16 slimme manieren om een kleine ruimte groots te maken

Johan van Dijk Johan van Dijk
homify Modern Study Room and Home Office
Loading admin actions …

Een kleine ruimte groots maken. Dat wil je vast wel! En met een beetje creativiteit is het helemaal niet zo moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. We hebben de mooiste voorbeelden van de meest creatieve experts dan ook op een rijtje gezet en laten je graag zien wat er allemaal voor mogelijkheden zijn op dit gebied. Erg leuk voor met name een kleine woonkamer.

1. Grote meubels in een kleine ruimte hoeven helemaal niet erg te zijn. In deze woonkamer zorgt het juist voor een comfortabel en aantrekkelijk geheel.

Nightingale Triangle Clara Bee Modern Living Room
Clara Bee

Nightingale Triangle

Clara Bee

2. Spiegels gebruiken om een kleine ruimte groter te laten lijken is vast niet nieuw voor jou. Als je de spiegel gunstig plaatst ten opzichte van een raam, dan wordt het er ook nog eens een stuk lichter van in de kamer.

3. Zorg voor een goede lichtinval en filter dat eventueel door middel van een gordijn of zo’n leuke constructie als op de foto.

4. Een minimalistische benadering kan ook een fantastisch ruimtelijk effect geven. Ook erg leuk in zo’n eclectisch geheel zoals hier.

Richmond Full House Refurbishment A1 Lofts and Extensions Living room
A1 Lofts and Extensions

Richmond Full House Refurbishment

A1 Lofts and Extensions

5. Keukenkastjes door laten lopen tot aan het plafond zorgt er voor dat je zelfs in de kleinste keuken genoeg opslagruimte hebt. Dat ziet er ook nog eens heel erg leuk uit!

6. De boekenkast is hier ook gelijk een decoratief element. Zo combineer je het nuttige met het aangename en hou je zelfs nog ruimte over.

7. Die ruimte onder de trap moet je zeker niet verloren laten gaan. Maak er maar een mooie opslagruimte van.

8. Kies niet voor een behang met een motief, maar voor een prachtige textuur met bijvoorbeeld natuursteen. Dat maakt het ruimtelijke effect gelijk groter!

9. Je kunt van elk hoekje wel iets leuks maken. Deze loze ruimte is een prachtige werkplek geworden. Bedenk dus maar wat leuks voor die ene nis die nu alleen nog maar stof vangt.

Study homify Modern Study Room and Home Office
homify

Study

homify

10. Multifunctioneel inrichten zorgt dat je de ruimte in je woning zo optimaal mogelijk benut. Een werkkamer kan tegelijk ook zitkamer of logeerkamer zijn.

11. Een hoekbank kan de perfecte manier zijn om een hoek in je huis effectief te benutten. Zo heb je meer dan voldoende plek om te zitten en hou je ook nog wat ruimte over.

12. Die prachtige hanglampen die je hier ziet nemen in het horizontale vlak bijna geen ruimte in, maar vullen de kamer wel op een hele fraaie en artistieke wijze.

13. Ingebouwde kasten zorgen natuurlijk ook dat je geen ruimte verliest. Ook weer zo’n ideale oplossing om te gebruiken voor die hoekjes en nisjes in je huis.

14. Een kamer heel licht en wit houden zorgt dat het ook ruimtelijk blijft. Voeg voor de variatie dan een opvallende kleur toe en je hebt een fantastische eye-catcher.

15. Nog zo’n gouden ouwe: de ruimte onder je bed voor opslag gebruiken. Haal maar wat afsluitbare boxen in huis en de ruimte onder jouw bed wordt goed gevuld met spullen die je ergens anders niet kwijt kunt.

16. Een zitje in het raam is een wel erg fraai en romantisch plekje om te zitten. Vooral natuurlijk als je zo’n fraaie erker hebt zoals hier. Ook weer zo’n leuke vorm van multifunctionaliteit.

Window Bay Seat homify Modern Living Room
homify

Window Bay Seat

homify

Heb je hier wat ideeën kunnen vinden waar jij thuis direct mee aan de slag gaat? Je creativiteit kan je vaak een heel stuk op weg helpen. En als je toch nog even op zoek wilt gaan naar wat meer leuke ideeën, dan kunnen we je zeker adviseren om ook dit overzicht even te bekijken. We zijn erg benieuwd wat je er van gaat maken!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!