prachtig gelegen onder de houten balken. Dat geeft uiteraard direct ontzettend veel sfeer aan een woning. Vanuit de woonkamer heb je een doorkijkje naar de fraaie verhoging die als werk- of studeerruimte kan worden gebruikt. En je vangt ook gelijk een glimp op van de slaapkamer. Het blijft natuurlijk een loft, dus in principe kun je vanaf één plek alle ruimtes overzien.

De pilaren

Naast het fraaie plafond dat uit oude houten balken bestaat, zijn de grote gietijzeren pilaren andere elementen die de aandacht heel erg trekken. Daarnaast krijg je vanaf deze plek de gelegenheid om de laatste ruimte te zien die we nog niet in beeld hadden gebracht: de badkamer. Wel is het mogelijk om die door middel van matglazen schuifdeuren af te schermen van de rest van het interieur. Het is uiteraard wel fijn om op die plek een beetje privacy te hebben.

De verhoging

We laten je nog wat leuke foto’s zien: hier eerst de verhoging die als werkruimte gebruikt kan worden. Een heerlijke plek, met fraaie inval van daglicht om lekker aan de slag te kunnen gaan. Ideaal als je bijvoorbeeld als freelancer werkt. 

Details

Die fraaie gietijzeren pilaren hebben naast een constructieve rol natuurlijk ook decoratief gezien een belangrijke functie. En je kunt daar dan ook op fraaie wijze wat leuke details aan toe gaan voegen. Een simpel lectuurrekje zoals je op de foto kunt zien, doet het ontzettend goed. Uiteraard zijn er ook veel andere opties te bedenken met deze pilaren.

De schuifdeuren

De schuifdeuren zijn eerder in de tekst al even aan de orde geweest. Door te kiezen voor matglas kun je extra privacy krijgen in de badkamer. Verder zien we dat je vanuit bed lekker tv kunt kijken. En met uitzicht op zo’n fraaie loft is dat toch zeker een vorm van genieten als je ’s ochtends je ogen opent. 

In bad!

Tussen de eigenlijke badkamer en het bed is ook nog een bad geplaatst. Heerlijk om lekker in bad te kunnen gaan als je uit je bed stapt of juist andersom. En voor de sfeer doet die het natuurlijk ook heel erg goed. Let vooral even op de stoere industriële kraan die bij het bad is geplaatst. Een prachtige manier om het industriële karakter nog iets meer naar voren te laten komen. Ben je nog niet uitgekeken en wil je meer werk van deze architecten bekijken? Mis dan dit Ideabook niet! 

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!