Weer helemaal hip: durf je bakstenen te laten zien!

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Weer helemaal hip: durf je bakstenen te laten zien!

Stoa. Stoa.
 Dining room by Parrado Arquitectura, Eclectic
Loading admin actions …

Ze zijn terug, in het spoort van de industriële stijl, met een duidelijk statement: 'show them what you got!' Het gaat erom dat het moderne huis haar bakstenen durft te laten zien. Vroeger werden ze angstvallig verborgen onder dikke lagen pleister of bekleed met allerhande soorten hout. Nu is het tijd om de boel eens flink open te gooien. Die bakstenen zien er zo mooi uit, zeker als ze honderden jaren oud zijn. Dus trek die jaren '80—'90 lagen van de wand en zorg ervoor dat je huis er weer sexy uitziet. We nemen je hieronder mee langs 7 coole voorbeelden waarbij de bakstenen open en bloot de kamer een toffe sfeer geven. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren! 

1. Contrast

Rechts zien we de immens populaire metrotegels aan de wand. Dat zorgt voor een frisse look en ze zijn erg gemakkelijk schoon te maken door hun gladde oppervlakte. Links zien we de tegenhanger van deze blinkende wand, namelijk de ruwe baksteen die open en bloot te zien is. Dit contrast tussen glad/ruw, licht/donker, zorgt voor een unieke sfeer in deze keuken. De tafel past heel mooi bij de bakstenen muur, terwijl het keukenblad erg goed past bij de gladde wand. Deze keuken vormt echt een geheel, ondanks (of juist door) de contrasten. Een expert helpt je graag je woning een nieuwe look te geven. 

2. Geel is niet lelijk

industrial  by deVOL Kitchens, Industrial Wood Wood effect
deVOL Kitchens

The SW12 Kitchen by deVOL

deVOL Kitchens

Een gele baksteen kan een heel mooie uitwerking in het interieur hebben. Je moet alleen wel kiezen voor het juiste design, zoals de meubels en apparatuur. Dat is in deze keuken zeker gebeurd. De kasten hebben een moderne grijze tint en hun knoppen zijn blinkend koper. 

3. Mooie slaapkamer

 Bathroom by TG Studio, Modern
TG Studio

Master Bedroom

TG Studio

In de slaapkamer houden we van rustig design, maar een beetje variatie is niet verboden. Daarom hebben de bewoners van deze woning gekozen voor een bakstenen wand. Dat geeft de kamer net even dat beetje extra spice! 

4. Basic

 Living room by The Cotswold Company, Country
The Cotswold Company

Boston Light Grey Console Table and TV Unit

The Cotswold Company

We hebben hier te maken met een bijzondere basic look: de bakstenen dragen nog de resten van een oude pleisterlaag. Door deze te laten zitten ontstaat er een ruwe basic look die heel industrieel en een beetje shabby aandoet. De strakke kastjes ervoor en de boomstronken maken het plaatje compleet. 

5. Standaard

 Dining room by deDraft Ltd, Scandinavian
deDraft Ltd

MN Residence

deDraft Ltd

Een van de dingen die je standaard met een bakstenen muur kunt doen om de ruwheid ietwat te markeren, is deze een lekkere frisse lik verf te geven. In deze eetkamer komt het erop neer dat de bewoners de hele muur geverfd hebben. Daar past een lichte houten tafel prima bij. De vloer, even een zijweggetje, is in feite een kunststof gietvloer: gegoten in deze kamer omdat deze heel gemakkelijk schoon te maken is, met kleine kinderen in huis gaat er nog wel eens iets over de vloer!  

6. Klasse

Links en rechts zien we weer een mooi contrast. Het is echt een duidelijk stijlkenmerk. De wand links is het ruw, met stukken oude pleisterlaag over de bakstenen, deze heeft een witte tint gekregen, waardoor je die oude fabrieksesthetiek of ruïne look krijgt. Rechts is het een totaal andere wereld, deze is egaal en zuiver, geen ruw randje te zien. Het geheel wordt samengebracht door de bizar mooie vloer, met een patroon dat je in een Griekse tempel zou verwachten. Deze kamer is trouwen erg comfortabel ingericht: de bank zit heerlijk en de tv hang al voor je klaar om je bij te praten met betrekking tot het wereldnieuws! Gezellig een film kijken kan natuurlijk ook. 

7. Italiaans design

We zijn dol op Italiaans design, want het is gewoon zo verfijnd en sfeervol. In deze woonkamer hebben de experts iets bijzonders gedaan, ze hebben de Italiaanse look, die zo zuiver is, gecombineerd met een ruwe bakstenen muur. Dat zorgt voor een behoorlijke culture shock. Het resultaat daarvan is dat het interieur een unieke touch krijgt, daarmee geef jij je woonkamer ook een persoonlijke twist. Onze blik wordt direct getrokken naar de rode koelkast tegen de achtergrond van de zwarte wand, supermooi! Het zwart-wit design zorgt hier trouwens voor een mooi evenwicht waarbinnen je kunt variëren met allerlei bijzondere meubels en accessoires. Dit voorbeeld is de sluitsteen van deze reeks. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën!

Deze woning mag je echt niet missen! 

 Houses by Casas inHAUS, Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!