De 20 grootste decoratiemissers ooit! Mét oplossingen - deel 1

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

De 20 grootste decoratiemissers ooit! Mét oplossingen—deel 1

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Bedroom by Kabaz,
Loading admin actions …

Vandaag hebben we een compilatie voor je samengesteld met alle grote decoratie missers volgens de meest bekende interieur designers. En niet alleen dat. Uiteraard geven je ook de oplossingen. Onze tips helpen je om deze veel voorkomende missers te voorkomen. Zo ziet ook jouw huis er straks uit alsof het door interieur designers is ingericht…

1. Een te strakke of formele sfeer

Misser:

Natuurlijk kun je kiezen voor een minimalistische of strakke inrichting maar het is wel belangrijk dat je bezoekers zich er comfortabel voelen. De woonkamer is immers de plek om te relaxen. Soms is een inrichting zo strak en zakelijk dat elke sfeer ontbreekt.

Oplossing: 

Zorg voor een verwelkomende en elegante woonkamer. Geef de ruimte een functie, maak het knus door middel van planten, plaids, natuurlijke materialen, kussens, bloemen en een comfortabele sofa.

2. Dressoir met tientallen familiefoto's

 Living room by BRICKS Studio,

Misser:

Ook dit komen we maar al te vaak tegen: het dressoir met daarop tientallen familiefoto's in een bonte verzameling lijstjes. Natuurlijk begrijpen we dat je je geliefden graag om je heen hebt, maar vaak is dit geen toevoeging aan de stijl van je woonkamer. 

Oplossing: 

Kies voor een originelere manier die past in de stijl van je woonkamer. Maak een foto-galerij aan een muur boven een kastje met dezelfde soort lijstjes of een fraaie mix en match zoals we in dit voorbeeld zien. Print een paar mooie foto's op canvas of plaats meer foto's in dezelfde design glazen lijstjes aan de muur.

3. Een verkeerd gekozen thema

Misser: 

Een onduidelijke of rommelige inrichting door teveel kleuren en verschillende items. Een ruimte moet authenticiteit uitstralen en jouw persoonlijke stijl weergeven.

Oplossing: 

Kies voor een beperkt aantal stijlvolle opvallende items en omring deze met fraaie bijpassende accessoires. Kies voor dezelfde materialen, sfeer en kleurstelling in je accessoires.

4. Losse kabels en snoeren

Misser:

Grote hoeveelheden losse kabels en snoeren van lampen en verlengsnoeren door je huis (al was het alleen maar in je kantoor).

Oplossing: 

Werk alle kabels weg achter plinten, onder meubels of in de muur. Er zijn tegenwoordig ook allerlei nieuwe slimme oplossingen zoals computertafels met opbergvak waar je alle kabels in kunt verbergen. Of kies er juist voor om kabels extra te benadrukken zoals in dit voorbeeld. Gekleurde en originele snoeren voor lampen en deze extra etaleren is zeer trendy!

5. Teveel logge of donkere meubelstukken

Misser: 

Niet iedereen heeft talent inzake het ontwerpen en inrichten van een woonkamer. Kijk daarom op internet of in woonbladen voor inspiratie en om ideeën op te doen. Diverse donkere houten meubelstukken bij elkaar geven meestal een te logge, zware sfeer.

Oplossing:

Kies je voor donkere meubels wissel dan af met lichte materialen of glas. Plaats een mooie ranke vloerlamp als eye-catcher en zorg ervoor dat je meubels samen een mooie balans vormen. 

6. Toiletkleedje met bijpassende bovenkant

 Bathroom by NICOL-MÖBEL,

Misser: 

We kennen ze allemaal: de pluchen toiletkleedjes die exact om de pot passen met bijpassende elastieken bovenkant in alle kleuren van de regenboog. Deze zijn echt niet meer anno 2017 en kunnen dus rustig naar de kringloop. 

Oplossing: 

Momenteel is de lege badkamer zonder kleedjes trendy, maar wil je er toch graag één plaatsen kies dan voor een langwerpig model met een fraai kleuraccent die wat dynamiek toevoegt aan je badkamer.

7. Oncomfortabele eetstoelen

Misser:

Vermijd elk meubelstuk dat niet comfortabel is en dat geldt in het bijzonder voor de stoelen rondom je eettafel.

Oplossing:

Kies voor comfortabele stoelen waarin je ook na een paar uur nog heerlijk zit. Zorg ervoor dat alle familieleden erin passen (ook die met een maatje meer). Meet ook de hoogte en de breedte van je eettafel op zodat je zeker weet dat ze passen.

8. Alle losse spullen uit het zicht

Misser: 

Dit zien we maar al te vaak: op allerlei plekken in huis losse spullen. Losse spullen zorgen niet alleen voor stress maar halen ook de hele look & stijl van een ruimte onderuit.

Oplossing:

Plaats alle losse spullen in fraaie onopvallende kasten. Stem je kastruimte af op je spullen en benut alle ruimte voor extra opslagruimte. Wil je meer weten over hoe je ruimtes fraai kunt decoreren? Bekijk dan ook 7 tips voor een smaakvolle minimalistische decoratie in huis.

9. Alles in dezelfde kleur

 Bedroom by Kabaz,

Misser:

We zien dit vaak in kinderkamers waar alles roze is. Een ruimte die eruit ziet alsof hij uit een catalogus is niet leefbaar. Catalogussen zijn er om je ideeën te geven. Een persoonlijke inrichting maak je zelf.

Oplossing:

Kies je voor dezelfde kleur breng dan nuances aan in de tinten en texturen of door kleuraccenten in de kussens en plaids. Wanneer je rondkijkt in de ruimte dan moeten er verschillende details en meubelstukken zijn die je aandacht trekken vanwege hun bijzondere of unieke stijl.

10. Het kopen van trend items

Misser:

Of het nu geometrische patronen zijn of trendkleur gele kussen die niet bij jouw stijl passen, wees voorzichtig met het kopen van trenditems (vooral met meubelstukken) want trends gaan weer voorbij.

Oplossing:

Blijf trouw aan je eigen persoonlijke stijl en kies voor items waarvan je weet dat je ze lang mooi zult blijven vinden. En natuurlijk kun je dan een trendy lamp of kleed toevoegen (wat past bij jouw stijl).

 Houses by Casas inHAUS,

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!