Deze Feng Shui tips zullen je leven veranderen!

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Deze Feng Shui tips zullen je leven veranderen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
industrial  by Viadurini, Industrial
Loading admin actions …

Feng Shui is een traditierijke filosofie die ons leven en huis in positieve zin totaal kan veranderen. Wanneer je je ruimtes inricht volgens de Feng Shui principes dan zijn deze gevuld met positieve energie en laden ze ons weer op. Dit zorgt voor meer harmonie en een gevoel van welzijn in ons leven. Er zijn tegenwoordig veel factoren die een negatieve invloed op ons hebben. Hoge werkdruk, stress, vervuiling. Daarom is het dus van groot belang om een ontspannende en harmonische omgeving te creëren waar je weer helemaal kunt opladen. In dit artikel vertellen we je de 10 basisprincipes van deze leer. Probeer het gewoon een keer uit!

De entree

De entree speelt een zeer belangrijke rol in de Feng Shui. Is deze niet goed verzorgd en schoon dan stroomt de positieve energie niet goed naar binnen. In het ideale geval straalt de hal al dat gevoel van rust en ontspanning uit. Alles wat je niet gebruikt of met slechte herinneringen te maken heeft, kun je beter verwijderen.

Een huis vol positieve energie

De eerste regel waarmee je meer positieve energie in huis brengt is een verzorgde aanblik van je huis. Want een prettig en ontspannen huis begint al aan de buitenzijde. Een mooie, goed onderhouden, gezellige voortuin is dus zeer belangrijk. Ook de entree met uitnodigende voordeur is onmisbaar. Zorg ervoor dat alles goed onderhouden is en er geen kleine defecten of achterstallig onderhoud is. 

De locatie van meubels in Feng Shui

De positionering van je meubels in de ruimtes is een ander belangrijk aspect binnen de Feng Shui. Volgens deze filosofie kun je ze beter niet in het midden van de kamer plaatsen maar liefst zo dicht mogelijk tegen de muur. Dit zorgt ervoor dat de energie goed kan doorstromen in de ruimte en dit is waar deze leer onder andere op is gebaseerd.

Werk en vrije tijd scheiden

Een andere basisregel in Feng Shui is om de woonkamer helder in te delen. Daarbij is het belangrijk om erop te letten dat je de werkruimte en de woonkamer of andere ruimtes waarin je ontspant van elkaar scheidt. Dit helpt je om werkelijk rust en ontspanning te vinden.

Functioneel & open

Volgens de Feng Shui leer moet alles in je huis functioneel zijn inclusief de trap, deuren en ramen. In het ideale geval is alles zo geplaatst dat er geen smalle ruimtes ontstaan en er voldoende licht is. Wanneer je merkt dat de indeling niet open en functioneel is of er ergens een storend element is of een defect element dan is het aan te raden om dit direct te repareren of verwijderen. Zelfs de kleinste details kunnen een bron van storing en stress worden en de positieve energie verminderen.

Spiegels in huis

Om de positieve energie te bevorderen plaats je bij voorkeur een spiegel in de ruimtes. Deze vergroot je woonkamer optisch, zorgt voor een heldere sfeer en werkt dankzij de weerspiegeling positief op de energiestroom. 

Bloemen en planten brengen vreugde

Een fraaie decoratie met planten en bloemen verhoogt het gevoel van rust en ontspanning. Bovendien zegt de Feng Shui dat dit ons verantwoordelijkheidsgevoel vergroot bij het zorgen voor andere levende organismen.

Het symbool van het leven

Heb je er wel eens over gedacht om een vijver of waterval op je terras of in je tuin te plaatsen? Misschien is nu de juiste tijd aangebroken om dit ook te doen. Want in de Feng Shui heeft water een belangrijke betekenis als symbool van het leven. Het vallende water is daarbij bovendien zeer geschikt om bij te ontspannen. 

De juiste kleuren

Wist je dat in Feng Shui elke kleur zijn eigen betekenis heeft? Groen symboliseert de natuur en daarmee ook leven en hoop. Geel staat voor kracht, terwijl rood en paars als kleuren voor geluk gelden. Neutrale kleuren zijn daarbij altijd de beste keuze voor je woonkamer omdat ze een gevoel van rust en innerlijke stabiliteit uitstralen.

Hoeken vermijden

Wanneer je de Feng Shui leer volgt, dan stralen hoeken en rechte lijnen negatieve energie uit terwijl ronde en gebogen vormen juist positief op ons woongenot uitwerken. Ook is het aan te raden om geen stoelen of bedden in een hoek te plaatsen omdat dit kan zorgen voor een beklemmend gevoel. Dat maakt het moeilijker om werkelijk te zakken en volledig te ontspannen.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!