Hoe een serre het verschil kan maken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe een serre het verschil kan maken

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Modern Houses by TIEN+ architecten Modern
Loading admin actions …

Het is een recente favoriet van ons. Slimme verbouwingen waarbij zowel esthetiek, woonruimte als indeling gezamenlijk aangepakt en verbeterd wordt. In deze fotoserie gaan we kijken naar een project uitgevoerd door de architecten van TIEN+. Zij staan voor architectuur met een plus. Zij pogen tot tijdloze ontwerpen te komen, daarbij rekening houdend met de omgeving. Gebouw, interieur en omgeving krijgen een integrale aanpak. In de fotoserie hieronder laten we jullie zien hoe TIEN+ een woonhuis in Delft verbouwde. 

Serre bij avondlicht

De bewoners van dit huis zaten met een aantal problemen en hadden verschillende wensen. Zij verzochten TIEN+ om de relatie tussen het huis en de tuin te verbeteren, alsmede de keuken en de badkamer te verbouwen. Hiertoe werden de bestaande uitbouwen gesloopt en vervangen voor een geheel nieuwe, glazen serre. 

Woonkamer

De serre is opgebouwd uit stalen kokerprofielen en vormt daarmee een fraai contrast met de oude details van de bestaande gevel. Binnen zorgt al dat glas voor een woonkamer die baadt in het zonlicht. Al die transparantie zorgt er tevens voor dat men hier het gevoel heeft buiten te zijn. De tuin wordt een onderdeel van de woonkamer en vice versa. 

Lichte serre

Vanuit deze hoek wordt nog eens duidelijk hoe transparant de serre is. Al dat licht maakt dat de ruimte, die al aanzienlijk is, nog groter lijkt. Een effect dat nog eens versterkt wordt door de semi-reflecterende tegels en het spaarzame meubilair. Hier zal men zich niet snel benauwd voelen. In de winter warmt deze ruimte op door zonnestralen en in de zomer biedt het de bewoners een ruimte die ze richting de tuin kunnen openen. 

Keuken

Ook de indeling en plattegrond van de woning werd aangepast. Om de overgang tussen de straat en de woonkamer te verbeteren, werd de keuken verplaatst. Om tot een meer logische structuur te komen op de verdieping werd ook de trap verplaatst. Op de foto zien we deze trap rechtsachter. Pontificaal in beeld is de nieuwe, moderne afzuigkap, die verrassend goed past bij het klassieke plafond. Foto's daarvan vindt u op het homify-profiel van TIEN+

Buitenaanzicht

We zagen de nieuwe serre op de eerste foto al schitteren in de avond. Op deze foto krijgen we een beter beeld van de aanblik vanuit de tuin. Op dit beeld wordt het contrast tussen de oorspronkelijke gevel en de nieuwe serre goed duidelijk. We begrijpen ook gelijk waarom de bewoners zo graag naar een betere relatie tussen de woning en de tuin wensten. 

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!