Woonideeën voor een Blokhuis

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
vollmilch. Das Architekturbüro. Rustic style bathroom
Loading admin actions …

Landelijk wonen; het heeft in de afgelopen jaren zijn boerse imago meer en meer af weten te schudden. Een idyllische sfeer is er omheen gaan hangen, en nu dromen we in grote getale van prachtige, vrijstaande huizen ergens in de wildernis. En geef ons eens ongelijk. Het is heerlijk rustig, en we hebben het gevoel dat tijd daar niet bestaat. Wat als het zou kunnen? Wat als we ons droomhuis konden bouwen tegen de wand van een berg? Een blokhuis is wat we het eerst voor ons zien, niet waar? Kijk eens naar deze inspiratie voor blokhuizen en verwonder jezelf.

Buiten is het Beter

Lucky 4 Ranch Uptic Studios Rustic style house
Uptic Studios

Lucky 4 Ranch

Uptic Studios

Neem deze foto nu eens ter inspiratie voor blokhuizen. Een breed geleden en natuurlijke woning met oplevende kleuren die het doen oplichten. Een tweede verdieping biedt ruimte aan veel slaapkamers, en het ontstijgt het bungalow niveau. In de achtergrond trekken de pijnbomen omhoog, en zo krijgen we een prachtig plaatje van wat we zoeken. Dit blokhuis bestaat uiteraard grotendeels uit hout, maar deint mee op moderniteit door stevige isolatie. Zo wordt het 's winters niet koud en 's zomers niet loei heet. Voor sommigen is dit een vakantiehuisje, voor anderen kan deze inspiratie voor blokhuizen het leven veranderen.

De Badkamer

Is het niet de ruimte waar we het liefst even tot rust komen? We beginnen onze inspiratie voor blokhuizen met deze rustieke, rust gevende badkamer. Het diepe, donkere hout is alom en wordt gecompleteerd door het felle wit van de gootsteen en verschillende attributen. Inspiratie voor blokhuizen opdoen begint met het visualiseren van je binnenkant; we weten immers allemaal hoe de buitenkant eruit moet zien. Deze badkamer biedt precies de landelijke sfeer die je zoekt: kalm, rijkelijk en tegelijkertijd modern. Prettig in zijn kleine details.

Waar we Eten

Een klassieke binnenkant van blokhuizen, waar we tegen de buitenste muren aan lijken te kijken van binnenuit. Een stap terug in de tijd, toen we nog de bossen in trokken om te jagen en verwaaid thuis kwamen om ons te warmen aan de open haard. Ik wordt er helemaal nostalgisch van. Deze inspiratie voor blokhuizen ontleent zijn kracht vooral aan het trouwe gebruik van hout. Werkelijk alles op kleine attributen na is van hout. Het is bewezen dat hout een kalmerend effect heeft op de mens, en ik kan dat me zeker indenken bij het zien van deze eetkamer. Blokhuizen zoals ze horen te zijn.

Luxe Blokhuizen

Fletcher's Cottage Living Area Aitken Turnbull Architects Spa
Aitken Turnbull Architects

Fletcher's Cottage Living Area

Aitken Turnbull Architects

Natuurlijk hoeven we niet allemaal direct terug naar het padvinderstijdperk, sommigen van ons hechten waarde aan comfort en luxe. Daar is uiteraard niets mis mee. Deze foto dient ter inspiratie voor blokhuizen waar we willen gedijen in bovengenoemde termen. Grote banken, hoge plafonds en een gezellige open haard om lekker voor te liggen op een kleed. Het is een waar ontspanningsoord en je hoort er niemand over klagen. Inspiratie voor blokhuizen is er in vele soorten maar dit is er zeker eentje die het onthouden waard is.

In de Slaapkamer

Om maar even op het luxe paardje te blijven; deze slaapkamer doet werkelijk alles waar we op hoopten. Het ademt ontspanning en kalmte en geeft je het idee dat er enkel ruimte is om te slapen. De gezaagde boomstammen tegen de muur ademen een natuurlijke sfeer waardoor er direct inspiratie voor blokhuizen opgedaan kan worden. Deze slaapkamer zou de woonkamer hierboven perfect completeren. Zeg nou zelf, wil jij hier niet wakker worden? Het witte en licht bruine hout vullen elkaar mooi aan in een kalme combinatie van lichte kleuren.

De Trap Omhoog

Bij blokhuizen denken we geregeld aan bungalows. Slechts één verdieping, weinig ruimte en ga zo nog maar even door. Maar toch blijkt dat blokhuizen vaker dan niet over een extra verdieping beschikken. Wat gaat je naar boven brengen? Deze trap uiteraard. Om inspiratie voor blokhuizen op te doen moet je over het detail ook kunnen nadenken. Dat doet de ontwerper van deze trap. De traptreden zijn perfect egaal geschuurde, halve boomstammen en dusdanig afgewerkt dat ze qua kleur niet teveel van elkaar verschillen. Leg deze over een frame dat eigenlijk ook slechts een boomstam is en je hebt een prachtige trap naar bovenin je blokhuis.

Rustieke Keukens

De keuken is het centrale punt van ons huis, dus waarom zou deze niet dienen ter inspiratie voor blokhuizen? Zeg nu zelf, het is een prachtige keuken met fantastische open oven. De pizza's die je daar in kunt bakken. Verder is deze keuken open en licht, mede door het gebruik van wit steen, hout en het licht bruine hout tegen het plafond. Het is een landelijke keuken op en top en er blijft eigenlijk niets te wensen over. Om een lang verhaal kort te maken, in deze keuken zou ik met plezier mijn meest landelijke maaltijden maken.

Een Heerlijk Houten Huisje

Hoewel een blokhuis op zich al een fantastisch iets zou zijn, is het nooit verkeerd om een beetje verder te fantaseren. Want zou het niet heerlijk zijn om in de zomer lekker in een tuinpaviljoen te ontspannen? Deze Nederlandse ontwerper tilt inspiratie voor blokhuizen naar een heel nieuw niveau door een blik te werpen op de tuinen. Een rustiek en landelijk tuinhuis kan een waar genoegen zijn voor de geest. Om lekker een boekje te lezen in de zomer, of 's winters met de open haard aan gezellig spelletjes te spelen. Ik kan me slechtere manieren bedenken om de dagen mee door te komen.

Elegantie in het Blokhuis

Keukens zijn veelal onderhevig aan verschillende inspiraties. Zo ook deze keuken, die wat betreft inspiratie voor blokhuizen toch de grenzen op zoekt met modernisme. De strakke, wit zwarte keuken oogt als een greep uit de 21ste eeuw. Dat terwijl de steunbalken en het plafond een vergane landelijkheid ademen. En het werkt zeker, want de keuken is niet alleen luxe maar ook nederig. Er is ruimte over voor een zekere serene warmte die je niet snel ziet in koele keukens vandaag de dag.

Het Landelijk Kookstel

Om af te sluiten blijven we in de keukens. Inspiratie voor blokhuizen heeft tot nu toe vooral gedraaid om architectuur, maar wat te denken van je interieur? Een prachtig kookstel als dit ademt een rustieke landelijkheid. De pannen die er boven hangen, de afzuigkap die verwerkt is in de wand. Het is een beetje grootmoeders' keuken, als grootmoeder zou leven in een blokhuis. Zeg nou zelf, dit is toch een kookstel waar we het liefst de hele dag achter staan?

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!