Je hebt nooit genoeg kasten in je huis. 6 inspirerende ideeën!

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Je hebt nooit genoeg kasten in je huis. 6 inspirerende ideeën!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
modern  by CORDEL s.r.l., Modern
Loading admin actions …

Wil je orde in de chaos brengen? Begin met het creëren van zo veel mogelijk opbergruimte. Je kunt kasten laten ontwerpen door een professional en zo van elke vierkante meter in je huis gebruik maken. Je hebt vast wel ergens een loze ruimte op zolder of een verloren hoek in de gang. Met een kast op maat met veel lade- en planksystemen creëer je ruimte om al je spullen op te bergen en te organiseren. 

Kijk maar deze 6 inspirerende voorbeelden.

​Praktische oplossingen voor de hal

Is je hal niet zo groot houd de kleuren dan zo licht mogelijk.In dit voorbeeld zie je dat de witte kasten deze ruimte licht en ruimtelijk maken. Kasten  met schuifdeuren zijn in een smalle gang handig. Zo hoef je niet allemaal spullen aan de kant te schuiven als je de kast wilt openen. Tip: maak nissen in de muur om je mooiste accessoires in uit te stallen.

Opbergen op zolder

Zolders hebben vaak veel schuine lijnen en loze hoeken, waardoor het lastig is om de ruimte goed in te delen en voldoende opbergmogelijkheden te creëren. In deze schuine ruimte hebben de bewoners wel heel efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte. De kast beslaat de volledige schuine muur en biedt plek aan heel veel kleding en andere spullen.

​Spiegelkasten

modern  by My Italian Living, Modern
My Italian Living

'Welcome' Contemporary hallway shoe storage with mirror by Birex

My Italian Living

Een schoenenkast met een spiegel. Spiegels maken een ruimte lichter en ruimtelijker en zeker in een smalle lange hal is een kast als in dit voorbeeld ideaal. Je kunt er al je schoenen in kwijt en de kast ziet er nog mooi uit ook.  Kijk ook eens in dit artikel voor nog meer inspirerende voorbeelden.

​Inbouwkasten

Deze inbouwkasten vormen een mooie eenheid met de muur en zijn niet alleen handig maar ook bijzonder mooi om te zien. Voor zo veel mogelijk opbergruimte laat je de kasten door een professional over de hele breedte en van vloer tot plafond maken. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je in de gang hebt.

Loze ruimtes

In deze volledig met hout hebben de bewoners veel kastruimte om spullen in op te slaan. De kast is zo ontworpen dat hij precies in de schuine kant van de zolder past. Wat ook handig is dat de deuren volledig open kunnen zodat het makkelijk is om kleding of andere spullen te zoeken en op te bergen. Omdat de kamer volledig uit hout bestaat lijkt hij groter en oogt rustig.

In alle hoeken

Is je slaapkamer klein? Zoek naar oplossingen om extra opbergruimte te creëren In dit voorbeeld hebben de bewoners dat handig gedaan met een op maat gemaakte kast. De kast volgt de schuine lijn van het dak en loopt van de vloer tot het plafond.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!