10 badkamer voorbeelden met een vrijstaand bad

TekstlinQ TekstlinQ
House of Thol BathroomBathtubs & showers
Loading admin actions …

We hebben allemaal wel een voorkeur voor een bad of een douche. Als je meer te vinden bent voor het laatste, dan is dit ideabook jammer genoeg niets voor je (of we zouden je moeten kunnen overtuigen dat een bad echt ontspannend is), maar als je een liefde hebt voor een bad, dan is dit artikel perfect voor je. Als het gaat om een bad, dan is de ultieme luxe toch wel een vrijstaand bad. Vind je ook niet? Om dit chique gevoel direct op te roepen en om je inspiratie te geven voor je volgende badkamer, hebben we hier 10 voorbeelden van badkamers verzameld waarin vrijstaande baden de blikvangers van de ruimte zijn. Lees met ons mee en laat je inspireren! 

Vrijstaand bad met klassieke kraan

Dit prachtige bad ziet eruit alsof het heerlijk zal liggen. De zachte lijnen van de badkuip benadrukken de eenvoud van het ontwerp. De klassieke badkraan geeft deze opstelling echter een scherp randje. Wat ons aanspreekt in deze foto, is dat de ruimte verder minimaal is ingericht. Met een houten wand, een houten vloer en slechts een radiator kunnen wij de warmte en het comfort van deze badkamer al vanaf de foto voelen!

Licht-bad: vrijstaand bad als blikvanger

Wat een licht is er in deze badkamer te vinden! Het vrijstaande bad op pootjes staat midden in de badkamer, onder het raam. Je ziet dat er, door het ligbad de hoofdrol te laten spelen, weinig meer nodig is om deze ruimte aan te kleden. Een kleed op de tegels is eigenlijk al voldoende. Wat een ruimte he?

Kleine badkamer met bad—1

Klassiek met een knipoog. Zo noemen wij deze kleine badkamer met vrijstaand bad. Het los bad zelf is met zijn 1.55m niet groot, maar van voldoende omvang om onbekommerd te genieten. De grote bloemen aan weerszijden geven deze ruimte wat cachet en het ovale raam zorgt niet alleen voor veel licht, maar geeft de ruimte ook een luxe uitstraling. Hoe een vrijstaand bad in een relatief kleine badkamer toch goed tot zijn recht kan komen!

Kleine badkamer met bad—2

Een kleine ruimte hoeft beslist geen belemmering te zijn voor een bad. In dit voorbeeld zie je waarom: Het strak vormgegeven, ovalen bad is voorzien van een eenvoudige staande kraan. De donkere wand die de afscheiding met de douche vormt, geeft deze badkamer de stoere uitstraling. De matte uitstraling van het vrijstaande bad en de grove korrel op de muren maken het plaatje compleet. Zie je dat het badmeubel van een ander houtsoort is gemaakt dan het raamkozijn? Mooi, nietwaar! Wil je graag zelf zo'n uniek badkamermeubel laten ontwerpen? Schakel dan een van onze experts in.

Modern vrijstaand bad

Deze badkamer is het summum van moderne luxe. Het losstaand bad staat gedeeltelijk op het vloerkleed, er is slechts een kleine uitsparing waar dat nodig is. De antraciete vloerbedekking, in combinatie met de witte badkamertegels en de houten planken, zorgen ervoor dat deze badkamer strak oogt, maar niet kil is. Wij zijn fan van het hoge, strak ontworpen bad!

Muurkranen bij vrijstaand bad

Het vrijstaand bad op deze foto is hetzelfde als in de eerste afbeelding. Echter, de badkamer is zodanig anders ingericht, dat het bad bijna onherkenbaar is. Lichte kiezelvloer op de grond, een hoog dakraam en een modern vormgegeven muurkraan geven deze badruimte een speelse uitstraling. De badkamer is niet extreem groot, maar het vrijstaande bad heeft de ruimte en de mooie vorm komt goed tot zijn recht. 

Landelijke badkamer met een vrijstaand bad op pootjes

Wat vindt u van de zilveren pootjes aan deze badkuip? Wij vinden ze geweldig! Vooral door de omgeving waarin het vrijstaande bad staat. Met een blauw geverfd houten badkamermeubel, parket op de grond, en zelfs een houten plafond, is deze badkamer met recht landelijk te noemen. Het ligbad zelf is gemaakt van composiet. Dat zorgt voor extra comfort en weinig onderhoud.

Minimalistisch en modern vrijstaand bad

Deze badkamer is ongeveer tegenovergesteld aan die op de vorige foto: strak, minimalistisch ingericht, en daardoor de rust zelve. De vrijstaande badkuip is zeer modern vormgegeven, met een matte uitstraling en zo min mogelijk extra elementen. De staande kraan die naast het bad staat, accentueert de eenvoud van het ontwerp. De ondiepe waskommen met de muurkranen passen perfect in deze mooie, verstilde ruimte. 

Vrijstaand bad of lekkere ligstoel?

Het ontwerp van deze prachtige vrijstaande badkuip houdt het midden tussen een heerlijke stoel en een comfortabel bad. Het frame van Amerikaanse eik en de matte uitstraling van het composieten bad maken het geheel zeer bijzonder. Zie je de grof gestucte muren en de betonnen vloer? Deze badkamer is modern en minimalistisch, maar knus door het speciale vrijstaande ligbad. Als je voor een betonlook wilt gaan, dan moet je ook zeker deze voortreffelijke badkamer ontwerpen eens bekijken.

Bronzen vrijstaand bad in landelijke ruimte

Jazeker! Deze losstaande badkuip heeft een bronzen coating gekregen. En dat maakt hem, mede door zijn afmeting van 1.90 x 90 cm, een blikvanger van formaat. De tegels op de vloer en het donkere raamkozijn geven deze ruimte zijn landelijke uitstraling. Maar de muren, die met een glimmende verf zijn afgewerkt, zorgen voor een moderne twist. De zeer strak vormgegeven muurkranen bezegelen het oordeel: dit is een bijzonder vrijstaand bad in een strak landelijke badkamer. 

Rond en mat: vrijstaand bad

Een prachtig rond vrijstaand bad, met een matte afwerking en een brede rand. Het is het enige element in de badkamer dat echt opvalt, en dat maakt dit bad extra bijzonder. De staande kraan naast de badkuip is zeer strak—wij zijn er weg van! Ook deze badkamer is niet groot, maar door goed gebruik te maken van de ruimte, is er een bijzonder mooie uitstraling gecreëerd. 

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!