à la crème Keuken

press profile homify press profile homify
Kitchen design holly keeling interiors and styling Kitchen
Loading admin actions …

Keukens hebben we in alle soorten en maten! Het is de plek dat steeds meer wordt gezien als een sociale leefruimte. Met de komst van de technologie (televisie, internet op mobiel, social media en noem maar op) leven we steeds meer in een drukke en opgejaagde wereld.  Waar vinden we nu zo gauw nog de tijd om even samen gezellig aan tafel te zitten en bij te kletsen over alle gebeurtenissen van de dag. Het wordt tijd om die rust en gezelligheid weer terug te pakken! Geen betere plek dus om eerst in de keuken te beginnen. In dit artikel gaan we een kijkje nemen naar keukens met een crèmekleurige tint. 

De landelijke stijl

Alles is hier mooi afgewerkt en nodigt je met enthousiasme uit om meteen een lekkere maaltijd klaar te zetten. Je kunt echt zien dat er in deze keuken geleefd wordt en gezelligheid uitstraalt. Lekker comfortabel dus maar het straalt ook rust uit. Fijn om even bij te kletsen of samen met een geliefde een nieuw recept uit te proberen.

Wat deze keuken verder zo bijzonder maakt, zijn de verschillende elementen die we overal terug zien. Om een paar op te noemen—de verschillende houtsoorten (het houtenkastje, de eettafel, keukenkasten en noem maar op), de mooie rietenstoel. En niet te vergeten het eet- en zitgedeelte natuurlijke. Gecombineerd met de bloemenprintjes en zacht crème kleur heeft de uiteindelijke look toch iets van een landelijke stijl.

Het centrum van het huis

Een mooie open ruimte om je makkelijk in te kunnen bewegen. Deze open keuken heeft een strakke en moderne ontwerp. Het stenen plafond steekt heel mooi af met de witte muren en het onderste deel van de keuken zelf. En met de grote ramen kun je overdag lekker genieten van de activiteiten die zich achter het glas plaatsvinden. Gewoon even niks doen.

Huiselijk & Persoonlijk

Country style kitchen homify Kitchen
homify

Country style kitchen

homify

De crèmekleurige kasten steken mooi af met het overige houtmateriaal. Huiselijk en persoonlijk is het ideale woord voor deze sfeervolle plek! En dat is met name te danken aan de combinatie van de witte, crème kleurige en bruine tinten die op verschillende plekken in de keuken te zien zijn. 

Voor een snelle snack kan men aan het tafeltje in het midden van de ruimte zitten of om mee te helpen met het snijden van de ingrediënten voor het avondmaaltijd. Een mooi project van architectenbureau Schema studio limited

Frisse blik

Open-Plan Kitchen / Diner homify Modern Kitchen
homify

Open-Plan Kitchen / Diner

homify

Heel veel ruimte, dat zelfs naar buiten toe leidt, om met gemak heen en weer te kunnen bewegen, vooral als er veel medebewoners zijn en/of regelmatig visite langskomt. En niet te vergeten heel veel opbergruimte! De crèmekleurige keukenkasten steken heel mooi af met de witte muren en om de ruimte niet saai te maken wordt het mooi afgemaakt met een kleurige vloerkleed. Een prachtig gezicht om te zien en het geeft ook meteen een frisse blik aan de gehele ruimte.

Open toegang

Justin Van Breda - Kitchen Justin Van Breda Kitchen
Justin Van Breda

Justin Van Breda—Kitchen

Justin Van Breda

Sfeervol en uitnodigend! Dat straalt dit ontwerp uit. De mooie en unieke keukenkasten steken mooi af met de rest van de items op de keukenplanken en de rest van de keuken. Alle materialen passen zo goed bij elkaar! De ramen inclusief het dak en de deuren geven de keuken een open toegankelijkheid. 

Crème & Wit

Een mooie en sfeervolle plek om in te blijven hangen. Niet gek, gezien de eettafel zich vlak naast het keukengedeelte bevindt! De crème en witte kleur in het gehele ruimte, delen deze kleurcombinatie mooi op en maakt het toch niet zo eentonig. En door de vele opbergruimtes in het vertrek, kan het gedeelte in de keuken en het eetgedeelte er toch netjes en geordend uitzien. 

Toegankelijk

Het eerste wat opvalt is de enorme opbergruimte die deze keuken biedt. Op deze wijze ziet het er netjes en toegankelijk uit, gezien het niet zo een brede ruimte heeft. De grote ramen en de kleurencombinatie, crème en wit, wekt wel de illusie dat de ruimte er groter uitziet. Een slimme truc! Dit is zeker te danken door de bijzondere opstelling van de lange witte opbergkast (in de hoogte en lengte opgesteld) en het keukenblad (in de lengte en een beetje in de diepte opgesteld)

Klein maar fijn

Wie zegt dat een kleine ruimte niet omgetoverd kan worden tot een sfeervolle en gezellige ruimte. Met de juiste kleurcombinatie en heel veel opbergruimte is dit op zich wel te doen. De houtenvloer maakt het hele plaatje hierbij af. Het is ook handig om het aanrecht met alleen het noodzakelijke aan te vullen en de rest gewoon in de witte keukenkastjes op te bergen.

Stijlvol

Dit is een keuken met een goede smaak! Elegant, smaakvol en verfijnd dat straalt het uit. Wie van minimalisatie houdt zal zich zeker aangetrokken voelen tot dit eet—en keukengedeelte. Het is altijd mogelijk om deze ruimte nog wat meer aan te kleden. Maar voor nu is het perfect zo! Daar zorgt het elegante keukenblad zeker voor, gezamenlijk met de simpele maar stijlvolle eettafel (inclusief stoelen). En vooral niet te vergeten de crème kleurige achtergrond die het geheel afmaakt.

Een excuus om langer aan tafel te blijven

Een uitnodigend effect; het eet—en keukengedeelte. Door de overlapping met de kleurencombinatie geeft het de gehele ruimte een gezellige en rustige uitstraling. Het houtmateriaal met de witte achtergrond wekt een positieve sfeer op en nodigt je uit om wat langer te blijven tafelen en meer met elkaar te praten en/of samen iets te doen.

Modern en landelijk

Deze prachtige open keuken heeft een moderne maar tegelijkertijd ook een landelijke uitstraling. Dat is mede te danken aan de crème kleurige tinten (de muren), het moderne apparatuur in de keuken. En uiteraard wat landelijke accessoires (onder andere de vruchtenschaal van hout) voor het interieur.  Bij de samenstelling van dit interieur is er goed nagedacht over de kleurcombinatie met het overige meubilair en op een stijlvolle wijze mooi afgewerkt en samengesteld bij elkaar.

Nog niet genoeg gekregen van soortgelijke foto's? Neem dan gerust een kijkje in dit ideabook

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!