12 leuke budget ideeën voor de tuin

TILL BEHNE TILL BEHNE
MUDA Home Design Rustic style garden
Loading admin actions …

Is je tuin bijna klaar voor de zomer, maar kan deze nog net dat puntje op de I gebruiken. Dan komt dat goed uit, want in dit artikel hebben we 12 handige tips voor je op een rij gezet die niet veel kosten maar die je tuin toch dat beetje extra geven. Nu hoeft alleen het weer nog mee te werken.

Lantaarns

Verlichting op je terras of in de tuin kan best duur zijn. Maar dat hoeft niet. Met enkele lantaarns zorg je voor een vleugje romantiek het hoeft dit keer niet eens veel te kosten.

Planten

Little Eden Aralia Country style garden Stone Beige
Aralia

Little Eden

Aralia

Je kan nooit genoeg bloemen of planten in je tuin hebben. Het kan zo zijn dat bepaalde exemplaren in het tuincentrum al uitgebloeid zijn. Maar dat is goed nieuws, dan zijn ze vaak met korting te krijgen en volgend jaar bloeien ze gewoon weer voor de volle 100 procent.

Kussens

Staan je loungeset, de buitentafel en je comfortabele stoelen er klaar voor? Wat dacht je van nieuwe kussens, een zachte deken en wellicht een nieuw tafellaken. Daarmee krijgt je buitenzithoek een totaal nieuwe uitstraling.

Schutting

De schutting of het tuinhek wil wel eens aan de aandacht ontsnappen, maar ook hier kan je leuke dingen mee doen. Bijvoorbeeld door het met planten te laten begroeien.

Plantenbakken

Plantenbakken in de tuin doen het altijd goed zorgen voor een eigentijdse en luxe uitstraling. Om te besparen kun je aan upcycling doen. Bijvoorbeeld door oude emmers, kisten of andere voorwerpen tot plantenbakken te promoveren.

Likje verf

Rear garden patio with climbers Barnes Walker Ltd Rustic style garden
Barnes Walker Ltd

Rear garden patio with climbers

Barnes Walker Ltd

Nieuwe tuinmeubelen zijn een forse investering. Ben je toe aan wat anders, maar is het budget niet toereikend, kan een nieuwe likje verf ook wonderen verrichten.

Kast

Heb je niet veel ruimte, maar wil je wel zoveel mogelijk planten. Ga dan de hoogte in. Een kast vol planten, zoals die op de foto, is een super oplossing.

Buitenkeuken

Le Pres de Bas CCD Architects Patios & Decks
CCD Architects

Le Pres de Bas

CCD Architects

Chef-kok of niet, in een buitenkeuken is koken altijd leuk. En het nuttigen van de maaltijd in de buitenlucht is nog veel leuker.

Border

Een border rondom het terras ziet er altijd fraai en chique uit. En als je het met kiezelstenen doet, valt de prijs achteraf ook nog mee. Denk wel even aan een anti onkruid doek.

Opruimen

Een tip die veel oplevert en helemaal niets kost: opruimen. De tuin of het terras is eigenlijk net als je woonkamer. Je kunt je er pas echt thuis voelen als het netjes is.

Hangplanten

Heb je liever geen planten in de grond of in de plantenbakken, deze hangplanten zijn een andere mogelijkheid. Het kost niet veel en meestal zijn ze kant en klaar in de tuincentrum verkrijgbaar. En het ziet er natuurlijk leuk uit.

Water

Extended living space - Manchester Hannah Collins Garden Design
Hannah Collins Garden Design

Extended living space—Manchester

Hannah Collins Garden Design

Water in de tuin is geen overbodige luxe. De kalmerende werking van het geluid van stromend water is aan de ene kant onbetaalbaar aan de andere kant helemaal niet zo duur als je zou denken.

Meer inspiratie voor je tuin kun je hier op doen. Heb je totaal geen groene vingers, schakel dan de hulp in van een van deze professionals. En in dit artikel geven we je nog een aantal tips voor je tuin.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!