Prachtige woning met moderne inrichting | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtige woning met moderne inrichting

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Modern Houses by Jan de Wit architect Modern
Loading admin actions …

Architect Jan de Wit kent naar eigen zeggen geen vaste filosofie. Wel zijn er een aantal terugkerende kenmerken voor de projecten die het bureau aangaat. De ontwerpen komen tot stand na intensieve samenwerking met de opdrachtgever. Interieur en landschap vormen een belangrijk onderdeel van het totaalontwerp. De ontwerpen van het bureau worden gekenmerkt door zorgvuldige eenvoud, waarbij men veel aandacht besteed aan een verfijnde materiaaltoepassing. Materialen worden geselecteerd op basis van vorm, kleur en textuur. Daarnaast streeft men naar het prikkelen van de perceptie. In de fotoserie hieronder laten we jullie een woning zien van de hand van Jan de Wit architect, gebouwd in het dorp Uitgeest.

Gevel

Het huis ligt aan de rand van Uitgeest en was onderworpen aan strikte gemeentelijke regels en uitgangspunten. Binnen dit kader werd uiteindelijk gekozen voor een vrijstaand huis met kap. De gevels zijn opgebouwd uit drie lagen, van onder naar boven zijn dat achtereenvolgens: een leistenen vloer, een rode bakstenen tussenlaag en een kap van Anthra zink in felsnadenpatroon. Zie hiervoor ook bovenstaande foto. 

Woonkamer

De indeling en plattegrond van de woning is geïnspireerd door de omgeving. De leegte van het omliggende landschap heeft men proberen vorm te geven door middel van een vrije plattegrond, waarbij men zich vrij van de ene naar de ander ruimte kan bewegen. Een vrije plattegrond zorgt voor een aangenaam gevoel van ruimtelijkheid. De bijna monochroom witte afwerking van het interieur draagt bij aan dit effect. De donkere vloer vormt een aangenaam contrast met al deze helderheid. 

Keuken

Een deel van de gevel opent zich richting het landschap. Zo heeft men vanuit de keuken een fantastisch uitzicht op het welhaast oneindige landschap. De keuken zelf laat zich beschrijven als modern en minimaal. Strakke, rechte oppervlakken, uitgevoerd in wit of zwart zetten de toon. Let daarnaast ook op de spaarzame details en accessoires. Zij geven de ruimte de nodige dynamiek. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de bijzondere kroonluchter centraal op de foto. 

Trap

Delicaat en sierlijk zijn de woorden die ons te binnen schieten bij het aanzien van deze trap. De eenvoud is zijn kracht. De strak afgewerkte wanden, hagelwit uitgevoerd, vormen het perfecte decor voor deze donkere trap met zijn subtiele knik naar rechts. De kleine, vierkante spotjes in de wand zijn naadloos weggewerkt. Zorgvuldig en verfijnd. 

Badkamer

In de badkamer wordt dezelfde lijn doorgevoerd. Strak en minimaal ingericht met modern meubilair. Wat dacht u van deze badkuip? Eleganter komen we ze niet tegen. Ook hier wisselen wit en zwart elkaar op een bijna ritmische manier af. Heeft u nog niet genoeg van deze stijlvolle woning, neemt u dan vooral een kijkje op het homify-profiel van Jan de Wit architect, daar vindt u naast nog meer foto's ook andere informatie over het architectenbureau. 

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!