Let op.. 9 zaken die je gasten zien (en 9 die ze niet zien!)

Johan van Dijk Johan van Dijk
Winchester detatched Studio Hooton Modern Bathroom
Loading admin actions …

Als je gasten hebt die blijven slapen, dan wil je natuurlijk wel dat jouw huis er op en top uit komt te zien. Je wilt immers wel een beetje een goede indruk maken! Maar voor je nu wekenlang bezig bent om alles helemaal in orde te maken, is het handiger om aan de slag te gaan met de 9 zaken die je gasten zien. De 9 die ze niet zien, kun je dan achterwege laten. Handig toch? Aan de hand van het werk van diverse experts hebben wij een interessant overzicht voor je gemaakt.

Wat zien je gasten wel?

Een smerige vloer in de keuken? Dat valt jouw logees waarschijnlijk direct op! En dat geldt ook voor de rest van de keuken. Zorg dus dat die lekker schoon is.

Master Suite Dressing Table homify Hotels Glass Yellow

Een kaptafel of andere tafel in de gastenkamer vol met spullen is niet echt fijn. Jouw logees willen daar graag hun eigen spulletjes neer gaan zetten. Zorg er dus voor dat deze tafel goed is opgeruimd!

Badkamer en toilet moeten uiteraard ook goed schoon zijn. Een (extra) schoonmaakbeurt in deze ruimtes mag dus zeker niet worden overgeslagen voordat de gasten arriveren.

BATHROOM FITTINGS. Las Maneta BathroomFittings Glass Metallic/Silver

Uiteraard geldt dat ook voor de handdoeken. Zorg dat er voldoende schone exemplaren op voorraad zijn en doe anders even een extra dopje wasverzachter in de wasmachine. Zo ruiken ze nog lekkerder als jouw gasten zich aan het afdrogen zijn.

De tafel dekken is ook iets wat je even met extra zorg moet doen. Zorg voor leuke placemats en haal je beste servies uit de kast. En stapeltjes met papieren of het huiswerk van je kinderen mogen in geen velden of wegen te bekennen zijn.

De meubels moeten ook lekker ruiken. Was dus je kussen- en bankhoezen en zorg ook dat ander textiel in de kamer, zoals gordijnen, lekker ruiken. Even met een spuitbus door het huis gaan of lekkere geurstokjes neerzetten kan ook zeker helpen.

De koelkast mag lekker gevuld zijn, maar overdrijf niet. En zorg er zeker voor dat je gasten niet oog in oog komen te staan met producten die eigenlijk al in de vuilnisbak hadden moeten zitten!

Bied je gasten een lekker welkomstdrankje aan. Is het tijd voor een borrel? Schenk die dan maar in of zet een lekkere cocktail op tafel!

Een schoon en mooi opgemaakt bed mag uiteraard ook niet ontbreken.

Wat ze zeker niet op gaat vallen!

Dat het beddengoed al een paar jaar oud is maakt niet uit, het gaat er om dat het schoon is!

HOCKO Nursery/kid's roomToys

Speelgoed van de kinderen hoeft echt niet allemaal uit het zicht te zijn. Je gasten snappen ook wel dat de kleintjes behoefte hebben aan hun eigen spulletjes. Orden het wel in een bepaalde hoek zodat je logees er niet over struikelen.

Je boeken op volgorde zetten in de boekenkast doe je alleen maar voor jezelf, je gasten verwachten dat echt niet van je.

Niet elk hoekje in je huis hoeft vrij te zijn van stof. Maak alles schoon wat echt in het zicht zit en die hoekjes achter de kasten kun je echt wel een andere keer schoon gaan maken!

Natuurlijk wil je dat de spiegels schoon zijn, maar je hoeft hier echt geen uren tijd aan te besteden: alleen de echte muggenzifters kijken daar naar.

Met je eigen slaapkamer kun je doen wat je wilt: dat is jouw domein! Dus maak je er echt niet druk om als die een beetje rommelig is.

Ook andere ruimtes die nog niet af zijn of niet al te opgeruimd maken echt niet het verschil. Ze zijn niet voor gasten bedoeld!

Wees ook met allerlei accessoires niet al te zorgvuldig: niemand gaat kijken of jouw toiletborstelhouder glimt of niet.

Nieuwe douchegordijnen en exclusief toiletpapier zijn over het algemeen zeker niet noodzakelijk. Doe daar dus ook maar rustig mee. 

Ga je dit overzicht een beetje volgen? Je gasten zullen het dan vast naar hun zin hebben bij jou thuis! En als je nog wat extra hulp nodig hebt bij het inrichten van je woning, roep dan gerust de hulp in van interieurspecialisten als PURE & ORIGINAL.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!