9 super moderne coatings voor badkamermuren | homify

9 super moderne coatings voor badkamermuren

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Ceramika Paradyż Eclectic style bathroom
Loading admin actions …

De wanden van de badkamer vormen een belangrijke element bij het inrichten van je huis. De vochtigheid van deze ruimte zorgt ervoor dat de muren in veel gevallen lelijk worden of gaan schimmelen. Gelukkig komen er steeds meer materialen op de markt die niet alleen geschikt zijn voor gebruik in de badkamer, maar er ook nog eens mooi uit zien.  

In dit artikel laten we je 9 moderne voorbeelden zien die je badkamer een onweerstaanbare uitstraling geven. Klaar voor een rondleiding?

1. Houtimitatie

Hout is een prachtig materiaal om te gebruiken en geeft een ruimte een onbetwistbare warme uitstraling. Ondanks de ontwikkelingen in de bewerking van hout is het materiaal helaas niet echt geschikt voor gebruik in de badkamer. Wil je toch de uitstraling van hout in je badkamer, kies dan voor een coating met dezelfde uitstraling.

2. Golvend

Wil je wel eens wat anders dan de traditionele materialen voor de badkamermuur? Breng dan verschillende texturen aan op de muur. Een heel mooi voorbeeld hiervan zie je in dit voorbeeld. De gebogen lijnen op de muur lijken op de golven van de zee. Elegant en bijzonder!

3. Rustiek behang

Breng op een of twee muren in de badkamer een behang aan met de structuur van hout. Je creëer hiermee een spectaculaire sfeer. In dit ontwerp hebben de ontwerpers het sfeervolle behang aangevuld met een rustiek ogend meubilair. Samen vormen geven ze de badkamer een originele en inspirerende sfeer.

4. De elegantie van eenvoud

Vaak is eenvoud effectiever dan een ingewikkeld ontwerp met veel verschillende kleuren en accessoires. Een goed voorbeeld hiervan zie je in dit voorbeeld. De eenvoudige coating geeft deze badkamer een warme en rustige uitstraling.

​​5. Marmer

Marmer kan als geen ander een ruimte een luxe en bijzondere uitstraling geven. Ook is marmer ijzersterk en heel geschikt voor een ruimte als de badkamer, waar de temperaturen vaak wisselen en de luchtvochtigheid hoog is. Houd er wel rekening mee dat dit natuurlijke materiaal hogere kosten met zich mee brengt dan een eenvoudige coating.

6. Eigentijds ontwerp

Kleuren zijn een goede manier om de badkamer een bijzondere uitstraling te geven. Een combinatie van donkere tinten als in dit voorbeeld geeft de ruimte een mooie en eigentijdse uitstraling. De zorgvuldig gekozen verlichting maakt het geheel af.

7. Passie vaor de klassiekers

Voel je een zekere nostalgie naar het verleden? Kijk dan eens goed naar dit voorbeeld. De coating die voor de wanden van deze badkamer is gebruikt, lijkt net op een wand van bakstenen. Een keuze die de ruimte een retro uitstraling geeft. Wat ook opvalt in deze badkamer is de groene kleur en de opvallend gerangschikte schilderijen.

8. Vintage

In deze badkamer hebben de ontwerpers gekozen voor een tegel van gepigmenteerd cement. Een duurzame en mooie oplossing voor de wanden van de badkamer. De patronen op de tegels doen je denken aan de huizen van weleer. Een voorstel om in gedachten te houden.

9. Kleuren

Je kan je badkamer rustig houden, maar waarom zou je niet eens kiezen voor een opvallende kleur zoals het rood in deze badkamer?  Prachtig als je zo’n opvallende kleur combineert met spiegels en andere meer neutrale tinten. Het resultaat is een badkamer met karakter die je iedere gebruiker  zal betoveren

Kijk ook eens in dit artikel voor nog meer badkamerinspiratie.

10 cheap ideas to decorate your house
Arrow navigation 3b3136b1
Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!