Het effect van rustieke meubels

press profile homify press profile homify
Chalet Gstaad Ardesia Design Rustic style bathroom
Loading admin actions …

De naam rustiek geeft al een kleine hint wat je kunt verwachten van meubels die van dit kaliber zijn gemaakt. Iets waar een ieder mens uiteindelijk altijd naar streeft maar ook diep van binnen verlangt. Vooral in de tijd waarin we nu leven! Zodra wij deze meubels in een landelijk interieur plaatsen wordt er rust en warmte uitgestraald. Een goed begin dus om onze rust te kunnen pakken in deze snelle hedendaagse maatschappij. 

Laat je via dit artikel inspireren door 10 geselecteerde rustieke meubels, die warmte en rust uitstralen en ontdek hoe ze met andere natuurlijke materialen, maar ook wat moderne items en accessoires prachtig gecombineerd kunnen worden.

Binnen picknicken

Het eetgedeelte is een mooie plek in huis om wat quality-time door te brengen met familie en geliefden. En niet te vergeten een mooie grote houten tafel met genoeg beenruimte erbij! Het houtmateriaal steekt hier goed af met de witte achtergrond wat dus zeker niet misstaat. Wat de ruimte nog sprekender maakt zijn de mooie hanglampen van glas en de houtenvloer.

Mocht het een keer buiten regenen, dan kan er altijd een binnenshuis picknick gehouden worden aan deze mooie robuuste tafel met bijbehorende banken. 

Dichtbij de natuur zijn

Elke dag wakker worden in zo een bed is zeker niks mis mee. Het houtwerk en de ruw bewerkte muur geven dat natuurlijk en rustgevend effect. Alsof je letterlijk dichtbij de natuur staat en ook zo wakker wordt. Heel fijn en ontspannen om met zo een gevoel (elke dag) wakker te worden. Het bijzondere aan dit meubelstuk is dat de poten en de omheiningen (bij het lig gedeelte) met stevig en vol uitziende planken bij elkaar wordt gehouden. Wat verder zo plezierig aan het bed te zien is, is dat het veel oneffenheden aan de zijkant heeft. Dit geeft het bed toch iets meer persoonlijkheid.  

Nog meer prachtige rustieke meubels kunnen hier bekeken worden.

Natuurlijke uitstraling

Chalet Gstaad Ardesia Design Rustic style bathroom
Ardesia Design

Chalet Gstaad

Ardesia Design

Prachtig hoe de lange witte wastafel zo mooi afsteekt bij de achtergrond dat helemaal met hout is afgewerkt. Deze scenario doet mij ook meteen denken aan een spa in Scandinavië. Deze ruimte straalt ongetwijfeld rust en warmte uit en geeft dat gevoel ook zeker door via dit plaatje. 

Zo bewijst houtmateriaal nogmaals dat het nooit te druk overkomt mitst het op een leuke manier gecombineerd of gestyled wordt met andere natuurlijke elementen, zoals de wastafel en de witte achtergrond bij het douchegedeelte.

Boerderij

Lucky 4 Ranch Uptic Studios Living room
Uptic Studios

Lucky 4 Ranch

Uptic Studios

Deze ruimte heeft een authentieke en elegante uitstraling (van architectenbureau uptic studios) . Dit is zonder twijfel terug te vinden in de robuuste en houten meubels die zich in deze ruimte bevinden.  Wat ook interessant is om te zien , is hoe verschillende soorten houtmaterialen zo goed bij elkaar kunnen passen in één ruimte. Alles past hier perfect bij elkaar! Van de unieke houten salontafel met zijn bijzondere wielen, tot de trap en het moderne apparatuur dat zich in het keukengedeelte bevindt. Ook zorgen het tapijt en het bankstel voor een aangename atmosfeer. 

Lekker tot rust komen

Op koude dagen lekker bijkomen bij de open haard met een kopje thee of een heerlijk chocomel met slagroom. Of in de zomermaanden juist de deur opengooien en de koele lucht lekker naar binnenlaten en met een boek op de bank genieten en heerlijk ontspannen. Deze ruimte geeft die gelegenheid en met de zachte tinten straalt het ook een vredig gevoel uit.

De mooie lange houten tafel dat met zacht houtmateriaal is verwerkt, stemt hier heel mooi af met de houtenvloer en het plafond dat ook bijna in dezelfde tint is verwerkt. Ze passen alle drie heel stoer bij elkaar en brengt de rest van het interieur juist meer tot leven. Om al het hout een beetje op te breken, creëert de witte muur hier een goede job in!

Perfect voor de slaapkamer

Een mooi en onmisbare item voor in de slaapkamer of gewoon als opbergkast in de hal. Er valt niet te ontkennen dat deze houten kast van loaf toch een kamer in de juiste setting kan plaatsen. Via dit plaatje steekt het bijzonder mooi af tegen de grijze achtergrond en de rondliggende accessoires. 

Verder kunnen we ook zien dat de houten kast een hele mooie bewerking heeft aan de onderkant. Het heeft een eenvoudige maar sierlijke vorming wat toch wel een kleine french touch geeft. Maakt het toch iets unieker.

Maak het persoonlijker

Audrie chest of drawers Loaf Rustic style bedroom
Loaf

Audrie chest of drawers

Loaf

Een prachtig meubelstuk dat mooi aangevuld wordt met wat natuurlijke accessoires in zachte tinten. Alles bij elkaar straalt rust en eenvoud uit maar dat neemt niet weg dat het toch een bepaalde schoonheid achterlaat. Het valt zeker op dat er in deze ruimte geleefd wordt en zo mag het ook! 

Wat dit meubelstuk verder nog bijzonder maakt is dat de lades opgedeeld zijn in twee verschillende formaten. De onderste drie rijen zijn in een langwerpige formaat ontworpen en elke lade is met twee simpele maar stijlvolle handgrepen bewerkt. Terwijl de bovenste rij uit drie kleine vakken bestaat. Een mooi en praktische idee om het zo met elkaar te combineren.

Warmte & Rust

Een ruimte om jezelf even helemaal terug te trekken van alle drukte en iedereen om je heen maar om dat toch nog in stijl te kunnen doen? Dat kan! In dit buitenhuisje kun je makkelijk ontspannen en lekker genieten van de rust om je heen. Niemand die je hier zo gauw lastig zult vallen.

Een beetje oud—Een beetje nieuw

Hoge kasten van oud hout dat elegant afsteekt tegen een witte muur. Dat noem ik zeker een goede eye—catcher! Oud en nieuw wordt hier samen gecombineerd en vormt een goede teamwork. Het hout zorgt voor een natuurlijke sfeer en het witte gedeelte maakt de ruimte iets moderner. Geweldig!

Lekker rustig op de toilet

Een mooie inspiratie om de toilet een andere look te kunnen geven is om een houten (van zacht materiaal) achtergrond te plaatsen achter het toiletgedeelte. De ruimte in de toilet straalt nu meteen een sfeervolle en rustiek gevoel uit. Met wat accessoires in zachte tinten erbij is het plaatje nu iets completer. Een mooi gezicht om te zien.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!