Houten accenten & kalkverf uit Lelystad: een fraai duo! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Houten accenten & kalkverf uit Lelystad: een fraai duo!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
by Pure & Original Scandinavian
Loading admin actions …

De natuur is hot en we voegen deze toe daar waar we maar kunnen. In dit tijdperk van toenemende digitalisering verlangen we terug naar een simpeler leven. Dit vertaalt zich in veel groen en natuurlijke materialen in onze interieur designs. Denk aan hout, rotan, bamboe, natuursteen in de mix met warme aardetinten.

Een product dat perfect in deze sfeer past is kalkverf. Het zorgt voor een prachtige matte en natuurlijke look. En niet alleen dat. Kalkverf is ook nog eens een natuurlijk product. Geen nare luchtjes en hoofdpijn dus. Vandaag tonen we je de combinatie van kalkverf en houten, natuurlijke accenten. Daarmee kun je een ongekend mooie sfeer toevoegen aan je huis en we laten je zien hoe je dit doet.


Kalkverf: het perfecte decor

Als eerste kijken we even binnen bij interieur designer Marie Masureel. Zij past haar inrichting aan volgens de seizoenen. Een zeer natuurlijk woonconcept dus en ook een originele invalshoek waar je al je creativiteit in kunt uitleven. Als basis heeft zij gekozen voor fresco kalkverf in de kleur Bone van Pure & Original uit Lelystad.

Zo'n fraaie matte tint op de muur is natuurlijk het perfecte decor voor wat fraaie artistieke, verweerde houten items. De witte verwassen laag van het hout vormt daarbij een perfecte symbiose met de muur. En wat ook zeer duidelijk wordt uit dit voorbeeld: je hoeft geen enorme hoeveelheden accessoires te plaatsen, die paar unieke items maken het verschil!

Een knusse zitplek with a view

Kalkverf is vanwege de matte natuurlijke look zeer fraai binnen een landelijk, klassiek, industrieel of natuurlijk interieur. Maar je kunt er ook prima wat warmte mee toevoegen aan een modern interieur. Kalkverf als muurverf is natuurlijk ook een volledig natuurlijk product: het ademt op je muren zonder chemische luchtjes. Beter voor je gezondheid en ook voor een prettig woonklimaat dus. Om nog maar te zwijgen over het milieu, want een natuurlijke verf zien we natuurlijk vrij zelden in onze interieurs.

Kalkverf combineert ook zeer fraai met de open structuren van rotan producten zoals deze lamp. Een perfect idee natuurlijk ook om een leuke zitplek te maken op een plek met fraai uitzicht in je huis. Een mooie designstoel, lamp en tafel zijn all you need. Ook hier is weer kalkverf in de kleur Bone gebruikt op de muren.

Kaasdoek en een schilderstafel

En soms zijn de dingen simpeler dan je denkt om die fraaie designsfeer toe te voegen aan je huis. Een oude schilderstafel, stuk kaasdoek, kalkverf als muurverf op de muren en wat fraai geselecteerde details zorgen voor die op en top design look in je huis. Design hoeft dus niet altijd duur te zijn; het gaat om de juiste verfijning en combinatie van items. Zoals bijvoorbeeld de subtiele gele details in dit voorbeeld.

Kalkverf & trendkleur aubergine

Ook met je meubels kun je leuke houten accenten toevoegen. Shop wat leuke antieke tafeltjes bij elkaar met een verweerd en used uiterlijk en schuur deze licht ruw op voor een rough look. Combineer deze met een matte kalkverf als muurverf tot een mooi samenhangend geheel met natuurlijke look. Dit vorm een perfecte basis voor een kleuraccent zoals een prachtige lounge sofa in nieuwe trendkleur aubergine paars. Maak de look af met wat verweerde potten en een lamp.

Een oude houten deur als wandpaneel

Houten accenten kun je op allerlei manieren aanbrengen. De perfecte manier om dit in je slaapkamer te doen is door middel van een oud houten paneel in used look. Ook een oud houten kamerscherm of een paar deuren zijn hier zeer geschikt voor. De prachtige matte structuur van de kalkverf als muurverf maakt het helemaal af.

Kalkverf en textiel

Last but not least: ook met textiel en kalkverf kun je fraaie combinaties maken. De matte structuur van de kalkverf komt extra mooi naar voren wanneer je kiest voor materialen met een zeer natuurlijke uitstraling. En die mogen ook best wat kreukels hebben. Dat geeft juist een extra leuk accent aan het geheel. Zachte neutralen zoals deze zand- en beigetinten zijn natuurlijk altijd prachtig voor een natuurlijke uitstraling in je interieur.

Wil je graag weten hoe je je muren het beste kunt verven? Lees dan ook even 'zo verf je de muren van je appartement'.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!