Voor en Na: oude bungalow wordt schitterende villa! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: oude bungalow wordt schitterende villa!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Modern Houses by CHORA architecten Modern
Loading admin actions …

Bungalows in oude stijl zijn over het algemeen qua exterieur niet de meest aantrekkelijke woningen om te zien. Maar het is natuurlijk wel zo dat je er altijd wat anders van kunt maken. Een verbouwing kan het geheel dan ook helemaal anders maken! In het geval van de bungalow waar we nu gaan kijken is het dan ook zo dat een grote verbouwing er een schitterende villa van heeft gemaakt. De experts van Chora Architecten uit Maastricht zijn verantwoordelijk geweest voor deze verbouwing. Verbaas je over het grote verschil van Voor en Na!

Voor: verouderde uitstraling

Constructief is er helemaal niets mis met deze bungalow. En ook qua locatie heb je met deze vrijstaande ligging eigenlijk niets te klagen. Toch is het zo dat de verouderde uitstraling van het huis het geheel een stuk minder aantrekkelijk maakt. Vooral de gele baksteen in combinatie met een traditionele raamindeling zorgt voor een oubollig beeld. Dat kan beter!

Na: lekker modern

Vanuit exact hetzelfde standpunt is na de verbouwing weer een foto gemaakt. Je herkent het vast nog wel, maar kunt nu ook heel erg mooi zien dat de woning lekker modern is geworden. De grote luifel heeft daar voor gezorgd, maar de nieuwe ramen in combinatie met helder wit stucwerk ook zonder meer! Witte, zwarte en grijze tinten zorgen voor een prachtig eigentijds geheel.

Voor: tuin en terras

De vrijstaande ligging en de grote tuin waren uiteraard ook voor de verbouwing al een grote pre. Zoals je begrijpt biedt dat dan ook meer dan voldoende mogelijkheden om iets leuks mee te gaan doen. Laten we dan ook niet langer wachten om dat te gaan bekijken!

Na: nog een luifel!

We zagen net al aan de voorkant dat een fraaie luifel was aangebracht, maar dat is ook aan de kant van het terras het geval. Een soort van veranda is daar mee ontstaan. Tegen zowel regen als felle zon biedt deze plek nu bescherming en kun je nog beter genieten van het buitenleven op deze plek.

Na: het interieur

Het is leuk om de veranderingen aan de buitenkant te kunnen zien, maar het interieur is ook zeer zeker de moeite waard om even wat uitgebreider onder de loep te worden gelegd. Wat direct opvalt is de grote hoeveelheid ruimte en daarnaast de zeer fraaie eclectische manier waarop het is ingericht. Een fraaie rustieke vloer in combinatie met moderne meubels zet de toon en een deur naar de gang in meer industriële stijl maakt de eclectische balans nog completer. Maar daarmee houdt het zeker niet op, want door alles heen lijkt minimalisme ook een belangrijke inspiratiebron te zijn geweest. Wat een aangename combinatie!

Na: minimalistische keuken

Het minimalistische wat net al even benoemd is, komt het meeste naar voren in de keuken. Zie je hoe ontzettend chique eenvoud op deze manier kan zijn? Een prachtig kookeiland met spoelbak en kleine bar vormt het aanrecht en een mooie kastenwand met koelkast, ovens en kleine pantry maakt het helemaal compleet. Heerlijk koken in een zeer ontspannen omgeving is hier mogelijk!

Na: eetkamer

Al is er sprake van een geheel open concept, de eetkamer is door de ligging in een hoek aan de voorkant van het huis toch min of meer een zelfstandige ruimte geworden. De lange en smalle ramen op deze plek zorgen voor een bijna 'schilderijachtige' aanblik. Een dressoir maakt het op deze plek verder qua inrichting helemaal compleet. Erg leuk is het natuurlijk ook dat je op deze plek met een groot gezelschap plaats kunt gaan nemen. Dat wordt vast culinair genieten en na het eten heerlijk natafelen! En dat allemaal in een oude bungalow die op een prachtige manier een tweede leven heeft gekregen!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!