Een exclusieve badkamer: betoverend design! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een exclusieve badkamer: betoverend design!

Stoa. Stoa.
Modern Bathroom by Marike Modern
Loading admin actions …

We stellen je vandaag voor aan Marike. Dit Nederlandse bedrijf is in 2003 opgericht en richt zich op exclusieve badkamerproducten. Binnen het high-end segment is ze de onbetwiste marktleider en dit is niet zonder reden. In haar streven naar een excellente kwaliteit, unieke ontwerpen en de zucht naar innovatie weet Marike telkens weer de concurrentie achter zich te laten. De collectie van dit bedrijf valt te omschrijven als eenvoudig, strak en uiterst fraai. Het is geen toeval dat de producten van Marike te vinden zijn in prestigieuze ruimtes, zoals in de kamers van luxe hotelketens, flagship kantoren en residenties van de jetset. Dit creatieve bedrijf zoekt de persoonlijke dialoog met haar klanten, zo is het mogelijk om hoogwaardige producten speciaal te laten ontwerpen! ´Maatwerk´ is dan het sleutelwoord. De collectie van Marike bestaat onder andere uit wastafels, fonteinen, baden,  doucheplateaus en uiteenlopende accessoires, waarbij de ´maatwerk-optie´ de mogelijkheden onbeperkt maakt. Benieuwd naar dit design? Kijk dan snel met ons mee naar de voorbeelden die we hieronder voor je op een rij gezet hebben!

Delicate stijl

We nemen je mee naar een badkamer met een fraaie delicate stijl dat zich bevindt in het bruisende Antwerpen. Marike heeft hier met schitterende accessoires en meubels een betoverende ruimte weten te realiseren. De ruimtelijkheid in deze badkamer is verhoogt door de plaatsing van twee  zwevende toiletten, zo ontstaat een lichte sfeer. Verder is de C7 fontein geplaatst die zelfs een award gewonnen heeft. Het centrum van de kamer wordt ingenomen door het organische vrijstaande bad, daarin voel jij je de koning te rijk. Wat een comfort biedt dit Soft bad, echt iets dat je zou moeten ervaren. Let ook even op de minimalistische Comma wastafel, dit design zorgt echt voor een sfeer waarin je helemaal tot jezelf komt.

Licht

Een andere belangrijke component in het design van Marike is het licht. Door het plafond schijnt het daglicht voor de natuurlijk ambiance en door de vloer straalt het kunstlicht voor een mooie sfeer als het buiten donker is. Je hebt in deze badkamer de beschikking over twee mooie wastafel, zodat je telkens met z´n tweeen gebruik kunt maken van de badkamer, wel zo praktisch en gezellig.

Donker en licht

We nemen je voor dit project van Marike mee naar Nieuwersluis. We zien hier het schitterende toilet dat een Blokfontein van Marike heeft, onder de fontein is speciaal voor de bewoners een kastje op maat gemaakt. In dit ontwerp zien we een duidelijke verdeling in donker en licht, een eeuwenoud principe om eenheid en variatie op hetzelfde moment te creëren. Geen wonder dat dit toilet door zijn design direct overtuigt. Op de donkere wand achter het zwevende toilet zien we, ontdaan van zijn spirituele lading, de beeltenis van de Boeddha staan. Dit beeld uit het Verre Oosten heeft in deze context een pure decoratieve functie en zorgt voor een figuratieve inbreng in het ontwerp.

Badkamer

In de mooie badkamer van het huis in Nieuwersluis vinden we een schitterende design wastafel, deze is speciaal ontworpen om twee mensen naast elkaar de gelegenheid te geven van dit sanitair gebruik te kunnen maken. Elke persoon heeft zelfs zijn eigen spiegel, eigen kraan, maar de wastafel is wel bedoeld voor allebei. Dit is design waar je zowaar een symboliek in zou kunnen herkennen: wél je eigenheid in de relatie (de spiegel symboliseert dit) maar deze stamt of mondt tóch uit in een samenzijn (de wastafel). Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Wat je er ook in ziet, dit design heeft die poëtische schoonheid waar je direct voor tekent! 

Luxe

We laten je tot slot die bijzondere project in een pand aan de Keizersgracht in Amsterdam zien. Het lijkt wel of Marike bij dit ontwerp alles uit de creatieve kast getrokken heeft. Het valt direct op dat sfeer, kwaliteit en een innovatief ontwerp sleutelwoorden waren tijdens het scheppingsproces. Let eens op de takken van de boom die deze badkamer een breekbare sfeer geven. En wat dacht je van de jacuzzi waarop twee decoratieve zen-achtige objecten staan, ze passen perfect bij de antraciet kleurige rand van het bad. En wat dacht je van die authentieke balken, die gaan door hun witte kleur volledig op in het totaal ontwerp. Een sfeervol ontwerp van Marike!

Stijlvolle Wastafel

Op de afbeelding zien we dezelfde badkamer maar dan vanuit een andere hoek. Nu zien we de Extend wastafel goed, deze is in combinatie met een maatwerk kast direct overtuigend. Let eens op de ondiepe bak, die zorgt voor de bijzondere look. Het water loopt op een sierlijke manier weg via een rand aan de achterkant van de wastafel. Dit meubelstuk is in verschillende maten verkrijgbaar, maar ook in de standaard maten van 40 cm en 180 cm in de breedte. Elke standaard Extend is 40 cm diep. De combinatie tussen de witte wastafel en het natuurlijk ogende hout zorgt voor een luxe ambiance die je verwacht in een badkamer aan de Keizersgracht, zeker als deze door Marike is gestileerd!

Zoek je meer fraaie ideeën voor je badkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Glas-in-lood design zorgt voor een statige ambiance in je woning!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!