Indrukwekkende keukens

press profile homify press profile homify
Keizersgracht, CUBE architecten CUBE architecten Kitchen
Loading admin actions …

Vandaag gaan we kijken naar keukens waar je 'U' tegen zegt. Bijzondere materialen, speciale ontwerpen, geweldige locaties. Kijk je mee?

De keramische keuken

Deseo - Helix Terra Deseo Modern Kitchen
Deseo

Deseo—Helix Terra

Deseo

Een keramisch werkblad zien we wel vaker, maar hier zien we een volledig keramische keuken! Keramiek is een geweldig product om in de keuken te gebruiken. Hier zijn meerdere redenen voor. Het is onderhoudsvriendelijk, hygienisch en krasbestendig. Ook is het niet gevoelig voor ultraviolette stralen, waardoor er geen kleurverschil zal ontstaan in de jaren dat de keuken aan de zonnestralen blootgesteld wordt. 

Landelijke sferen

Deze keuken past perfect bij deze gerenoveerde boerderij. De houten balken geven sfeer. Het landelijke gevoel wordt versterkt door het keukeneiland wat letterlijk om het gebint heen is gebouwd. Klik hier om nog meer foto's van dit zeer geslaagde project te bekijken.

Oranje

Een kleuraccent kan wonderen doen. Bij deze tijdloze combinatie van wit met hout, zorgen de oranje accenten voor een vrolijke sfeer. Nou kan een kleur als oranje nogal in your face zijn, maar met dosering en in de juiste balans vrolijkt het juist op. Het keukenblad is dun en straks als glas. De oranje achterwand is niet erg hoog, waardoor het oranje niet overweldigend is. Leuk detail zijn de kleine ingebouwde kastjes boven de achterwand waar bijvoorbeeld kruidenpotjes ingezet kunnen worden.

Warm en modern

Deze strakke moderne keuken met bijzondere lijnen maakt dit een uniek ontwerp. De warme kleuren komen van het gerookte eiken. Het kookeiland is niet alleen mooi om te zien, het is ook erg praktisch. In de zuil die van het kookeiland naar het plafond loopt, is de afzuigkap verwerkt en een contactdoos voor elektrisch keukengerei. Het keukeneiland is uitgevoerd in HI-MACS, een materiaal vervaardigd uit natuurlijk mineraal en zuiver acryl. Door het fabricageproces is het materiaal niet poreus en bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Hierdoor is het zeer hygienisch en kan het bijna naadloos verlijmd worden. Kijk hier voor nog meer foto's van dit project, er zit nog een verrassing aan de andere kant van de zuil.

De hoogte in

Hier zien we een optimaal gebruik van de hoogte, de keukenkasten lopen bijna tot het plafond. We zien al tijden keukens waarbij juist veel ladenkasten werden gebruikt en bovenkasten zo min mogelijk geplaatst werden. Veelal om de ruimte zo open mogelijk te houden. Er kan immers erg veel in ladenkasten en dan zou je ook kunnen volstaan met een enkele klepkast of plank. Hier zien we juist hoe je wel de muren kan benutten als kastruimte zonder dat de muur te druk oogt. Door strakke greeploze fronten te kiezen in dezelfde kleur als de muur.

Keuken in delen

Een andere uitvoering van een keuken met bar. De kastenmuur biedt opbergruimte en plaats voor inbouwapparatuur. Dus je kan de ingrediënten pakken waarmee je gelijk naar het kookeiland loopt. De afzuigkap is volledig in het plafond verwerkt. Na het koken kun je op je gemak zitten te eten aan de losstaande bar.

Fabriekskeuken

Dit is zeker geen standaard keuken, zowel niet in design als in locatie. Dit is een oude fabriek omgebouwd tot een fantastische woning. De keuken is stoer en strak, wat helemaal tot zijn recht komt in de omgeving. Ook leuk, in de hoge kastenwand bevindt zich een nis. Als je achter de wasbak staat, heb je een heel bijzonder uitzicht. Kijk hier nog even verder om te zien wat ik bedoel.

East meets West

Verschillende keukenfronten zien we wel vaker. Maar een keuken als deze is echt uniek. Aan de ene kant zien we strakke moderne deuren. Aan de andere kant zijn de deuren bedekt met prachtige Perzische kleden. One of a kind! Als je meer over dit project wil weten, klik dan op de foto. 

The next generation

Wow, wat een keuken. Optimaal benut van de ruimte, de keukenkasten gaan helemaal in u vorm rond. Het keukeneiland is niet alleen praktisch maar biedt ook plaats voor vier personen aan de bar. Kijk ook naar de verlichting onder de bar, alsof het keukeneiland van marmer is gemaakt. Het plafond is zo strak en minimalistisch maar biedt perfecte verlichting wat prachtig weerspiegeld op de hoogglans oppervlakken in de keuken.

Zwevend keukenblad

In deze keuken zien we een spel van design en zwaartekracht terug. Het keukenblad is zo geplaatst dat het gedeeltelijk in de lucht hangt. Hier is ook de kookplaat in geplaatst. De afzuigkap is prachtig vormgegeven in een zuil boven de kookplaat. Leuk contract met de houten fronten van de hoge keukenkasten die in de wand zijn verwerkt.

Professionele keuken in huis

Hier heb je echt alles wat je in een keuken kan wensen. Een temperatuur geregelde wijnkast. Mooie ovens en warmhoudlades. Een gigantische koelunit met dubbele deuren. Maar kijk ook naar de mooie grote gaspitten. Een droom van een keuken voor de echte kookfanaat. Dat deze keuken zich ook nog in een prachtige ruimte bevindt met hoge ramen is een fijne bonus.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!