De 15 beste voortuin-ideeën voor een rijtjeshuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De 15 beste voortuin-ideeën voor een rijtjeshuis

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Modern Garden by Visser Tuinen Modern
Loading admin actions …

Je voortuin is natuurlijk het visitekaartje van je huis. Hij is namelijk bepalend voor de aanblik, maar ook voor de waarde van je huis. Maar wat nu wanneer je niet zoveel ruimte hebt? Kun je dan ook iets fraais maken van je voortuin? Jazeker! We hebben even gekeken naar kleine voortuin-ideeën voor rijtjeshuizen van professionele tuinarchitecten en hebben een hoop tips ontdekt om een perfecte voortuin te creëren.

Wanneer je al van plan was om de voorzijde van je huis een frisse nieuwe look te geven maar nog niet precies weet hoe, kijk dan zeker even mee..

1. Een van de betere tuinideeën voor een rijtjeshuis: een leisteen trap en paar simpele bakken met Hortensia en gras. We love it!

2. Hou rekening met de stijl van je huis en de andere tuinen in de straat. Een pad met klinkers past perfect bij een wat oudere woning. Ook een klein boompje zorgt voor veel sfeer.

3. Zorg voor een gebalanceerd ontwerp. Perken met Buxus, kleine boompjes met een mix van verschillende kleuren grind vormen samen een zeer harmonieus design.

4. Stem je tuin af op de architectuur van je huis zodat deze nog mooier naar voren komt.

5. Kies voor verschillende tinten groen en bloemen voor een gevarieerd beeld. Vind je dit lastig? Print dan afbeeldingen en leg ze naast elkaar.

6. Wanneer je ronde en rechthoekige vormen met elkaar afwisselt ontstaat een mooie balans in je ontwerp.

7. En vergeet vooral ook de sfeerverlichting niet: cruciaal voor een fraaie sfeervolle tuin en bovendien zeer effectief tegen inbrekers.

8. Woon je in een natuurlijke omgeving? Dan kan het ook heel fraai zijn om ook je voortuin zo'n natuurlijke look te geven met beplanting die past in de omgeving.

9. Nog zo'n zeer onderhoudsarme voortuin met een fraaie mix aan groen en materialen.

10. Geen rijtjeswoning dit, maar wel een leuk idee voor je voortuin: Grind een klein boompje en een paar bakken. Nog voordelig ook!

Modern Houses by Kabaz Modern

11. Hou je van bloemen? Dan zijn een paar bakken vol met fraai bloeiende planten tegen je gevel aan altijd een groot succes.

12. Een zeer kleine tuin maar perfect afgestemd op de architectuur en sfeer van de woning en toch een fraai groen accent.

13. Losse houten bakken zijn te koop in je tuincentrum en je plaatst ze zo op je terras voor een leuk accent of een kleine moestuin.

Industrial style garden by BMT Industrial
BMT
BMT

14. In perken met laag groen kan het een leuk idee zijn om de hoogte in te gaan en zo het vlakke beeld wat te doorbreken.

15. Een waterelement is de grote trend van 2019 en ziet er natuurlijk ook in je voortuin fenomenaal uit. En zoals je ziet, neemt het weinig ruimte in beslag.

Wil je graag nog meer voortuin ideeën voor een rijtjeswoning bekijken? Lees dan ook even de 7 gouden regels voor de perfecte voortuin door.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!