6 typen garages aan huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 typen garages aan huis

Monique Smitsloo Monique Smitsloo
Industrial style garage/shed by BRICKS Studio Industrial
Loading admin actions …

Bij homify bespreken we de uiteenlopende stijlen waarmee ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer en keuken ingedeeld kunnen worden. Maar niet iedereen is zich ervan bewust dat een praktische ruimte zoals de garage ook in verschillende stijlen te bouwen is. Het feit dat de garage in eerste instantie niet het doeleinde heeft om sfeer te bieden, neemt niet weg dat het een ondergeschoven kindje moet zijn. De garage vormt met name van de buitenkant namelijk een essentieel onderdeel van het huis. 

Moderne garage

Dat zelfs een garage een statussymbool kan zijn, bewijst dit exemplaar. Het is een dubbele garage waaraan bovendien een extra carport (afdakje) is toegevoegd. Dat is een element dat we steeds vaker terugzien bij huizen. Zelfs wanneer het voertuig niet in de garage staat, blijft het nog beschermd tegen regen. Bij moderne garages zijn veel witte, strakke lijnen en materialen zoals glas toegevoegd. Uiteraard beschikt de moderne garage over elektronische applicaties, soms van merkwaardige proporties. In Nederland bestaan inmiddels meerdere woningen die zelfs beschikken over een autolift waarmee een voertuig vanuit een ondergrondse garage de weg op wordt geplaatst. 

Klassiek

Deze garage verwijst naar de garage zoals deze ooit begon: als afstammeling van het vroegere koetshuis, een los gedeelte van het huis waar de voertuigen werden gestald in de tijd van het paard en wagen. In nog maar weinig gevallen kom je garages tegen die los van de woning zijn gebouwd. Deze landelijke, traditionele garage doet ons denken aan vroegere jaren, en wordt charmanter door de raampjes en extra verdieping die erin verwerkt is. Uiteraard past deze garage goed thuis in een landelijke omgeving, maar ook bij een moderner huis zal hij niet misstaan. 

Eclectisch

Een spannende optie is, om de garage in een volledige andere stijl te laten bouwen dan de rest van het huis. Deze garage verwijst in zekere zin naar een bouwstijl die in berg-, bos- en riviergebieden veel voorkomt, door de keien die erin zijn geplaatst en de houten roldeur. Het vormt een contrast met de gladde witte gevel van het huis zelf, en vormt op deze wijze een eclectisch geheel. Ondanks het feit dat de bouwstijl afwijkt, blijft het volledige kavel nog steeds een geheel. Zo kan het ook mooi zijn om een bij een wit huis juist een zwarte garage te plaatsen, of met andere contrasten te spelen. 

Industrieel

Een industrieel en stoer huis ontstaat er wanneer de garage gedeeltelijk bij het woongedeelte wordt betrokken, zoals op deze foto het geval is. Doordat de wand van glas is gemaakt, blijft de volledige inhoud van de garage zichtbaar. Natuurlijk is dit alleen een optie als je niet van plan bent om van je garage een vergaarbak te maken van rommel. Is het voor de doorsnee sterveling een mogelijkheid om een dergelijk project uit te voeren? Nee. Maar het levert wel inspiratie op: een hoge wand met ramen en deuren als deze kan een mooi onderscheid maken tussen bijvoorbeeld het woon- en eetgedeelte. 

Minimalistisch

De meesten onder ons achten het echter het mooiste effect wanneer een garage een sereen geheel vormt met de rest van het huis. Dit is de garage zoals we deze momenteel dikwijls zien: modern qua vormgeving, en vastgebouwd aan de woning. Dit directe contact is handig wanneer men van binnenuit de garage in wenst te komen. Zoals we allemaal weten, is de huidige garage niet meer beperkt tot het bewaren van het voertuig. Dikwijls zijn garages nu voornamelijk een opslag: van de kerstversiering tot de kampeerspullen, alles wordt hier gedeponeerd. Dat is dan ook wat de moderne garage kenmerkt: een rots in de branding voor alle spullen die we niet kunnen weggooien. 

Voor eventueel advies over hoe je de garage het beste kunt indelen, bekijk eens dit Ideabook

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!