Hoe creëer je een luxe inrichting in huis? 7 onmisbare tips!

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Hoe creëer je een luxe inrichting in huis? 7 onmisbare tips!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Living Room by Finkeldei Polstermöbel GmbH
Loading admin actions …

Je huis is op het gebied van inrichting nooit af. Er is altijd wel iets nieuws wat je toe kunt voegen of iets dat je kunt gaan veranderen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om een heerlijke luxe inrichting voor je huis te gaan creëren? Denk er dan aan hoe het er allemaal uit zou zien als je huis een luxe hotel zou zijn. Dat gevoel wil je vast wel dagelijks hebben! We zijn er zelf ook even goed voor gaan zitten en hebben in ons archief gekeken wat voor moois diverse interieurontwerpers hebben gemaakt. En reken maar dat jou dat zeker niet teleur zal gaan stellen!

1. Weelderige bloemen in huis

In dit inspirerende overzicht kom je veel tips tegen die de luxe inrichting van je huis helemaal compleet kunnen gaan maken. Voor de ene oplossing moet je net even wat meer moeite doen dan voor de andere, maar waar we mee gaan beginnen is eigenlijk heel eenvoudig. Want een luxe inrichting begint eigenlijk met weelderige bloemen. Haal een groot boeket (of stel er eentje samen als je groene vingers hebt) en zet het op de grootste vaas die je in huis kunt vinden. Zo voeg je gelijk een aangenaam chique tintje toe aan je interieur!

2. Gelaagde gordijnen

In elk interieur zijn gordijnen behoorlijk bepalende onderdelen in de stijl en uitstraling van je woning. Wil je door middel van gordijnen iets meer diepte (letterlijk en figuurlijk) in je interieur aan gaan brengen? Kies dan voor gelaagde gordijnen! En bij een luxe inrichting moet je dan denken aan mooie dikke exemplaren die van de grond tot aan het plafond lopen. Wil je een beetje extra privacy gaan creëren? Die gelaagdheid krijg je dan vooral door een vitrage toe te gaan voegen. Of denk er eens over na om meer dan twee gordijnen aan een rail te hangen: ook dit kan de luxe inrichting stimuleren.

3. Grote banken en kussens

Een klein bankstel maakt nou niet echt indruk. Heb je altijd al het idee gehad dat jouw bank een beetje aan de kleine kant is en dat het wel anders kan? Koop dan gewoon een mooie grote bank! Kleed die vervolgens aan met veel en grote kussens. Op die manier krijg je gelijk het idee van een luxe inrichting. De luxe inrichting is trouwens in deze woonkamer op een wat meer stoere manier vormgegeven, met die lamp neigt het haast een beetje naar de industriële kant. Voor een chique interieur zou je uiteraard ook meer de klassieke invalshoek kunnen kiezen.

4. Een heerlijke badjas

Als je in een luxe hotel of in een spa verblijft dan heb je doorgaans de beschikking over zo’n heerlijke dikke badjas. Maar waarom heb je die thuis eigenlijk niet? Dit kan namelijk ook heel erg goed bij gaan dragen aan de sfeer van je luxe inrichting. In je slaapkamer staat het gewoon heel mooi als een paar van die fraaie badjassen aan de muur hangen. Lekker om over je pyjama aan te trekken of als je net uit bad komt natuurlijk. En het ziet er gewoon heel luxueus uit!

5. Luxe handdoeken

Naast de woonkamer en de slaapkamer kan een tip om het in de badkamer net even wat chiquer te maken ook zeker niet ontbreken. Luxe handdoeken maken een luxe inrichting uiteraard ook helemaal compleet. Ga eens kijken of je van die fraaie witte, grote en vooral ook dikke handdoeken kunt vinden. Je weet wel, van die exemplaren die zo groot zijn dat jij je er helemaal in kunt wikkelen. Zorg dat je ze op de juiste manier wast en voeg ook zeker wat wasverzachter toe om er voor te zorgen dat ze lekker lang zacht blijven. Zo kom je weer een stapje dichter bij je luxe hotelervaring!

6. Spiegel

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de meest luxe inrichting van het land? Met zo’n mooie nieuwe spiegel kun je zeker een poging wagen! Spiegels vergroten natuurlijk het ruimtelijke effect van je huis, maar maken het geheel doorgaans ook net wat luxer en chiquer. Kies vooral voor een lekker groot exemplaar en kijk of de spiegel goed bij de stijl en sfeer van je huis past. En denk er ook even over na of je de spiegel rechtop wilt ophangen (zoals op de foto) of juist horizontaal. Kies wat het beste bij de hoogte van jouw woonkamer past.

7. Een kroonluchter

We hebben al weer heel wat tips voor je op een rijtje gezet en sluiten af met een idee wat bij een luxe inrichting zeer zeker niet mag ontbreken: een kroonluchter! Op de foto zie je een geweldig klassiek voorbeeld, maar zo’n royale woonkamer als hier is nou eenmaal maar voor een beperkt aantal mensen weggelegd. Maar dat neemt niet weg dat een kroonluchter het luxe gevoel bij jou thuis net wat mooier kan maken. Net zoals bij de spiegels geldt: kies een exemplaar dat goed bij de stijl van je huis past.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!