14 super leuke tips voor je tuin | homify

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

14 super leuke tips voor je tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Classic style garden by Línea Paisagismo.Claudia Muñoz Classic
Loading admin actions …

Vind je dat jouw tuin nog niet helemaal klaar is voor de zomer? Dan hebben we 14 leuke tips voor je in de aanbieding! Ga lekker zelf aan de slag of geef een hovenier de opdracht om er iets mee te gaan doen. En als die werkzaamheden uitgevoerd zijn, dan weten we zeker dat jij heerlijk kunt gaan genieten van je tuin.

1. Een ruwe tuinmuur

Waarom zouden alle muren er in de tuin zo mooi en glad uit moeten zien? Met zo’n ruwe muur als deze kun je een zeer aantrekkelijk industrieel tintje aan je tuin toevoegen.

2. Metalen bloembakken

Bij bloembakken denk je vaak aan constructies die van hout, plastic of steen zijn gemaakt. Voor een net wat stoerder effect zou je ook voor metalen exemplaren kunnen kiezen. Je ziet hier zelf hoe leuk dat effect is!

3. Houten hekjes

Kleine hekken in de tuin worden doorgaans gebruikt om een afscheiding tussen de weg en de tuin zelf aan te duiden. Maar houten hekjes op deze manier in de tuin zelf toepassen is ook een heel erg leuk idee! Een extra landelijk accent dat het geheel net even iets gezelliger en intiemer maakt.

4. Een planter

Een leuke planter of planttafel is ook zo’n element dat je tuin net even een beetje fraaier kan maken. Erg handig om te gebruiken als je nieuwe plantjes gaat poten en als decoratief element is het ook ontzettend leuk.

5. Robuuste tuinmeubelen

Modern Family garden in North London Modern Garden by Earth Designs Modern
Earth Designs

Modern Family garden in North London

Earth Designs

Robuuste tuinmeubelen kunnen je terras net even een beetje stoerder maken. Dit geheel is opgebouwd uit oude spoorbielzen en geeft een prachtig extra rustiek randje aan de tuin.

6. Een plantje

Zo simpel kan het zijn: het plaatsen van een plantje in een pot. Ook dat kan juist extra charme geven, uiteraard naast alle planten en bloemen die je al in de tuin hebt staan.

7. Een bonte verzameling

De voordeur is ook vaak onderdeel van de tuin. Zoals je hier ziet is het een leuke bonte verzameling van spullen en materialen geworden die je naar de voordeur leidt. En met een mooie en warme soort natuursteen ziet het er ook nog eens heel chique uit.

8. Een zwembad

Een iets duurdere investering, maar zeker een waarvan je geen spijt van gaat krijgen: een zwembad in de tuin. Met al die warme dagen voor de deur een heerlijke manier om af te koelen.

9. Contrasten

Contrasten aanbrengen in je tuin geeft ook iets extra’s. Zoals je dat hier bijvoorbeeld met zwart en wit ziet: een heel erg fraai voorbeeld.

10. Lekker landelijk

Met zo’n grote tuin als deze kun je eigenlijk niet anders dan kiezen voor een heerlijke landelijke inrichting. En wat past daar nou beter bij dan prachtige lavendelplanten.

11. Potten op tafel

Als je hier wilt eten dan zijn al die potten op tafel niet zo handig. Maar op momenten dat je de terrastafel niet gebruikt, dan is het een erg goed idee om de tafel met potten op deze manier leuk aan te kleden.

12. Plant en dier

Planten doen het heel goed in de tuin, maar zie je die kip op de achtergrond? Voor de grotere tuin misschien een leuk idee om ook eens over een kippenhok na te denken, plant en dier gaan prima samen.

13. Lekker kleurrijk

Zo’n kleurrijke veranda als deze doet je haast een beetje aan Pipi Langkous denken. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het er heel aantrekkelijk uitziet om hier te gaan zitten!

14. Plastic tassen als bloembak!

We sluiten het overzicht af met misschien wel de meest originele tip: gebruik stevige plastic boodschappentassen als bloembak. Wat ontzettend leuk om te zien!

Wil je nog meer tips voor je tuin? Deze lijst kunnen we je dan ook zeker aanbevelen.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!