20 veranda's om inspiratie op te doen voor je eigen tuin - deel 1 | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

20 veranda's om inspiratie op te doen voor je eigen tuin—deel 1

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Tropical style houses by Tânia Póvoa Arquitetura e Decoração Tropical
Loading admin actions …

In de tuin mag een lekkere plek om te zitten natuurlijk niet ontbreken. Nog even en het wordt weer lente. Daarom is het nu tijd om na te denken over wat je met de tuin gaat doen. Heb je nog geen lekkere plek om te zitten? Dan hebben we twee leuke artikelen voor je geschreven. Hierin laten we je 20 veranda’s zien die je ter inspiratie voor je eigen tuin kunt gebruiken. Zie je het wel zitten om je tuin op te knappen of heb je net een nieuw huis gekocht en moet de hele nog worden gedaan? Lees dan snel verder.

1. Tuinmeubilair voor alle weersomstandigheden

Met tuinmeubilair dat tegen een stootje kan hoef je je geen zorgen te maken als het opeens gaat regenen. Je hoeft niet naar buiten te rennen om het ergens neer te zetten waar het droog is. Neem het later met een doekje af en je kunt er weer heerlijk zitten als de zon weer terug is.

2. Buiten maar toch een beetje binnen

Modern Kitchen / Lounge Extension Modern Conservatory by homify Modern
homify

Modern Kitchen / Lounge Extension

homify

Door te kiezen voor een serre-achtige constructie op de foto hierboven kun je al heel snel ‘buiten’ zitten. Zo kun je ook als het nog wat minder warm is al genieten van de warmte van het eerste zonnetje.

3. Een veranda rondom het huis

Deze veranda lijkt een beetje op die op de eerste foto, alleen is deze verhoogd en loopt-ie helemaal rondom het huis. Zo is er altijd een plekje om in de zon te zitten.

4. Veranda aan het huis

Je moet er een bepaald type huis voor hebben, maar mocht je een overkapping aan je woning kunnen bevestigen, dan kun je daaronder een hele fijn plek creëren om te zitten. Zo loop je makkelijk van binnen naar buiten en wordt de veranda echt een onderdeel van je huis.

5. Hout

Hout is een geliefd materiaal voor in de tuin. Waarom dat kun je op de foto hierboven wel zien denken we zo. Het is gewoon heel erg mooi en geeft een warme sfeer aan de veranda.

6. Ruimte genoeg?

Als je de ruimte hebt in je tuin, dan is het leuk om verschillende setjes tuinmeubilair neer te zetten. Niet alleen vul je hiermee de beschikbaar ruimte, je creëert ook verschillende plekken om te zitten.

7. Hout met moderne meubels

Wederom een houten vloer, maar dit keer gecombineerd met zeer moderne meubels. Een combinatie die heel erg goed samengaat, dat kun je op de foto hierboven goed zien.

8. Hetzelfde hout als de woning

En nog een keer hout, maar dit keer hetzelfde hout als het hout van de woning. Zo ontstaat er een mooi geheel. Een uitnodigende plek om bij mooi weer te zitten en lekker uit te rusten na een drukke dag. De eenvoudige houten meubels met gekleurde kussens zijn mooie details die de ruimte helemaal afmaken.

9. Klein maar knus

De tuin op de foto hierboven is niet zo heel erg groot, maar toch is er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Zo ontstaat een kleine, maar knusse en zeer gezellige plek om te zitten.

10. Het belang van meubels

Een goede veranda is zonder comfortabel meubilair niet compleet. Zorg er daarom voor dat je wat lekkere comfortabele meubels aanschaft waar je heerlijk op kunt ontspannen en genieten van het buiten zijn.

Deel twee van dit artikel lezen? Dat kan hier!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!