Schoonmaken als een professional: op deze 10 dingen moet je letten

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Schoonmaken als een professional: op deze 10 dingen moet je letten

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
{:asian=>"asian", :classic=>"classic", :colonial=>"colonial", :country=>"country", :eclectic=>"eclectic", :industrial=>"industrial", :mediterranean=>"mediterranean", :minimalist=>"minimalist", :modern=>"modern", :rustic=>"rustic", :scandinavian=>"scandinavian", :tropical=>"tropical"}  by homify,
Loading admin actions …

Het perfecte huis blinkt en straalt in elke hoek en is altijd opgeruimd, ziet er geweldig uit en altijd klaar om gasten in stijl te ontvangen. De realiteit is helaas vaal heel anders. Omdat bijna niemand van ons heeft de tijd heeft om talloze uren met schoonmaken bezig te zijn. De hoogste tijd voor enkele eenvoudige tips die je snel kunt toepassen. We keken rond in bij de experts en geven je de beste trucs  om met weinig inspanning een gezond en mooi huis te krijgen.

1. Verwijder stof!

Om het ophopen van stof te voorkomen, ontkomen we er niet aan om regelmatig de stofzuiger uit de kast te halen. Vooral als je veel tapijten waarin de fijne stofdeeltjes zich graag vast nestelen is een wekelijkse anti-stof-programma zeker aanbevolen. Deskundigen adviseren om ook je matras en de bank regelmatig te stofzuigen. Je zult versteld staan van het resultaat!

2. Gras harken

Houd je gazon vrij van bladeren, mos en onkruid. Zo houd je je de structuur van de aardig luchtig en krijgt je gazon de kans om een mooi groen tapijt te worden. Hoe je dit doet: met een hark!

3. Grondig reinigen van de badkamer

Houd je badkamer spik en span en maak de wastafel, het bad en de douche regelmatig schoon. Vergeet natuurlijk het toilet niet!

4. Glimmend tegels

Vaak is het niet voldoende om alleen de tegels schoon te vegen. Hardnekkige vlekken en andere resten gaan hier niet mee weg. Controleer daarom de tegels regelmatig en bewerk ze indien nodig met een oude tandenborstel.

5. Stapel handdoeken

Niets heerlijker dan een stapel schone handdoeken binnen handbereik. Was ze met je favoriete wasmiddel en vouw ze gelijk op als ze droog zijn!

6. Organiseer de kabels

Wat hebben opladers, kabels voor de laptop of USB-sticks met elkaar gemeen: ze zijn kwijt of we krijgen van de wirwar van draden een slecht humeur. Berg ze netjes op een vaste plek en bind lange kabels met tape bij elkaar.

7. Afwassen

Borden, bestek en pannen. Was ze na het eten gelijk af. Zo voorkom je dat de etensresten aan de borden en pannen blijven plakken en je ze nauwelijks meer schoon kunt maken.

8. Gordijnen strijken

Gekreukelde gordijnen in woonkamer of slaapkamer? Het is beter om met een strijkijzer de stof mooi glad te strijken voordat je ze ophangt.

​ 9. Maak de ramen schoon

Investeren in een glasreiniger van goede kwaliteit is de moeite waard. Vlekken en vingerafdrukken verwijder je zo eenvoudig en je ramen zullen je toestralen.

10. Ruim regelmatig op

Als je te lang wacht met opruimen zal je huis uiteindelijk zo chaotisch worden dat we dagen nodig hebben om de boel weer op te ruimen. Kijk ook eens in dit Ideabook voor meer tips.

 Houses by Casas inHAUS, Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!