DIY inspiratie: 13 geweldige ontwerpen met gipsplaat

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
DEFPOINT STUDIO architettura & interni Living room
Loading admin actions …

Voor het maken van wanden, het ontwerpen en bouwen van kasten, meubels in de keuken, het hoofdeinde van het bed, alles is mogelijk met gipsplaat. Het materiaal is licht en makkelijk te verwerken. Ben je handig en creatief dan kun je met gipsplaat de mooiste dingen maken. In dit artikel laten we je 13 inspirerende voorbeelden zien. Je doet vast een goed idee op om je eigen huis mooier te maken!

​1. Niches

Een van de dingen die je met gipsplaten kunt maken zijn niches. Op de foto zie je hier niet alleen een mooi voorbeelden van op de muur maar ook op het plafond. 

2. Dynamische muur

Ben je op zoek zijn naar een idee om je huis persoonlijk te maken? Denk dan eens aan het plaatsen van elementen van gips zoals in dit voorbeeld. Maak ze in verschillende hoogtes en vormen.

3. Een bijzonder plafond

Wil je je woonkamer een bijzondere uitstraling geven? Plaats dan een element van gips aan het plafond. Je geeft een ruimte hiermee een dynamische en sfeervolle uitstraling.

​4. De bibliotheek

Een muur rond het raam in de woonkamer is de ideale setting voor een bibliotheek . Zo creëer je een perfecte plek om te werken of een boek te lezen. Je kunt de bibliotheek zelf maken of je kunt vragen of een van onze professionals de bibliotheek voor je bouwt. 

​5. Multifunctioneel wandmeubel

Dit multifunctionele wandmeubel is gemaakt van elementen van gipsplaat en is geïntegreerd in de lage kast van hout. De kast heeft planken voor boeken en andere spullen en een sfeervolle open haard.

​6. In een hoek

Wanneer de ruimte niet erg groot is, telt elke vierkante centimeter. In deze kamer hebben de ontwerpers een hoekkast ontworpen van gipsplaat.

​7. Extra opbergruimte in de keuken

Om meer opbergruimte te creëren hebben de bewoners in deze keuken planken gemaakt van gipsplaat. Ideaal voor extra pannen, borden en ander keuken gerei.

​8. Bijzonder hoofdeinde

Een goed alternatief voor een traditioneel hoofdeinde! Met deze muur van gipsplaat creëerden de bewoners gelijk een nis. Ze gebruiken deze extra ruimte om te werken. 

​9. Roomdivider

Dit ontwerp bouw je zelf  in een weekend na. In deze afbeelding geeft de scheidingswand, die iets hoger ligt dan het aanrecht in de keuken, een vleugje design aan de ruimte.

​10. In de kinderkamer

Er is prachtig werk verricht in  de slaapkamer van de kinderen. De planken van gipsplaten zijn ideaal voor knuffels, mooie bouwwerken en boeken.

​11. Op twee niveaus

Als je kabels door de muren van je huis, het airconditioningsystemen of een installatie moet leiden, is het handig en mooi om hier een speciale ruimte voor te maken tussen de muur en het plafond. Gips is hier ideaal voor,

​12. Indirect licht

Bedroom false ceiling design homify Asian style bathroom
homify

Bedroom false ceiling design

homify

Met stroken gipsplaat wordt achter de lichten een plot gemaakt dat een perfecte reflectie geeft, zonder de kamer direct te verlichten. Hierdoor ontstaat een bijzonder aangename sfeer.

​13. Een levendige woonkamer

False ceiling lighting patterns homify Living roomLighting
homify

False ceiling lighting patterns

homify

Een aanvulling op het plafond met gipsplaten, maakt het eenvoudiger om lampen zoals deze in elke kamer van het huis te installeren. Met een opvallend ontwerp met een geweldige visuele aantrekkingskracht.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!