Design voor een ultieme zenkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:2982:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Design voor een ultieme zenkamer

Stoa. Stoa.
classic  by Lovely Life Design, Classic
Loading admin actions …

Het is heerlijk om na een week hard werken helemaal tot rust te komen in het comfort van je eigen woning. Een goede manier om tot jezelf te komen is door een hedendaagse ontprikkelruimte in te richten: gewoon even wacht van de smartphone, internetconnectie en schreeuwende tv reclames. In Japan beoefenen ze al sinds eeuwen de praktische filosofie van zen, waarbij innerlijke rust een hoofdthema is. Vandaag laten we je een klassieke zenkamer zien, waaruit jij de nodige inspiratie kunt putten om je eigen ruimte in te richten. Deze eeuwenoude traditie heeft ook zijn sporen in de Westerse cultuur verdiend, want ze was van invloed op de ontwikkeling van de minimalistische stijl in design en architectuur. We gaan hieronder een aantal mooie voorbeelden aan je laten zien. 

Eenvoud

De eenvoud straalt van deze kamer af. Een verhoging draagt een kleine natuurlijke decoratie en samen met de rol aan de wand en de bamboevloer is deze kamer een schoolvoorbeeld van de klassieke Japanse zen-stijl. Let op de eenheid die er met de matchende kleuren bereikt wordt! In deze stijl is het belangrijk om de ruimte zo leeg mogelijk te laten, niets dat de meditatie zou kunnen verstoren mag erin aanwezig zijn. Want hetgeen dat niet wezenlijk is hoeft niet in de kamer aanwezig te zijn. Kortom, als een object niets toevoegt, laat het dan weg. We hoven deze regels natuurlijk niet strikt na te leven, het er bij dit voorbeeld om dat je een strikt voorbeeld hebt van wat er binnen een minimalistische ontwerpfilosofie te bereiken is op het gebied van design.

Natuur

Bamboe en bonsai, het zijn belangrijke elementen in de klassieke Japanse cultuur, we zien ze op de afbeelding terug. Ook de typische kleine plateautjes, met de vorm van een tempel, zien we vaak terug in de zen stijl. Let eens op het behang, daar zien we de karakteristieke Oosterse illustraties die zo tot de verbeelding spreken. Op de vloer ligt een decoratieve doek, die heeft in het zen ritueel een belangrijke functie. Ons inspireert hij bij het zoeken na interessante designideeën.

Bloesem

temari WIND OF SPRING by Lovely Life Design Eclectic
Lovely Life Design

temari WIND OF SPRING

Lovely Life Design

Het ontluikende leven en de schoonheid van het alledaagse zijn, zijn belangrijke begrippen in de zen. We zien dit ook terug in de decoraties die voor de zenkamers gebruikt worden. Het hout van deze sculptuur heeft al een heel leven gehad, waarbij we direct op een ander aspect van de Japanse cultuur komen namelijk de schoonheid in de vergankelijkheid, iets bestaat een bepaalde tijd, daarmee wordt het uniek en bijzonder. Bloesem en oud hout staan voor een tegenstelling.

Krukje

temari SUN SHINY by Lovely Life Design Eclectic
Lovely Life Design

temari SUN SHINY

Lovely Life Design

Dit subtiele krukje doet het in elk design goed. Gewoon even neer zetten al dan niet met een bijzondere decoratie erop, zoals hier. De houtkleur past zeer goed bij een monochroom en egaal interieur, waarin een minimalistische vormgeving de toon aan geeft. Geheel in de stijl van zen natuurlijk.

Centrum

Het centrum van je persoonlijk bezinningsruimte of zenkamer is dit bijzondere tafeltje met prachtige gekalligrafeerde tekens, over een sfeermaker gesproken! Ook de natuurlijk decoratie mag niet ontbreken, deze is op een specifieke wijze gemaakt, geheel naar eeuwen oud voorschrift, om de hoogste graad van perfectie te halen. Met deze voorbeelden zetten we hoog in, maar dan heb je direct het beste voorbeeld hoe je een minimalistische zen-kamer kunt inrichten.

Tot zover de prachtige Japanse ontwerpen. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je woonkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Dit woonhuis is een beauty! Klik hier voor een tour door deze exclusieve woning!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!