13 decoratieve budgetideeën die je nog niet kende (deel 2)

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

13 decoratieve budgetideeën die je nog niet kende (deel 2)

Stoa. Stoa.
 Bedroom by Kabaz,
Loading admin actions …

We gaan weer verder met onze 13 decoratieve budget ideeën, waar je echt veel aan kunt hebben als je een nieuwe look voor je woning gaat verzinnen. Zo goedkoop en makkelijk, je staat verbaast te kijken dat je er misschien niet eerder op gekomen bent. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren! 

6. Kleed maakt sfeer

We weten allemaal dat een nieuw kleed voor veel sfeer zorgt in de woonkamer. Voelt ook lekker warm aan je voeten ’s ochtends in de winter. Echt genieten van zo’n zelf gemaakt kleed. Natuurlijk kun je ook een stukje van het werk uitbesteden aan een expert, dan kan het iets meer kosten, maar daar kun je over onderhandelen.

7. Zelf doen

 Bedroom by Kabaz,

Een nieuwe look voor je slaapkamer hoeft echt geen honderden euro’s te kosten. Denk gewoon klein, waarom naai je niet zelf de kussenslopen, gordijnen en omtrekken voor je bed en slaapkamer. Dan krijgt de kamer direct een persoonlijke twist! Laat je ook gerust inspireren door een expert

8. Zelf meubels maken

Zelf nieuwe meubels maken is een fluitje van een cent. Je hoeft zelfs geen hamer of zaag in de hand te nemen. Hoe dat kan? Pas gewoon bestaande meubels aan met goedkope, makkelijk te realiseren elementen. Een spiegelkast kan heel gemakkelijk omgetoverd worden tot iets nieuw: plaats mooie vitrage voor de spiegels en creëer zo een totaal andere sfeer! De kleinste aanpassing kan al voor een groot effect zorgen. In deze ruimte is de schouw in een soort kast veranderd. Wat een sfeer heerst er in dit authentieke huis! 

9. Plafond schilderen

Veel mensen laten het erbij zitten, maar waarop zou je het plafond niet schilderen. Het moet natuurlijk wel in je concept passen, maar als je dit doet zul je zien hoe bijzonder de kamer wordt. Vooral bij mediterraanse designs werkt dit heel goed. Je kunt bijvoorbeeld het plafond terracotta schilderen of een warme rode tint geven. In deze ruimte kozen de bewoners voor een witte tint met ornamenten. 

10. Jagen op vondsten

Erg goedkoop is het aankleden van je woning met vondsten van rommelmarkten en brocantes. Dan kun je echt een artistieke twist geven aan je woonkamer. Een oude kast kan met een likverf er weer totaal anders uit zien. Het gaat erom dat je een oog hebt / krijgt voor wat heel mooi zou kunnen werken in je nieuwe interieur. So be creative and dare to try!

11. Lekker eclectisch

Door een slimme plaatsing van je meubels kun je de kamer groter laten lijken. Je plafond lijkt bijvoorbeeld hoger als je meubels verticaal neerzet in je woning. Wil je dat de ramen groter lijken? Maak of koop dan mooie gordijnen en hang deze boven de ramen, net onder het plafond, dan geeft dit de illusie waar je naar zoekt.

12. Unieke werken

Als je snel een tof design voor je interieur wilt, is het erg raadzaam om een thema of duidelijke stijl te kiezen. Er ontstaat dan direct een mooi eenheid in het interieur. Dit laatste zorgt voor een goed gevoel en dat willen we toch allemaal!

Kies altijd voor originele decoraties, het is zo makkelijk om een grote warenhuis van een keten binnen te lopen voor een massaproduct, maar als je even verder loopt kom je al snel de vakmensen en kunstenaars tegen, zij hebben hun unieke werken voor je waarmee je je woning een look kan geven die niet standaard is. Stay inspired!

13. Creatief denken vanuit je luie stoel

We zijn aan het einde van onze reeks van slimme en goedkope tips gekomen. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij. Eenvoudige tips om je woning te verbeteren maken je woonbeleving gewoon een stuk interessanter. Blijf ons volgen voor meer mooi design! Plof lekker neer in deze moderne ligstoel en verzin het ideale interieur voor je woning. 

Deze woning mag je echt niet missen.

 Houses by Casas inHAUS,

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!