Tralies voor de ramen—veel meer dan bescherming

Stoa. Stoa.
Faltschiebeläden, eine Vielfalt, die sich sehen lassen kann., Baier GmbH Baier GmbH Modern Windows and Doors
Loading admin actions …

Rooster voor de ramen zijn elementen die vaak niet om hun esthetische kwaliteiten voor de ramen geplaatst worden. Veel mensen kiezen voor tralies voor de ramen omdat ze zoeken naar veiligheid. Soms is een slaapkamer op de begane grond, dan willen ze graag veilige ramen met tralies maken. Toch kan het heel mooi zijn om roosters voor de ramen te plaatsen. Er is qua design zoveel meer mogelijk dan alleen maar de standaard gevangenis-achtige tralies. Hier onder laten we je een aantal mooie voorbeelden zien waar je enthousiast van kan worden. Iedereen kan op een mooie manier veilige ramen hebben. Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Check de stijl

Voor dat je begint met klussen is het belangrijk om te checken of de tralies voor de ramen qua design passen bij de gevel van je woning. Daarbij speelt natuurlijk een gedegen kwaliteit een grote rol. Shutters zijn ook een optie, deze zijn minder permanent dan tralies maar hebben wel een beschermende functie. Mooi voorbeelden van huizen vind je bij homify. 

Sfeervol

Bij het kiezen voor tralies voor de ramen om veilige ramen te maken is het belangrijk dat je rekening houdt met een reeks criteria: de verschillende modellen, de materialen, de alternatieven (wil ik tralies of wil ik shutters). Wat wordt het design van de tralies of shutters en hoe betrek ik dit ontwerp op de rest van de gevel. Je wil ten slotte een eenheid oproepen.

Shutters

Je kunt kiezen voor schuifdeuren waarop shutters gemonteerd zijn. Tralies kunnen ook op schuifdeur gemonteerd worden. Natuurlijk is het systeem dan wat meer kwetsbaar, maar tralies voor de ramen van een schuifdeur doen hun werk ook heel behoorlijk!

Modern

Hier zien we een voorbeeld waarbij mobiele elementen tegen de zon beschermen. Deze shutters gaan een mooie connectie aan met de woning. Er komt een bepaalde expressie in dit design tot uiting waar we erg van houden. Lekker modern!

Mediterraanse

Dit is een traditioneel design. De tralies voor de ramen zorgen voor een bepaalde veiligheid binnen. Niet dat het hier nu zo’n ruige buurt is, maar toch. In combinatie met de authentieke balken is dit echt een aanrader voor de fans van de mediterraanse stijl!

Eigentijds

Modern met een minimalistische twist. Je kunt hier in alle rust lekker gaan slapen want er komt geen inbreker door deze stalen tralies voor de ramen. Veilige ramen zien er niet alleen solide, maar ook modieus uit. Dit huis ziet eruit als een minimalistisch fort waar je echt niet binnenkomt zonder uitnodiging! Dit zijn huizen waardoor je geïnspireerd wordt.

Veiligheid en sfeer

Meer mediterraans plezier treffen we aan in dit interieur. Of eigenlijk gaat het meer om de tralies voor het raam. Nu kun je lekker de deuren open zetten zodat de frisse wind door het huis kan waaien. Je hoeft niet bang te zijn dat huisdieren of kinderen door het raam naar beneden vallen. Een expert helpt je zoeken naar sfeervol mediterraans design voor in de slaapkamer.

Moderne luikjes

Deze moderne variant op de tralies voor de ramen is heel stijlvol, dat zwart-wit doet het hem. Het neemt ons mee naar een Italiaanse sfeer waarin stijl en design hand in hand gaan. In de avond doe je de witte luikjes dicht om het binnen gezellig te verduisteren zodat de mooie verlichting binnen extra mooi tot uitdrukking komt. 

Prachtig design

Tralies voor de ramen klinkt een beetje gevangenisachtig, maar als ze van smeedijzer gemaakt zijn, in de mooiste vormen gemaakt, dan is het een totaal andere verhaal, niet waar? Dit voorbeeld laat zien dat kunstigheid en veiligheid hand in hand kunnen gaan. We vinden dit oprecht een van de meest mooie ramen die we de laatste tijd voorbij hebben zien komen. 

Blijf ons volgen voor meer mooie woontips!

Need help with your home project?
Get in touch!

Highlights from our magazine