Moderne droomvilla in Haarlem

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Architectenbureau Ron Spanjaard BNA Modern Houses White
Loading admin actions …

In de prachtige groene omgeving van de buitenwijken van Haarlem bevindt zich onze villa van vandaag die echt de moeite waard is om even van dichtbij te bekijken! Een prachtige nieuwbouw bungalow in kubistische look voorzien van een zeer minimalistisch modern interieur in een groene bosrijke omgeving. Met een zee aan ruimte van binnen door een open plan indeling en overvloedig natuurlijk licht. Bijzonder aan deze woning zijn de zeer fraaie glazen kanteldeuren die in plaats van deuren werden geplaatst om ruimtes van elkaar te scheiden. Kijk even mee naar deze bijzondere droomvilla en laat je verrassen!

Kubistische vormen en zwart wit

Kubistische vormen en zwart-wit contrasten spelen de hoofdrol in het ontwerp van deze unieke nieuwbouw bungalow. Het hoofddeel bestaat uit een rechthoekige wit gepleisterde vorm met een kleinere vorm erbovenop als extra verdieping in contrasterend zwart met veel ramen. Aan de voorzijde vinden we een iets dieper gelegen slaapkamer met balkon en grote raampartijen. Het basisontwerp werd voorzien van leuke accenten in de vorm van de grijze schoorsteen, het open hekwerk voor het balkon en lang smalle raam aan de zijkant. Zeker geen saai ontwerp of standaard bungalow qua architectuur!

Open plan indeling

Aan de binnenzijde vinden we een volledig open ruimte waarin zich zowel de woonkamer, het eetgedeelte als de keuken bevinden. De basis in lichte zachte grijstinten met schitterende naadloze gietvloer en grote raampartijen zorgen voor een ruime heldere, frisse look en een ruimte die volledig wordt gevuld met natuurlijk licht. De grote robuuste houten eettafel is de blikvanger in deze eetkamer en biedt een mooi uitzicht op de tuin

Warmte door hout en ronde vormen

Tegenover de eetkamer bevindt zich de woonkamer met ruime centraal opgestelde sofa en zithoek rondom de open haard. Ook vanuit deze zithoek kijk je uit op de buitenruimte. In deze minimalistische ruimte met neutraal kleurenpalet is warmte en zachtheid toegevoegd door middel van de ruw houten tafel en de ronde spiegellampen en fraai groen accent met bloemen. Less is more!

Unieke glazen deuren

Zeker een zeer bijzondere feature in dit huis zijn de glazen kanteldeuren. Daarmee blijft het open gevoel behouden in deze woning en ontstaat ook via een soort van corridor een mooie open verbinding tussen alle ruimtes. Door het dunne stalen profiel vallen deze deuren nauwelijks op. Bovendien vormen ze qua ontwerp een mooie harmonie met de grote raampartijen met dezelfde profielen aan de achterzijde van de woning. De deuren zo gepositioneerd dat al het natuurlijke licht door deze corridor in alle ruimtes binnenstroomt. Een zeer fraai en functioneel idee!

Keuken in wit en staal

De keuken wordt gekenmerkt door wit en staal met een prachtig roestvrijstalen keukeneiland. Langs de zijwand zien we in de muur ingebouwde apparaten en een fraaie nis in de muur met een zwarte binnenzijde voorzien van open planken voor een wat knussere huiselijker look. Kleine verwijzingen naar de architectuur van de woning zien we door de zwart, wit en grijstinten en vierkante en rechthoekige vormen. Ook zeer fraai zijn hier de transparante ronde lampen die een vleugje warmte en gezelligheid toevoegen.

Traditionele visgraat houten vloer

En ondanks het feit dat dit een zeer moderne woning is zien we hier toch een kleine verwijzing naar de traditionele oude huizen in de rest van de omgeving in de vorm van een prachtige massief houten visgraatvloer. Een fraai contrast met de strakke lijnen en koelere tinten in de rest van de woning die voor een warm huiselijk gevoel zorgt. Wil je graag meer bungalows zien met uniek design? Dan raden we ook bungalows met een duidelijke en unieke eigen stijl aan.

Zelfde concept deuren op de eerste verdieping

We belichten nogmaals even de prachtige glazen kanteldeuren maar nu op de eerste verdieping waar hetzelfde concept is toegepast als op de begane vloer. Een zeer gewaagd en out of te box idee om eens wat anders te ontwerpen in een woning dan de gebruikelijke deuren. Naast de transparantie en het open gevoel zorgen deze deuren voor maximale doorstroming van al het verkeer in deze woning maar ook van al het natuurlijke licht. Maar ook optisch ziet het er zo mooi uit! We love it!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!