Met deze gids is een slaapkamer met schuine wand geen probleem!

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Met deze gids is een slaapkamer met schuine wand geen probleem!

Johan van Dijk Johan van Dijk
by Stefania Rastellino interior design
Loading admin actions …

Een slaapkamer met schuine wand lijkt misschien in eerste instantie een beetje onhandig al het aan gaat komen op de inrichting, maar dat is zeker niet het geval! Met de juiste creativiteit kun je er namelijk iets zeer sfeervols van gaan maken en is die schuine wand juist een welkome aanvulling voor een intieme en fantastische sfeer. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je allemaal om denken? Wij zouden homify niet zijn als we niet alle leuke opties en oplossingen voor je op een rijtje zetten. En uit het mooiste werk van diverse interieurontwerpers blijkt dat een slaapkamer met schuine wand geen enkel probleem is!

Op zolder?

Een slaapkamer met schuine wand kun je op meerdere plekke in huis aantreffen. Dit kan op een bovenverdieping zijn als je een huis met een puntdak hebt, maar op zolder is de kans ook groot om een dergelijke slaapkamer aan te treffen. Of misschien is het nu nog wel een muffige opslagruimte waar jij graag een fraaie slaapkamer van wilt gaan maken. Voor de beste ideeën waar het een slaapkamer op zolder betreft, moet je zeker weten hier zijn. Wat een fantastisch contrast kevert de houten vloer op met de verder zo wit geschilderde ruimte. En die witte kleur is ook bewust uitgekozen: het zorgt namelijk dat de kamer er ondanks de schuine wand toch heel ruim uit komt te zien.

Authentieke balken

Het leuke van een slaapkamer met schuine wand is dat je in bijvoorbeeld oudere huizen grote kans hebt om onder authentieke balken te zitten. En wat is er nou leuker dan die mooie balken in originele staat laten? Wel is het een goed idee om het geheel even te behandelen met een beits. Op die manier heeft stof minder kans en jij zit vast niet op stofnesten in je slaapkamer met schuine wand te wachten! En uiteraard is het ook weer zo dat je in deze kamer verder ook nog de nodige inspiratie op kunt doen.

Aan de slag!

We hadden het er net al even over: zo’n stoffige zolder die alleen maar als opslagruimte wordt gebruikt. Maar waarom zou je niet de handen uit de mouwen steken om er een leuke slaapkamer met schuine wand van te gaan maken? Als je niet wilt dat je al je opslagruimte in een keer kwijt bent, dan kun je er ook zeker voor kiezen om een wand aan te brengen die de zolder in tweeën verdeeld. Zorg dat je ook gelijk even goed op gaat ruimen want het zou zo maar kunnen zijn dat er heel veel spullen staan die je toch nooit meer gebruikt. Elke kringloopwinkel kun je daar weer blij mee gaan maken!

Efficiënt de ruimte benutten

Het nadeel van een slaapkamer met schuine wand lijkt vaak de indeling te zijn. Maar waarom zou je de ruimte niet efficiënt benutten? Dat randje onder het schuine dak is namelijk perfect om je mooiste boeken neer te zetten! En uiteraard zijn er ook heel wat andere opties mogelijk. Zo is het ook de ideale ruimte om kasten te plaatsen. Een normale kledingkast heb je dan in je slaapkamer met schuine wand niet meer nodig.

Pasteltinten

Het kwam al even aan de orde dat wit het in een slaapkamer met schuine wand heel erg goed doet om het er lekker ruimtelijk uit te laten zien. Maar wat nou als je toch een beetje kleur wilt hebben in het geheel? Dan ben je bij deze fraaie kamer op de juiste plek aan het kijken! Het is namelijk een heel erg goed idee om een van de muren (en in dit geval dus niet de schuine wand zelf) te voorzien een fraaie pasteltint. Zoals je ziet ook ideaal voor een vergroot ruimtelijk effect!

Kinderkamer

Een kinderkamer kan natuurlijk ook prima in een variant als slaapkamer met schuine wand worden uitgevoerd. Je ziet hier een heel leuk voorbeeld. Zelfs een verhoogd bed direct onder de schuine wand zou je kunnen overwegen. Zo creëer je onder het bed een hele leuke ruimte voor kids om te kunnen spelen. En zo zijn er wel meer leuke dingen te bedenken. We hopen dan ook vooral bij jou de nodige creativiteit uit te lokken.

Multifunctioneel gebruik

Heb je al heel wat ideeën die je gaat onthouden? Met deze mooie foto sluiten we het geheel af. Een slaapkamer met schuine wand kan natuurlijk ook heel goed multifunctioneel worden gebruikt. Als werkkamer bijvoorbeeld! Maar ook het toevoegen van een (kleine) badkamer is zeker een goed idee. En heb je nog de nodige stijl- en sfeerideeën nodig? Dan ben je hier ook aan het juiste adres! Let vooral even op die prachtige wereldkaart aan de schuine wand. Dat geeft gewoon een extra dimensie aan dit geheel. Werken en slapen in deze ruimte kun je op inspirerende wijze doen! Wil je nog even verder rondneuzen? Vergeet dan niet om dit artikel even te bekijken.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!