Muurdecoratie in de woonkamer: waar kies jij voor?

Johan van Dijk Johan van Dijk
About Art Hotels
Loading admin actions …

Je woonkamer op een leuke manier inrichten is echt niet zo heel erg moeilijk, maar soms ontbreekt het je gewoon een beetje aan inspiratie. Neem nou de muurdecoratie in de woonkamer, hoe moet je daar mee aan de slag gaan en waar kies jij voor? Wij hebben uit het werk van onze interieurontwerpers de leukste en meest originele voorbeelden voor je op een rijtje gezet. En daar zit vast wel wat tussen waar jij lekker mee aan de slag kunt gaan.

En uiteraard geven we je daarbij ook de nodige andere inspiratie voor je woonkamer. Ga er maar even lekker voor zitten! 

De muren in jouw woonkamer

De huidige situatie van de muren in jouw woonkamer is van belang om te weten wat voor muurdecoratie in de woonkamer jij straks toe gaat passen. Je ziet op de foto gelijk al een heel scala aan verschillende voorbeelden. Heb jij ook een redelijk bont behang? Dan kun je er voor kiezen om vooral het behang eruit te laten springen.

Zijn het echter witte muren, dan kan het vast wel wat extra decoratie gebruiken. Of je kiest gewoon voor zo’n bont geheel als op de foto!

Een schilderij

Het is misschien een beetje een cliché als muurdecoratie in de woonkamer, maar toch is een schilderij een element dat een hele persoonlijke en sfeervolle touch aan je interieur kan geven. Vooral zo’n groot kunstwerk als je op de foto ziet, doet het in een ruimte als deze erg goed. Het is natuurlijk ook altijd een leuk idee om zelf een schilderij te gaan maken.

Ook een leuk project om samen met je kinderen aan te gaan pakken. En anders is het altijd een goed idee om te investeren in een mooi kunstwerk. En dat hoeft niet per se een schilderij te zijn, een grote foto is ook vaak een uitstekend idee.

Een muurschildering

Hoe kun je met muurdecoratie in de woonkamer net even een stapje verder gaan? Door gewoon de hele muur te gaan decoreren! Een muurschildering kan dat effect teweeg gaan brengen. Voor de kunstenaars onder ons een uitdaging om zelf mee aan de slag te gaan.

En als je denkt dat jouw artistieke kwaliteiten toch niet zo geschikt zijn voor je eigen muur, dan kun je een kunstenaar gaan zoeken die het wel ziet zitten die aan de slag wil gaan om iets moois voor jou te maken. Dat kan trouwens bij sommige stijlen ook iets van graffiti zijn: als dat echt goed wordt aangebracht geeft het een schitterend effect!

Een ensemble

Dit ensemble gaf ons ook gelijk hele goede inspiratie op het gebied van muurdecoratie in de woonkamer. De decoratie hoeft namelijk niet direct aan de wand zelf bevestigd te worden, maar kan er natuurlijk ook prima voor geplaatst worden. Dit tafeltje met het schilderij en de kaarsen zorgt voor een rustiek stilleven waar je u tegen zegt.

Erg fraai zijn ook de industriële elementen die hier terug te vinden zijn en samen leiden tot de ideale inspiratiebron.

Rustieke planken

We blijven even een beetje in de rustieke hoek hangen door je deze fraaie planken te laten zien. De uitstraling van deze planken is dermate dat je met recht van muurdecoratie in de woonkamer kunt spreken. En zo’n fraai gewei doet het ook altijd goed en is zeker met diverse stijlen te combineren. Uiteraard is het leuk om de planken aan te kleden met wat leuke decoraties en accessoires, maar het hoeft zeker niet al te vol te zijn.

De foto laat wat dat betreft al ontzettend goed zien dat in dit geval less ook zeker more is.

Pixels aan de muur

Pixels ken je doorgaans van een beeldscherm, maar als muurdecoratie in de woonkamer doen ze het ook ontzettend goed. Het gaat dan natuurlijk niet om echte pixels, maar om een schilderij dat uit een soort van pixels is opgebouwd. Als je naar de foto kijkt begrijp je vast wel wat we bedoelen! En dat kan uiteraard met elke willekeurige afbeelding.

Het brengt op een zeer artistieke en fraaie manier extra kleur aan je woonkamer. Als achtergrond kun je het beste een witte wand gebruiken voor het allermooiste effect. Ook in een klassieke woonkamer kan dit voor een prachtige aankleding zorgen! 

Een schoolbord!

In deze fraaie eetkamer sluiten we dit overzicht af. Ook als muurdecoratie in de woonkamer een uitstekend idee! Een groot schoolbord of een wand geverfd met krijtverf, kan voor de meest prachtige versiering zorgen. Elke keer kun je weer wat nieuws op de muur tekenen of schrijven! Ook erg leuk om de kinderen zich af en toe op die manier lekker uit te laten leven.

En voor de rest is dit ook weer zo’n foto die de prachtige eclectische combinatie van rustiek en industrieel uitstekend in beeld brengt. Benieuwd geworden naar nog meer leuke ideeën? Dit artikel mag je dan niet missen! 

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!