Weinig ruimte? Zo past er toch een kleine inloopkast in je slaapkamer

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Aménagement et décoration de chambres à Lentilly, Marion Lanoë Marion Lanoë Modern Dressing Room
Loading admin actions …

Wie droomt er niet van zo'n fraaie inloopkast? Maar vaak hebben we er geen ruimte voor (denken we). Toch is er minder ruimte voor nodig dan je denkt. Bovendien kun je kunt de inloopkast ook ergens anders maken wanneer er in je slaapkamer onvoldoende ruimte is. Een meter ruimte langs een wand is vaak al voldoende voor een kleine inloopkast. En heb je 1,5 tot 2 meter dan kun je al een behoorlijk luxe variant plaatsen. Zo niet, dan biedt het schuine dak op zolder uitkomst, een ruimte gang of een kleine hoek of nis elders in je huis. Vaak wordt de zolder vanwege het schuine dak tot rommelhok, maar ook daar kun je een prachtige designruimte van maken. Vandaag geven we je daarvoor wat inspirerende ideeën!

Inloopkast kleine slaapkamer

Deze optie neemt de minste ruimte in beslag: je plaatst een open kastenwand langs een volledige muur en tussen je bed en de kast plaats je een dunne scheidingswand. Zo kijk je niet tegen je kleding aan en door de afgescheiden ruimte heb je echt het idee van een inloopkast. Langs de scheidingswand kun je wat haken plaatsen om je losse kleding op te hangen. Een raam is dan natuurlijk wel zo praktisch vanwege het benodigde daglicht, maar je kunt natuurlijk ook een paar daglampen plaatsen in je kast.

Twee kasten tegenover elkaar

Ook deze inloopkast is zeer geschikt voor een kleine ruimte. Hij neemt iets meer ruimte in beslag, maar dan heb je ook wel direct dubbele kastruimte. Je plaatst hiervoor twee dezelfde kasten tegenover elkaar met wat tussenruimte. Super simpel en ook een zeer voordelige optie om je eigen walk in closet te maken. Bijkomend voordeel: je kijkt niet tegen de open kast aan met al je kleding hooguit tegen de achterwand van de kast die je dus die zul je wel even in een fraai kleurtje moet spuiten.

Een L-vorm

Heb je een hoek in je slaapkamer met een stukje muur achter de deur dat je eigenlijk niet gebruikt? Denk dan eens aan een L-vorm kast. Deze vorm neemt namelijk zeer weinig ruimte in en is bijzonder praktisch omdat je de anders onbenutte ruimte praktisch inzet. Wil je liever geen dure maatwerkkast? Bij de bouwmarkten of bij Ikea vind je allerlei modulaire kastsystemen waarmee je altijd wel iets passende kast kunt maken.

De styling

Het oog wil natuurlijk ook wat. Een logge zwarte kast waar al je kleding inpropt is nou niet bepaald een eyecatcher in je slaapkamer. Wil je van je kast een echt stylingselement maken dat echt iets toevoegt aan je interieur dan vraagt dit een wat andere aanpak. Hier is de styling van de kast in twee basiskleuren uitgevoerd: wit en roomkleur in combinatie met hout als materiaal. De kast is vrij modern qua stijl maar de pouffe en het bankje ademen een nostalgische sfeer. De geometrische tegelvloer sluit daar perfect bij aan. Maar ja, of wij ook alleen maar kleding in bruin, wit en roomwit willen ophangen? Nee, dat is wat te beperkend, dus dat is geen optie…

Onder een schuin dak

Heb je een zolderkamer die je niet gebruikt? Dan is dit een prima plek voor je walk in closet. Met wat simpele lage ladekastjes en een paar houten planken maak je deze zeer stijlvolle inloopkast. Wil je niet een hele zolderkamer gebruiken voor je inloopkast? Dan kun je ook ergens een open kast haaks op de wand zetten met wat planken langs de muur zodat je een L vorm kast maakt.

In de nok van je dak

Heb je weinig ruimte in huis maar wel hoge plafonds of een puntdak? Dan kun je een vide maken met een inloopkast of een walk in closet inrichten in de nok van het dak. Hier zie je een voorbeeld van hoe je deze wat onhandige ruimte toch zeer praktisch kunt inrichten met een zee aan ruimte voor al je kleding. Een zeer creatief en fraai uitgevoerd idee! Let ook op de ramen in de nok die zorgen voor licht van boven. Een doordacht design.

In een gangkast

Sommige huizen hebben ergens in huis een wat grotere of diepere kast die bestemd is als voorraadkast, washok of bergruimte. Maar die kun je natuurlijk ook omtoveren tot kleine walk in closet! Eet je voorraad met pasta en blikken tonijn dus even op deze zomer, zodat je deze ruimte kunt stylen tot jouw persoonlijke inloopkast. Een paar planken langs de wanden, wat kledingrekken eronder en even alles mooi crispy wit schilderen en klaar is jouw persoonlijke kledingparadijs!

Zo simpel kan het dus zijn

Liefhebbers van minimalistisch opgelet: alles wat je nodig hebt voor je inloopkast is een halfhoge scheidingswand. Achter deze wand bevinden zich de planken en rekken met  je kleding. Deze zie je niet vanuit je bed omdat deze wand net even iets dikker is dan gemiddeld. De wand zelf is ook functioneel: je hangt er je tv aan op voor heerlijke avondjes Netflixen in bed.

Kleine inloopkast inspiratie

Om je nog wat meer kleine inloopkastideeën te geven hebben we nog wat meer fraaie voorbeelden met kleine inloopkasten of kasten op zolder of onder een schuin dak voor je verzameld. Van landelijk tot klassiek en modern: voor elke smaak zit er iets bij.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!