Een kleurrijke en praktische woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een kleurrijke en praktische woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Modern Living Room by 윤성하우징 Modern
Loading admin actions …

In Zuid-Korea zijn kleine woningen meer uitzondering dan regel. Heel veel mensen moeten het doen met een zeer bescheiden appartement in de stad. Maar ook als de woningen wat groter zijn, dan wordt er meestal op een erg praktische manier gebruik gemaakt van een niet al te groot grondoppervlakte. De architecten van Yunsung Housing hebben op een bescheiden kavel toch een schitterende vrijstaande bungalow weten te realiseren. En vooral de kleurrijke inrichting valt daarbij op, in combinatie met de praktische oplossingen om alles uit het huis te halen. Tijd dus voor een kijkje op het Koreaanse schiereiland!

Stijlvol

Aan de buitenkant valt vooral op hoe stijlvol deze bungalow vormgegeven is. Een perfecte balans tussen kleuren en vormen, die bovendien zeer goed opgenomen zijn in de omgeving. Een voorproefje van de kleur krijgen we hier echter niet van het huis zelf, maar meer van de tuin die rond de woning is aangelegd. Er is bestaat tussen huis en tuin een groot contrast, maar dat zorgt ook gelijk weer voor een schitterende harmonie.

Verrassende woonkamer

De meubels zijn nog niet eens in deze woning geplaatst toen de fotograaf een aantal kiekjes kwam nemen. Maar dat is in dit geval ook helemaal niet erg, er is al meer dan genoeg te zien! Het huis zelf straalt ontzettend veel sfeer uit. Het interieur lijkt in het geval van deze verrassende woonkamer meer een weerspiegeling van de tuin, dan van de buitenkant van de woning. Vooral de mooie natuurstenen wand trekt de aandacht en dat geldt niet minder voor de opgehangen kunst.

Appartement vermomd als bungalow?

Op sommige punten lijkt de inrichting van dit huis meer op een appartement dan op een bungalow. Neem nou de verrassende locatie van de badkamer. Je loopt vanuit de woonkamer en de keuken in één keer door naar de badkamer. We zien nog net een stukje van het bad en zien dat ook het toilet hier is ondergebracht. Verrassend is dan weer de leuke wastafel die buiten de badkamer zelf geplaatst is. Vooral de leuke tegeltjes in dit charmante hoekje zijn de moeite waard. Het enige wat nog ontbreekt, is een mooie spiegel.

Vlizotrap

Je kent het begrip vlizotrap vast wel. Mocht je dat niet weten, dan leggen we dit natuurlijk graag voor je uit. Vlizo staat voor vliering en zolder: een vlizotrap leidt dus naar zolder of vliering. Het praktische van zo’n trap is vooral dat je hem in z’n geheel uit het zicht kunt werken. In dit geval zeer praktisch als je overdag toch niet in de ruimte op de zolderverdieping hoeft te zijn. Door het ontbreken van een vaste trap is er zo veel meer ruimte in de woning. Een slim idee!

Zolder of slaapkamer

De vlizotrap leidt naar deze opvallende lichtgroene ruimte. Ideaal te gebruiken als zolder, maar ook heel erg geschikt om als slaapkamer dienst te doen. Het is maar net wat de bewoners met deze ruimte willen doen.

Kleine slaapkamer

Ook beneden is een kleine slaapkamer aanwezig. Ideaal voor een tweepersoons huishouden: de zolder kan voor opslag gebruikt worden en hier kan dan geslapen worden. En komen er wel kinderen? Papa en mama verhuizen zo naar zolder en dit kan de babykamer worden!

Mooie zithoek

In de woonkamer is een mooie verhoogde ruimte aanwezig die als hele leuke zithoek kan worden ingericht. Geen zitkuil maar juist een kleine verhoging waarin een hele leuke en intieme sfeer kan worden gecreëerd. Zie jij jezelf dit huis al inrichten? Wij hebben er al heel wat ideeën voor!

Ben je getroffen door de inventieve oplossingen van Zuid-Koreaanse architecten? Dan moet je zeker even verder kijken wat deze creatievelingen nog meer kunnen ontwerpen. Dit huis is ook zo bijzonder!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!