Een aanbouw in Amsterdam waar goed over nagedacht is door de architect! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een aanbouw in Amsterdam waar goed over nagedacht is door de architect!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Koekoek by Kevin Veenhuizen Architects Modern
Loading admin actions …

Je herkent het wel: ruimtegebrek in je huis. Al tijden denk je er over na om je huis wat uit te breiden, maar als je de woonkamer in de tuin gaat uitbreiden, dan kan juist het middelste gedeelte van het huis een beetje donker gaan worden. Maar daar is een hele leuke oplossing voor! Wat precies gaan we nu nog niet verklappen, maar je zult zeker verbaasd zijn over de prachtige oplossing die architect Kevin Veenhuizen heeft bedacht.

We laten je een prachtig voorbeeld van deze professional uit Amsterdam zien en wie weet loop jij ook wel warm voor deze aanbouw waar over nagedacht is.

Zo maar een flat

We zien hier ‘zo maar’ een flat in Amsterdam. Daarvan zijn er uiteraard heel erg veel te vinden, maar waarschijnlijk niet zo veel met de fraaie aanbouw van deze architect. Je ziet dat de bewoners van deze benedenwoning overigens niet de enige zijn die te kampen hadden met ruimtegebrek: ook de buren hebben de woning van een aanbouw voorzien. Zoals je kunt zien is er nog voldoende ruimte in de tuin overgebleven en is een fraaie nieuwe leefruimte met fraaie schuifdeuren ontstaan. Maar het geheim van deze uitbreiding is daarmee nog niet onthuld.

Werk in uitvoering

Vaak zie je bij ons foto’s van een project dat al helemaal klaar is, maar in dit geval kunnen we je ook een foto van het werk in uitvoering laten zien. Er is een constructie met behulp van mdf-platen gemaakt. Op deze plek zou je die waarschijnlijk niet zoveel verwachten en nog steeds laten we je even in het ongewisse wat de reden daar nou precies van is. Belangrijk is in ieder geval dat je nog een stukje van de originele muur kunt zien. Je krijgt het antwoord snel!

Fraaie werkplek

We blijven nog even in dezelfde ruimte hangen en zien daarbij een omgeving die helemaal klaar is. Op deze plek in de nieuwe woonkamer is een mooie werkplek ontstaan. Dicht bij het raam met inval van natuurlijk daglicht een heerlijk plekje om lekker te werken of te studeren. Het geheel is fraai modern aangekleed, al weet zo’n leuke kist een leuk eclectisch randje aan het geheel toe te voegen. De schuine constructie is hier zichtbaar. Maar waarom is er nou gekozen voor een schuin aflopend dak ik een aanbouw waarvan het dak plat is? Tijd om dit mysterie nu te gaan onthullen!

Een extra slaapkamer met de Koekoek

In de aanbouw is ook een extra slaapkamer aangebracht. En doordat die inpandig is aangebracht zou dit normaalgesproken een donkere ruimte zonder raam zijn geworden. De zogenaamde Koekoek die de architect heeft toegepast zorgt dat je toch een raam in de slaapkamer hebt. Het is nu haast overbodig om uit te leggen waarom de schuine constructie ter hoogte van het bureau te vinden is. Je hebt gelijk ook een raam dat met veel privacy jou toch een glimp van de buitenwereld op kan laten vangen. En geef maar toe: het ziet er ook nog eens heel erg spectaculair uit! 

De nieuwe keuken

Ook een plaatje van de nieuwe keuken mag zeker niet ontbreken: een fraaie woonkeuken waar optimaal van de ruimte genoten kan worden. In een stad als Amsterdam een heerlijke luxe!

De constructie

Als laatste laten we je nog even een afbeelding zien van de constructie van de Koekoek. In feite een heel erg simpel concept, maar zonder meer met een zeer groot resultaat. Mocht je nou dus al een tijdje je hoofd breken over de aanbouw van je eigen huis: dit kan de oplossing zijn! En wil je nog een andere bijzondere aanbouw zien? Bekijk dan ook dit project even!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!