Zuivere villa abstracte look

Stoa. Stoa.
De Plankerij BVBA Modern Houses
Loading admin actions …

Bij homify willen we je altijd de mooiste villa´s laten zien. Gewoon die woningen die nog even in je hoofd blijven rondspoken omdat ze je leuke woonideeën geven hebben. De inrichting van deze designwoningen is innovatief, omdat deze worden ontworpen door de beste architecten van van onze tijd. Geen wonder dat je zoveel inspiratie kunt krijgen van deze gebouwen. Ook vandaag nemen we je weer mee naar een pareltje van de architectuur. Ditmaal laten we je een villa zien met een zuivere, abstracte vorm. Niet alleen het exterieur is excellent, ook het interieur intrigeert ons. Ga met ons mee op een wandeling door deze villa en kijk je ogen uit!

Abstracte look

De voorgevel laat direct zien dat we hier te maken hebben met een bijzonder stukje bouwkunst. Deze woning bestaat uit twee duidelijk te onderscheiden delen, namelijk het rechthoekige woonvolume met de strakke look en monochroom witte tint en de daaronder gelegen grijze geveldelen die bestaan uit een moderne baksteen. Zo worden twee schijnbaar tegengestelde stijlen samengebracht. Dit laatste is een verschijnsel dat we vaker binnen de contemporaine architectuur tegenkomen, want deze hybriditeit (combineren van uitersten) zorgt veelal voor innovatie resultaten.

Helder en ruim

We zijn de villa binnen gegaan en zijn verrast door de ruimtelijkheid en de prachtige lichtval. De immense raampartij laat natuurlijk al het daglicht ruimschoots naar binnen vloeien. Binnen en buiten lijken hier samen te vloeien, niet alleen door de aanwezigheid van het raam, maar ook omdat de muur binnen duidelijk naar buiten toe doorloopt. De hele ruimte draagt deze vloeiende lijnen in zich. Zo zien we rechts een trap die in de ruimte lijkt te zweven en ons welhaast naar de bovenste verdieping lijkt te dragen. In deze woonkamer is er ruimte voor comfort (de sofa´s en de bijzondere bank voor het raam) en smaakvol modern design. Wit, zwart en de houtkleur spelen een belangrijke rol in het kleurenpalet van deze kamer. Het daglicht animeert dit alles.

Kleurrijk

De trap heeft ons naar de eerste verdieping gebracht waar wij een schitterende relaxkamer aantroffen. In deze heldere villa, waarin vooral het wit dominant is, wordt je uitgedacht om met de nodige dosis kleur te spelen. In deze kamer kristalliseert dit laatste zich uit in de vorm van de kleurrijke sofa´s. Deze banken vormen het decor waarin gelezen, gedachte en zeker gedroomd kan worden. Een kamer om te genieten van het fabuleuze uitzicht, maar ook om de geest de vrije ruimte te geven. Men zegt niet voor niets dat een kalme geest een creatieve geest is. In deze ruimte stroomt de creativiteit met het daglicht naar je toe. Meer mooie ideeën voor een woon- of relaxkamer vind je hier.

Inloopkast

Het is de droom van vele mensen, gewoon omdat het zo makkelijk en overzichtelijk is. Ook qua sfeer en luxe is deze ruimte en absolute topper. We hebben het natuurlijk over de immense populaire inloopkast. Een faciliteit waar mannen en vrouwen zeer gelukkig mee zijn. Zo´n ruimte is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch, want je hebt hier de ruimte om je kleding op een ontspannen wijze uit te zoeken. Best belangrijk, want de kleding bepaalt voor een groot deel hoe je voor de dag komt. In deze kamer heeft men gekozen voor een statige kast met een diepe bruingrijze kleur, hoe mooi steekt dit af bij de witte wanden en de lichtgrijze vloer. En wat een professionele look heeft deze hoogst gestructureerde kast. Echt een aanrader voor de liefhebbers. Samen met een expert ontwerp je je eigen inloopkast !

Prachtige keuken

We sluiten af met deze prachtige keuken. De abstracte look is hier tot in de details doorgetrokken. Let op het massieve zwarte keukeneiland, dat als een temperamentvolle kern in deze heldere ruimte ligt. Een ideaal oppervlak om op te werken. En wat te denken van de geïntegreerde wandkasten, deze slimme voorzieningen creëren veel opbergruimte en besparen juist op de woonruimte. De keukenapparatuur is in de wand verwerkt, waardoor de minimalistische ontwerptrant behouden wordt. Let ook op de kunst aan de wand, deze past helemaal bij het abstracte thema. Op het einde van het keukenblok vinden we de eettafel, tussen deze twee gebieden bestaat natuurlijk een speciale band, ze horen bij elkaar, daarom zijn ze naast elkaar gesitueerd. De ruimtelijkheid in deze keuken annex eetkamer wordt vergroot door de bijzonder grote tegels op de vloer, deze zorgen door hun grote afmetingen voor een rustige visualiteit.

Deze villa heeft een prachtige look!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!