12 toffe ideeën voor je kleine slaapkamer

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

12 toffe ideeën voor je kleine slaapkamer

Stoa. Stoa.
Modern Bedroom by homify Modern
Loading admin actions …

We weten allemaal hoe belangrijk de slaapkamer is voor onze gemoedsrust en gezondheid! Het is het deel van het huis waar we heel wat tijd doorbrengen, ontspannen met een goed boek, een rustgevende slaap vinden of tijd doorbrengen met onze partner. Misschien ben je een beetje teleurgesteld omdat je slaapkamer te klein is? Je voelt dat er niet genoeg ruimte is voor alle dingen die je graag in de slaapkamer ziet. Toch zijn er veel oplossingen voor kleine slaapkamer. Want zelfs kleine slaapkamers hebben voldoende potentieel, ze kunnen voor ons een veilige haven zijn! We geven je hieronder 12 tips voor het decoreren van kleine slaapkamers. Kijk even met ons mee!

Minimalisme

Wij denken dat deze slaapkamer perfect is om mee te beginnen. Omdat deze kleine ruimte ons wonderlijk laat zien dat minder meer kan zijn. In de kleine slaapkamer vinden we alleen maar de meest elementaire dingen zoals het bed, een lamp en een tv. Dit minimalistische ontwerp maakt van deze ruimte een rustige plek om te laten slapen en te ontspannen. Het decoreren van een kleine slaapkamer was nog nooit zo eenvoudig!

Grote spiegel

Een grote spiegel is een perfecte toevoeg aan een kleine slaapkamer. Dat is echt een van die oplossingen voor kleine slaapkamers die we vaak tegenkomen. Je kamer wordt er dieper en lichter van.

Lekker opruimen

Alleen voor kleine slaapkamers zijn chaos en rommel fataal! Daarom moeten we elke dag een paar minuten besteden aan het opruimen van onze slaapkamer. Als we geen kast hebben waar we onze kleding en accessoires kunnen opbergen, dan is misschien een wandgordijn een optie? Voordeel: hier kunnen kleine en grote dingen opgeslagen worden! Oplossingen voor een kleine slaapkamer zitten in een klein hoekje!

Licht, licht en nog eens licht

Natuurlijk licht brengt grote effecten te weeg in kleine kamers. Daarom moeten we streven naar zoveel mogelijk daglicht. Dus weg met dikke gordijnen of zware rolluiken. Dan liever voor lichte systemen of jaloezieën kiezen die de kamer ‘s nachts donkerder maken. Kleine slaapkamers moet je dus zo licht mogelijk houden.

Bureautje

마이크로하우스 리모델링 Modern Kitchen by OUA 오유에이 Modern
OUA 오유에이

마이크로하우스 리모델링

OUA 오유에이

Als je onzeker bent bij het decoreren van kleine kamers, kun je vertrouwen op deskundigen. Met hun verstand van slimme meubels, zoals dit bureautje, heb je als nel een prima decoratie voor een kleine slaapkamer en een multifunctionele ruimte tot je beschikking. Een expert kan je kleine slaapkamer helpen inrichten

Heldere kleuren

Gloucester Road Penthouse Modern Bedroom by Bhavin Taylor Design Modern
Bhavin Taylor Design

Gloucester Road Penthouse

Bhavin Taylor Design

Heldere kleuren zijn een prima oplossing voor een kleine slaapkamer. Omdat ze de kamer groter laten lijken. Maar houd het simpel en niet te druk, want het blijft ten slotte een kamer waarin je tot rust moet komen om daarna lekker te kunnen slapen.

Handige plank

Scandinavian style bedroom by sreda Scandinavian

Een plank in een kleine slaapkamer gaat je veel opleveren in termen van bewegingsvrijheid. Je hoeft immers geen kast te plaatsen die wat van de woonruimte afsnoept.

Opklapbed

In menig studentenkamer moeten een aantal oplossingen aangebracht worden die de woonruimte vergroten en niet in pikken, omdat deze slaapkamers klein zijn. Een opklapbed zien we dan ook vaak als oplossing. ook in een studio, bijvoorbeeld in een grote stad als Londen en Parijs, komen we deze slimme oplossing voor een kleine slaapkamer vaak tegen.

Slimme opslag

modern  by My Italian Living, Modern
My Italian Living

'Metropolis' 2 sliding door wardrobe by Mobilstella

My Italian Living

Het decoreren van een kleine slaapkamer is leuk omdat je echt je creativiteit moet gebruiken. Het wordt een beetje een sport om te zorgen dat je veel woonruimte hebt en evenveel opslagcapaciteit voor je kleren. Daarnaast is het leuk om in een kleine slaapkamer een grootste sfeer te realiseren waar je helemaal weg van bent. In de kamer op het voorbeeld is dit gelukt!

Nieuwe decoratie

Een wanddecoratie in een kleine slaapkamer zorgt ook voor meer ruimtelijkheid en sfeer. Echt een goede oplossing voor je kamer.

Basic look

De industriële look is rustig en basic. Zo zorg je voor rust in je kamer. Het is een beetje die minimalistische vibe die deze stijl zo aantrekkelijk maakt.

Mooie decoratie

Een goede lichtval is misschien wel de mooiste decoratie van een kleine slaapkamer. Veel licht brengt de kamer op een mooie manier tot leven en deze lijkt ook veel groter dan een donkere kamer. Als je hier een spiegel zou neerhangen, een geweldige oplossing voor een kleine slaapkamer, dan lijkt deze nog veel groter. Ook de lichte tint van de luiken hier is een wonderlijke ruimtevergroter. De sfeer hier is ook erg goed. De blinkende nachtlampjes op de plankjes die de nachtkastjes vormen zijn niet voor niets zo glanzend, dit laatste zorgt ook voor een ruimtelijk effect. Eigenijk een beetje hetzelfde als met een spiegel.

Nette look

Als laatste laten we je de mooie slaapkamer zien. Vooral de strakke en nette looks van de kamer zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Dit laatste sluit aan bij de tip die we je eerder gaven, zorg voor een opgeruimde kleine slaapkamer. Dat is de betere manier om je kamer te decoreren. Met dit voorbeeld zijn we aan het einde van de reeks gekomen. We hopen dat je veel inspiratie opgedaan hebt en nu alle oplossingen kent om te decoreren in een kleine slaapkamer. Blijf ons volgen voor meer tips en stay creative!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!