Een modern huis met bijzondere lijnen | homify

Een modern huis met bijzondere lijnen

TILL BEHNE TILL BEHNE
Architectenbureau Jules Zwijsen Modern Houses
Loading admin actions …

Het fijne aan moderne architectuur en zelf te bouwen huizen is, dat je creatieve vrijheid hebt. Wat dat betreft is het huis dat we jullie vandaag laten zien een mooi voorbeeld. Architectenbureau Jules Zwijsen heeft een op het eerste oog vrij normaal wit huis met een puntdak ontworpen. Maar als je goed kijkt, zie je zowel binnen als buiten speelse lijnen die dit huis alles behalve doorsnee maken.

Omgeving

Zoals je kunt zien, staat dit huis in een nieuwbouwwijk waar bewoners zelf hun huis konden ontwerpen. Dit zorgt voor een bijzondere diversiteit. Het huis waar wij het over hebben, is het witte huis in het midden. Qua vorm lijkt hier nog niet zo heel veel bijzonders aan de hand, maar doordat er bij de entree een ander materiaal is gebruikt, ziet het er al veel minder standaard uit.

Voordeur

Hier zien we de voordeur van iets dichterbij. De detaillering van de gevel is zo rustig mogelijk gehouden om het volume van de woning te versterken. De leisteen benadrukt de entree van de woning en het keimwerk geeft de woning, samen met de aluminium kozijnen, een bepaalde vorm van abstractie.

Lijnen

Aan de zijkant van het huis zien we de eerder gememoreerde bijzondere lijnen. Het eerste stuk van de zijgevel gaat nog rechtdoor, maar maakt vervolgens een schuine knik. Door deze eenvoudige verdraaiing ontstaat er meer openheid richting de tuin en is er vanuit de woonkamer een fijn doorzicht naar de straatkant. En het ziet er natuurlijk op zichzelf ook gewoon mooi uit.

Tuin

Vanuit de tuin zien we deze bijzondere knik in de gevel nog eens extra goed. Het geeft het huis een heel speciale uitstraling. Ook zien we de grote en bijzondere ramen, waarbij vooral die op de bovenste verdieping opvalt. De tuin is ruim opgezet en heeft een open karakter, mede door het ontbreken van schuttingen.

Trappenhuis

Eenmaal binnen zien we dat de moderne architectuur fraai naar het interieur is doorgetrokken. En ook hier zien bijzondere lijnen die dit huis erg speciaal maken.

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!