Te Lui voor een Glimmend Huis? Deze Schoonmaaktips Zijn voor Jou!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Opruimen en organiseren, Blum Blum Modern Kitchen Iron/Steel Black
Loading admin actions …

Schoonmaken kan veel eenvoudiger en sneller dan je denkt. Vandaag hebben we 10 schoonmaaktips voor je verzameld die je op op heel ontspannen wijze en snel kunt uitvoeren. Geen lamme arm van het poetsen maar alles schoon in een handomdraai. Je roestvrijstalen keukenapparatuur weer blinkend, je handdoeken weer net als toen je ze kocht en alle spullen moeiteloos netjes opgeruimd. Lees je mee?

Koelkastplanken

Stop met het elke keer reinigen van je koelkastplanken wanneer je weer iets morst. Plaats rubber of plastic matten (deze zijn er tegenwoordig ook transparant) en wanneer ze vies zijn, gooi je ze even in de vaatwasser of wasmachine. Bespaart je zeeën aan tijd!

Bad schrobben

Ook zo'n hekel aan je bad schrobben? Koop een tweedehands polish- oftewel poets-machine voor de auto en leun rustig achterover terwijl je bad weer gaat glimmen. Alle zeepresten laten direct los en jij kun je weer met belangrijker dingen bezig houden zoals de laatste serie op Netflix.

Je electronica

Je toetsenbord heb je zo weer schoon met een speciale reinigingsfoam voor electronica die je even laat intrekken. Vervolgens veeg je alles er in een keer vanaf en is je toetsenbord weer als nieuw! Zeg maar dag tegen urenlang schrobben en kloppen.

Game controllers

Ga naar de kantoorwinkel en koop een ijzeren papierbak voor op je bureau die bedoeld is om je post en pennen in op te ruimen. Hang deze verticaal op aan de muur met strategisch geplaatste schroeven aan de bovenzijde en plaats er alle controllers, oortjes en afstandsbedieningen in. Zo raak je nooit meer iets kwijt. Ideaal met opgroeiende pubers want het scheelt veel woede-aanvallen!

Oven

De zelfreinigingsoptie van je oven is een uitstekende luie manier om deze schoon te houden. Nadat de oven afkoelt, haal je er een warme natte doek doorheen en laat je de deur even open staan om de oven even te laten doorluchten. Helemaal schoon weer! Laat anders azijn met baking soda op lage temperatuur intrekken en verwijder dit erna.

Sinaasappel

Sinaasappelschillen zijn geweldig om mee te reinigen. Dus haal deze de volgende keer dat je een snack eet even langs je roestvrijstalen apparatuur. Haal de schil met de buitenkant langs je apparatuur en deze glimt weer als nooit te voren! In de schil zit olie die een goede uitwerking heeft op je roestvrijstalen apparatuur.

Handdoeken

Ook oude harde handdoeken kun je weer zacht en fluffy maken. Alles wat je hiervoor hoeft te doen is je handdoeken even wassen met een fles azijn en water. De azijn verwijdert oud vuil en oude zeepresten waardoor ze weer als nieuw aanvoelen!

Roestvrij staal altijd glanzend

MR & MRS TAYLOR'S KITCHEN, Diane Berry Kitchens Diane Berry Kitchens Modern Kitchen
Diane Berry Kitchens

MR & MRS TAYLOR'S KITCHEN

Diane Berry Kitchens

Er is niets wat er zo onaantrekkelijk uitziet als smoezelig roestvrij staal in je keuken vol met vette vingers en vlekken. Poets het daarom met azijn en olie, dat is ook nog eens ecologisch! Doop eerst een katoenen doek in azijn en maak de apparatuur schoon. Vervolgens doop je een andere katoenen doek in olijfolie en daarna wrijf je het op met een droge doek. Wanneer je eindresultaat niet naar je zin is dan herhaal je het nog een keer.

Badkleedjes etc

Het leven is te kort om alles met de hand schoon te maken dus gooi deze dingen gewoon in de wasmachine om je leven een stuk makkelijker te maken: badkleedjes, speelgoedknuffels, klein speelgoed in een zak, siliconen handschoenen en badmatjes, kleine kleden, kussens, sneakers, douchegordijn, jassen, rugzakken en andere tassen.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!