7 deze kleine badkamers bewijzen dat grootte er niet toe doet!

Johan van Dijk Johan van Dijk
homify Modern Bathroom
Loading admin actions …

Een kleine badkamer hoeft geen enkel bezwaar te zijn voor een stijlvolle en leuke ruimte. Want zelfs op een zeer klein oppervlakte kan een erg bijzondere badkamer ingericht worden. De volgende projecten bewijzen dat wel! Samengesteld uit het werk van diverse experts laten we je 7 prachtige exemplaren zien. Wie weet inspireert het je wel om zelf ook met je badkamer aan de slag te gaan. Laten we snel met het eerste exemplaar gaan beginnen!

1. Diepte door vloertegels

Prostokątna umywalka z odpływem liniowym od Luxum. , Luxum Luxum Scandinavian style bathroom White

Prostokątna umywalka z odpływem liniowym od Luxum. , Luxum Luxum Scandinavian style bathroom White

Een beetje extra diepte in een ruimte krijgen, hoe doe je dat eigenlijk? In dit geval zijn het vooral de vloertegels die er voor zorgen dat het ruimtelijke effect op prachtige wijze wordt gestimuleerd. Het resultaat is erg stijlvol te noemen! En ondanks de zeer geringe afmetingen zie je ook dat toch dat alle essentiële onderdelen in deze badkamer te vinden zijn. Zelfs een toilet ontbreekt niet! En die wastafel is er eentje die je waarschijnlijk ook graag zelf in je badkamer wilt hebben.

2. Schitterend turquoise

Als je met witte tinten werkt, dan wordt het optische effect vaak ook direct al vergroot. Maar alleen maar wit is wel een beetje saai. Door op subtiele wijze een kleurtje toe te voegen, krijg je een erg mooi beeld. In dit geval is gekozen voor een schitterend turquoise tintje. In combinatie met marmeren vloertegels zorgt het voor een erg chique tintje. En die stortdouche ziet er trouwens ook wel erg aantrekkelijk uit!

3. Romantische ruimte

Vind je dit ook niet een ontzettend romantische ruimte? Ook weer een typisch geval van klein maar fijn, dat mag de pret echter niet drukken als je onder die heerlijke stortdouche staat. Met zeer veel oog voor detail en sfeer is er voor gezorgd dat het de meest kleine variant van een spa genoemd mag worden.

4. Uniek design

Uniek design en een kleine badkamer gaan ook hand in hand. Kijk maar naar deze ruimte! Er is voor een zeer fraaie eclectische benadering gekozen. Modern met aardse tinten zou je kunnen zeggen. Het houtmotief brengt daarbij een heel leuk extra rustiek randje aan. Bovendien is het hier erg fijn dat je optimaal gebruik kunt genieten van het daglicht. Een heerlijke manier om goed wakker te worden!

5. Een bad

Alhoewel we het altijd over een badkamer hebben, is het juist een bad dat in heel veel kleine badkamers ontbreekt. Maar met een beetje slim passen en meten hoeft dat niet altijd het geval te zijn! Dit prachtige bad vormt daar het levende bewijs van. En zo’n spiegel die in een nis is verwerkt, is ook een heel erg goed idee om het effect nog ruimtelijker te maken.

6. Spiegels

Voor elke kamer of ruimte in je huis geldt natuurlijk dat spiegels het ruimtelijke effect stimuleren. Hoe dat in de badkamer uit kan pakken, kun je hier heel erg mooi zien. En dat een ingebouwde douchecabine niet altijd alle ruimte op hoeft te slokken, blijkt hier ook wel! Tot slot willen we je zeker nog even op de tegels wijzen, wat geven die een prachtig effect!

7. Bijzondere wastafels

Bijzondere wastafels toepassen kan natuurlijk ook in de meest kleine badkamer. Ook daar hebben we weer een schitterend voorbeeld van. Maar er is zeker nog meer bijzonders te zien op deze plek. De prachtige natuurstenen tegels aan de muur vormen daar het allermooiste voorbeeld van. Het zorgt voor een wel zeer chique oosters tintje. Een heerlijke afsluiting van dit leuke overzicht!

En heb jij je kleine droombadkamer al kunnen vinden tussen al dit moois? Als je op zoek bent naar nog meer inspiratie, dan kunnen we je zeker adviseren om hier ook even een kijkje te nemen.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!