Een moderne woning met fascinerende details | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne woning met fascinerende details

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
by FingerHaus GmbH - Bauunternehmen in Frankenberg (Eder) Modern
Loading admin actions …

Vandaag reizen we af naar Duitsland voor een klassiek design van een fraaie moderne woning. Verscholen in het groen vinden we een woning met een aantal zeer bijzondere details. Niet alleen aan de buitenkant maar vooral ook aan de binnenkant. Voor een aantal elementen in huis werden nieuwe concepten bedacht, alle ruimte werd optimaal benut en ook over de lichtinval is zeer goed nagedacht. Dit alles zorgt ervoor dat deze op het eerste gezicht traditionele woning toch een zeer groot aantal verrassingen en fascinerende details biedt die we zeker niet zouden willen missen!

Vierkante en ronde vormen

De architectuur van deze woning kenmerkt zich door een traditionele vorm zoals we deze wel vaker tegenkomen in deze regio voorzien van wit gepleisterde muren, zwart-wit-grijstinten en een zadeldak. Maar daarnaast zijn er wat speelse accenten toegevoegd in de vorm van de grijze rechthoekige entree en uitbouw. De vierkante vormen en zakelijke tinten worden gecontrasteerd door de halfronde vormen van het houten en grindterras in de tuin die wat warmte en verzachting toevoegen aan het ontwerp.

Fraaie details

En daarnaast zijn er nog wat andere speelse accenten toegevoegd in de vorm van de grijze rechthoekige entree en een kleine  uitbouw aan de zijkant en achterzijde van het huis in combinatie met een halfrond houten vlonderterras dat overgaat in een grijs grindterras. Deze fascinerende accenten maken deze woning uniek en zeker niet alledaags.

De lichte eetkamer

Aan de binnenzijde vinden we in de hoek van de woning met de grote raampartijen de eetkamer die baadt in het natuurlijk daglicht en bovendien een prachtig uitzicht biedt op de groene tuin. Alhoewel de woning zeer modern is qua architectuur vinden we aan de binnenzijde een meer klassiek interieur met grote houten tafel, sfeervolle gestoffeerde stoelen en een prachtige lamp als blikvanger.

Badkamer onder het schuine dak

En wanneer de ruimte beperkt is en er bovendien een schuin dak is dan is het een zeer slim idee om de badkamer onder dit schuine dak te plaatsen. Door het bad onder een schuin dakraam te plaatsen bespaar je niet alleen ruimte maar wordt de badkamer ook voorzien van heerlijk helder daglicht en kun je genieten van de sterrenhemel in bad.

Doorkijkje naar de trap

En hier zien we al een eerste glimp van een van de meest bijzondere features in deze woning: de trap. Het plaatsen van een raam met uitzicht op de trap zorgt ervoor dat alle ruimtelijkheid behouden blijft en ziet er door toevoeging van deze twee planken ook nog eens prachtig uit. Heb je interesse in prefab huizen? Dan raden we ook prachtige moderne prefab kubushuizen aan.

Een nieuw concept voor de trap

Nogmaals dezelfde trap maar nu vanuit de andere kant gezien. Van het oude concept van de trap als donkere onaangename en weinig gestileerde ruimte wordt hiermee definitief afscheid genomen. Wow, hoe schitterend! Door de positionering van de glazen voordeur direct onderaan de trap en het glazen raam boven de trap stroomt het natuurlijke licht perfect door en worden alle ruimtes inclusief de trap voorzien van voldoende daglicht. Een zeer innovatief en vernieuwend idee!

Een kleine kamer met overvloedig natuurlijk licht

En ook al is deze ruimte maar klein, toch is het een zeer sfeervolle en heldere ruimte met overvloedig daglicht. Hier wordt duidelijk hoe belangrijk natuurlijk licht is in een ruimte want maar al te vaak is de ruimte onder onder het schuine dak op donker en wat onaangenaam. Op deze manier heb je een prachtige en bruikbare ruimte hier.

Optimaal gebruik van de ruimte

Alle ruimte in deze wat kleinere woning werd optimaal benut en daarom werd er onder de trap ook een opslagruimte ingericht. Geen lelijke onafgewerkte kast, maar de onderzijde van de trap eveneens van prachtig natuurlijk hout en mooie wit gepleisterde wanden. Het zijn de kleine details en fraaie afwerking die het verschil maken in een woning!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!