7 verrassende dingen die je beter niet kunt bewaren in je badkamer

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Drummonds Case Study: Loz Feliz Retreat, California Drummonds Bathrooms Mediterranean style bathrooms
Loading admin actions …

Badkamers zijn ideale plekken om allerlei spullen op te bergen. Je plaatst een mooie badkamerkast en ineens heb je een zee aan ruimte voor al je make-up en toiletspullen. Maar wat nu wanneer we je vertellen dat niet alle dingen die je daar neerzet daar ook werkelijk kunnen staan? Omdat ze in kwaliteit achteruit gaan bijvoorbeeld. Wij waren in ieder geval verrast om te horen dat sommige dingen, waarvan we dachten dat ze echt in de badkamer thuis horen, daar beter niet kunnen staan. Vandaag vertellen we je welke dingen dit zijn…

1. Linnengoed

Het lijkt misschien de perfecte plek om je voorraad handdoeken te bewaren, maar juist in deze ruimte krijgen ze heel snel allerlei nare luchtjes! Omdat de badkamer van nature een vochtige ruimte is, worden je handdoeken licht vochtig en muf en dus is het een beter idee om ze in een andere kast te bewaren in een droge ruimte.

2. Parfum

Je parfum en aftershave ziet er misschien prachtig uit op je glazen planken maar de wisselingen in temperatuur in de badkamer kunnen invloed hebben op de inhoud en kwaliteit van je dure luchtje. Geurtjes die regelmatig worden blootgesteld aan heet en koud zullen sneller vervliegen dan die in een ruimte met kamertemperatuur bewaard worden, dus haal ze weg!

3. Extra scheermesjes

Wat nu als we je vertelden dat scheermesjes bot kunnen worden in een vochtige ruimte? Dan zou je ze nooit meer in de badkamer bewaren of wel? Ze kunnen ook roesten voordat je ze gebruikt hebt en deze mesjes wil je zeker niet meer gebruiken! 

4. Boeken en tijdschriften

Wie vindt het nu niet heerlijk om een tijdschrift op het toilet te lezen of in bad? Dat doen we allemaal graag, maar bewaar je favoriete magazine of boek niet in de badkamer want het vocht heeft negatieve invloed op de kaft en bladzijden en zorgt voor onomkeerbare schade. Dus red snel je eerste edities!

5. Medicijnen

Drummonds Case Study: Loz Feliz Retreat, California Drummonds Bathrooms Mediterranean style bathrooms
Drummonds Bathrooms

Drummonds Case Study: Loz Feliz Retreat, California

Drummonds Bathrooms

Wanneer je nooit de tijd hebt gehad om de voorschriften op je medicijnverpakkingen te lezen, dan zullen deze altijd vermelden dat je ze op een koele en droge locatie moet bewaren en dus is het heel vreemd dat de meesten van ons ze in een medicijnkastje in de badkamer plaatsen. Plaats ze dus bij voorkeur in een kast in een droge ruimte.

6. Nagellak

Wanneer je het flesje regelmatig schudt kan nagellak wel twee jaar meegaan wanneer het geopend is maar wanneer je dit in een warme ruimte bewaart gaat de levensduur van je favoriete kleur drastisch achteruit. De koelkast is daarom een veel betere keuze want door een lagere temperatuur blijft je nagellak vloeibaar.

7. Juwelen

Het is zo makkelijk om je juwelen af te doen in de badkamer en ze op de wastafel te laten liggen samen met je haar-accessoires en andere dingen, maar dit is een grote fout! Goedkopere items zullen snel achteruit gaan en hun glans verliezen dus zorg er altijd voor om je juwelen naar de slaapkamer te verplaatsen want daar zullen ze geen schade oplopen! Wil je graag wat tips voor je kleine badkamer? Lees dan 6 tips om het beste uit je kleine badkamer te halen ook even.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!