Met deze 10 Slimme Trucs Zorg je Voor Meer Opslagruimte in Huis!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Projects, Fifty Fifty Furniture Fifty Fifty Furniture Modern Living Room
Loading admin actions …

Er is niets zo chaotisch en zenuwslopend als een rommelig huis en dus is goede opbergruimte van cruciaal belang. Met een functioneel en aantrekkelijk opslagsysteem zorg je voor een netjes en opgeruimd huis. En dat vertaalt zich in rust en een ontspannen gevoel. Tegenwoordig heeft echter niet iedereen een supergroot huis en dus wordt het zeer belangrijk om je opslagruimte goed te plannen. En meer kasten kopen is daarbij niet altijd een goede oplossing voor dit probleem. We geven je wat tips over hoe je extra opslagruimte kunt creëren: een paar eenvoudige, creatieve ideeën die je makkelijk kunt toepassen in jouw huis.

1. Lege kasten

Onze eerste suggestie klinkt je misschien vreemd in de oren. Maar eigenlijk is deze gebaseerd op een zeer eenvoudige logica. We moeten ons namelijk eerst ontdoen van het oude om plaats te maken voor nieuwe items. De meeste woningen hebben wel een ruime garderobekast in de slaapkamer en natuurlijk zijn een ruime keuze aan kleding en accessoires een must. Maar hamsteren tijdens de dwaze dagen is niet altijd een voordeel. Maak optimaal gebruik van de voorjaarsschoonmaak!

2. Deel je keuken slim in

De keuken is een ruimte waar we liever geen chaos willen. Deze ruimte moet functioneel zijn zodat we direct vinden wat we nodig hebben tijdens het bereiden van de maaltijd. Plaats je keukenspullen soort bij soort, gebruik ladeverdelers en zet veelgebruikte items vooraan. En voor je losse spullen kun je wat extra losse planken plaatsen. En ook hier: breng wat je niet gebruikt naar de kringloopwinkel (vooral apparaten), dat scheelt zoveel ruimte!

3. Benut de trap optimaal

Onder elke trap bevindt zich ruimte die je nuttig kunt inzetten voor de opslag van spullen. De traptredes zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het opbergen van alle schoenen. Met wat handigheid maak je er luikjes in en plaats je alle schoenen erachter. Ideaal!

4. Bibliotheek

Het valt niet altijd mee om je boeken op een fraaie manier op te bergen of tentoon te stellen. Deze bibliotheek is zeer praktisch want de ruimte onder het plafond wordt hier zoveel mogelijk optimaal benut met planken langs twee muren. Zo blijft de ruimte beneden vrij voor andere doeleinden. Bovendien ziet het er prachtig uit met de LED verlichting strips onder de planken!

5. Verborgen kasten

Heb je ergens een smalle onbenutte want in je keuken of elders? Dan is een smalle hoge uitschuifkast altijd een zeer praktische manier om wat extra opbergruimte te creëren. Bijvoorbeeld voor je voorraad. En wanneer hij dicht is, zie je er niks van!

6. Kookeiland

Rational luxury, FABRI FABRI Modern Kitchen

Keuken eilanden lijken veel ruimte in te nemen maar zijn eigenlijk altijd een ideaal onderdeel in je keuken. Het zorgt voor extra werkoppervlak voor het bereiden van voedsel en koken, biedt een bar-functie en de ruimte eronder is nuttig voor alle soorten van opslagruimte. 

7. Onder de wasbak

De badkamer moet altijd netjes en opgeruimd zijn. Je wilt geen persoonlijke items van bewoners of schoonmaakmiddelen zien. Dus waar laat je al deze spullen? Meestal biedt een gewone wastafelkast onvoldoende ruimte. Plaats daarom een lage lange kast over de gehele lengte van de muur en je kunt er zelfs al je handdoeken kwijt. En hoe fraai en uitnodigend zien al die opgerolde handdoeken eruit. We love it!

8. Maak slim gebruik van je slaapkamer

We blijven het herhalen: de ruimte onder je bed kan voor allerlei opslagdoeleinden dienen. En niet alleen je eigen bed maar ook het logeer- en kinderbed. Kies bij voorkeur voor een uifschuifla (ook los de koop) voor het stofvrij opbergen van spullen.

9. Kast als roomdivider

Plaats liever geen grote kasten als ze niet functioneel of stijlvol zijn maar kies in plaats daarvan liever voor een kleiner televisie-meubel. Zo kun je functioneel gebruik maken van deze kast annex scheidingswand. Een zeer slimme oplossing voor zowel opbergruimte als een element om de trap uit het zicht te plaatsen. 

10. Een oude trap

Plaats een oude ladder in je slaapkamer of badkamer voor handdoeken, kleding of plaids. Niet alleen modieus, maar ook erg handig als opslagruimte. Wil je graag meer opbergtips? Lees dan ook even.

Need help with your home project?
Get in touch!

Highlights from our magazine