Kleurencombinaties en woonkamer: welke keuzes maak jij?

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Kleurencombinaties en woonkamer: welke keuzes maak jij?

Johan van Dijk Johan van Dijk
by PJ van Aalst exclusieve tapijten BV Rustic
Loading admin actions …

Je kunt op elk moment van het jaar besluiten om de woonkamer, of een andere ruimte in je huis, een fraai nieuw kleurtje te gaan geven. Maar toch is het voorjaar over het algemeen echt zo’n periode om daar lekker mee aan de slag te gaan. Dus als jij nou een weekje vakantie hebt en van die vrije dagen ook nog wat tijd wilt gebruiken om in je huis aan de slag te gaan, dan is dit artikel daarvoor zeker iets dat je even moet lezen! Weet jij dus al welke keuzes jij maakt op het gebied van kleurencombinaties en woonkamer? Wij helpen je graag een handje mee!

Hoe is jouw woonkamer?

Voor je nou direct met een kwast en verfpotten in de weer gaat, is het natuurlijk wel handig om even een beetje meer achtergrondinformatie te hebben. Ga dus met je laptop op schoot even op de bank zitten en ga maar eens goed rondkijken hoe jouw woonkamer eigenlijk is. Wat is de hoogte, de diepte, wat zijn de vormen en hoe heb je de kleurencombinaties nu toegepast? Voor eventuele veranderingen is het heel goed om daar eerst een beeld bij te hebben! Als algemene vuistregel kun je aanhouden dat hoe lichter de kamer is, hoe ruimer die lijkt. Is het plafond je net iets te hoog en wil je een iets meer intieme sfeer? Kies dan voor een wat donkerder kleur op het plafond!

Klassiek met moderne invloeden

Als we het over kleurencombinaties en de woonkamer hebben, dan zijn stijlen daarbij uiteraard ook heel erg van belang. Wat dacht je van het inrichten van een meer klassiek georiënteerde kamer? Standaard kom je dan bij witte muren uit of worden er juist tinten als beige toegepast. De mogelijkheid voor een behang met een fraai motiefje licht verder ook voor de hand. Maar wil je het geheel wat moderne invloeden mee gaan geven? Dan kun je in deze woonkamer goed terecht! Wel moeten we gelijk opmerken dat je voor een inrichting als deze misschien wel een interieurontwerper in de arm moet nemen. Het leukste aan deze bijzondere kleurencombinatie is dat de muren aan weerszijden van de open haard een beetje met elkaar contrasteren. En juist dat geeft een ontzettend fijne en moderne dynamiek!

50 tinten grijs

Bij 50 tinten grijs denk je misschien al snel aan de bekende boeken en films, maar in dit geval hebben we het vooral over de kleurencombinaties in je woonkamer! Want ook al mag je grijs misschien volgens de officiële definitie niet echt een kleur noemen, de diversiteit van de verschillende tinten die je kunt kiezen is ontzettend groot. Ook hier geldt dat grijs in diverse kleurencombinaties er voor kan gaan zorgen dat jouw woonkamer er wat intiemer uit komt te zien. Zoals je ziet kan dat door de toepassing op de muren en verder een zeer fraaie aankleding door middel van diverse grijze meubels en accessoires. Absoluut een plaatje om als inspiratie te gebruiken!

Pasteltinten

Pasteltinten, in welke kleurencombinatie dan ook, zijn ook zeker iets waar je bij de huidige woontrends zeker niet omheen kunt. In dit geval is gekozen voor een fraaie groene kleur, maar stel je eens voor hoe je interieur eruit kan komen te zien als je kiest voor de toepassing van blauwe of juist roze tinten. Een woonkamer als deze doet het vooral heel erg goed als je een meer rustiek geïnspireerde stijl toe gaat passen. Een fraai eclectisch modern tintje doet het in deze combi ook ontzettend goed. En nog even iets anders: zie je wat het heldere wit op het plafond hier met de hoogte doet? In dit geval prima natuurlijk omdat het geheel er lekker ruim uit moet blijven zien voor de perfecte sfeer.

De industriële touch

Welke kleur zou jij kiezen als je een industriële touch aan je woonkamer wilt geven? Dat kan best wel lastig zijn omdat juist bij deze stijl er over het algemeen niet zo heel erg veel gebruik gemaakt wordt van opvallende kleuren. Zwarte en witte tinten zijn vaak al voldoende als kleurencombinaties. Maar met bakstenen en hout kun je het geheel uiteraard wat meer sfeer gaan geven. Subtiele elementen als boeken zorgen dan voor een hele kleine kleurenwaaier. Dit kun je ook door middel van andere kleine, maar opvallende kleurige accessoires gaan doen.

Maak kleur met licht!

Kleurencombinaties in de woonkamer kunnen ook door middel van verlichting op een hele fraaie manier extra kracht worden bijgezet. Deze fraaie neonverlichting laat dat perfect zien! Tegenwoordig zijn er ook heel erg veel ledlampen die in alle kleuren van de regenboog de woonkamer kunnen verlichten. En het leuke is dat je de kleur bij sommige lampen ook kunt veranderen: zo kun je altijd op zoek gaan naar de perfecte kleurencombinaties voor elke gelegenheid.

Ben je zo enthousiast geraakt dat je niet kunt wachten tot je met al die fraaie kleuren aan de slag gaat? Neem ook dit interessante artikel nog even in je op om te zien hoe je dat perfect voor elkaar kunt krijgen!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!