DIY: stoere woonaccessoires van gerecyclede materialen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

DIY: stoere woonaccessoires van gerecyclede materialen

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
minimalist  by Marian Bijlenga, Minimalist
Loading admin actions …

Met een beetje fantasie en creativiteit maak je van oude spullen de mooiste decoraties en accessoires voor je huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk eens op je zolder, bij een tweedehands winkel of op de rommelmarkt of je iets vindt dat je kan gebruiken. Van oude en op het eerste gezicht kapotte en nutteloze objecten maak je in een handomdraai originele woonitems. Oude kussens geef je een nieuw leven met een  hoes van oude gordijnen en van fietsonderdelen maak je de mooiste lampen. DIY met oude spullen en materialen is makkelijker dan je denkt en levert je een origineel en eigen interieur op. In dit Ideabook geven we je een aantal inspirerende voorbeelden.

Kussens

Kussens. Wij van homify houden ervan. Je kan er op zitten, tegen aan leunen. Ze gebruiken als poef. En bovenal geven ze je interieur warmte en sfeer. Kussens zijn te koop in alle kleuren van de regenboog. Maar toch kan het zo maar gebeuren dat net die ene kleur die je in je hoofd hebt niet in de schappen van de winkel ligt. De oplossing is eenvoudig. Maak zelf een kussenhoes. Misschien heb je in de kast nog een gebreide trui liggen die je niet meer draagt, of heeft een vriendin net haar oude gordijnen van de rails gehaald. De kussenhoezen op de foto zijn gemaakt van oude zakken.

Een unieke lamp

Zelf een lamp maken van gerecyclede materialen. Het is enorm leuk om te doen. De onderdelen die je hier voor nodigt hebt koop je in de winkel. Snoeren in alle kleuren, fittingen en stekkerdozen. Ga voor de overige onderdelen naar de kringloop of een rommelmarkt. Misschien staat er een mooie naaimachine. Zo een die je oma vroeger thuis had staan. Prachtig ambachtelijk gemaakt en zonde om bij de afvalverwerking te veranderen in een hoopje staal. Op de foto zie je hoe een aantal fietslagers zijn omgetoverd tot een prachtige lamp. De combinatie van oud en nieuw zorgt voor een schitterende uitstraling. Dit soort lampen geven je huis karakter. Ze zijn origineel en vormen wat ons betreft de perfecte aankleding van een huis.

Een kapstok voor je planten

Tuincentra staan vol met plantenpotten, maar veel leuker is het om zelf potten te maken van spullen die je al in huis hebt. Het ruimt gelijk lekker op en het scheelt weer een rit naar de afvalstortplek van je gemeente. Voor het maken van leuke en mooie potten kun je van alles gebruiken. Van een oud vergiet of olijfolieblik, tot een kapstok die je gebruikt als ophangsysteem voor je potten. Het voordeel van deze staande tuin is dat je hem makkelijk verplaatst op het moment dat je juist op die plek wilt zitten omdat daar de zon schijnt of omdat je ruime nodig hebt voor het bezoek dat gaat komen. Meer inspiratie en ideeën vind je in dit Ideabook.

Spikkels op de muur

minimalist  by Marian Bijlenga, Minimalist
Marian Bijlenga

Palimpsest 8- 2007- 260 x 285 cm, horsehair, fabric, stitched

Marian Bijlenga

We verven onze muren, plakken er een mooi behangetje op of laten de boel stuken of sausen. Maar het kan ook anders. Minder plat. Met grote spelden, knopjes, spijkers, dopjes of andere materialen die je thuis hebt liggen maak je de mooiste patronen op de muur . Welke vorm of beeld je gaat maken bedenk je van te voren of laat je vanzelf ontstaan als je bezig bent. Zo creëer je op een heel bijzondere manier composities die lijken te zweven en mooie schaduwen vormen op de muur. Zie je je zelf dit nog niet doen? Neem dan eens een kijkje op de pagina van een professional. Laat je inspireren door de werken die zij maken of vraag om advies.

Stoere kaarsendstandaard van buizen

industrial  by homify, Industrial
homify

Mr. Fahrenheit

homify

Kaarsen mogen eigenlijk in geen enkel interieur ontbreken. Ze geven je huis sfeer en stralen veel gezelligheid en warmte uit. Mooi is het om een aantal kaarsen in groepjes bij elkaar te zetten. Laat de hoogte van de kaarsen wisselen en varieer ook de kleur van de kaarsen voor een levendig en sprankelend effect. Wil je het wat subtieler? Laat de kleur van de kaarsen dan matchen met de kleuren in je interieur. Wij zijn erg enthousiast over de kaarsenstandaard op deze foto. Met deze standaard vallen alle bovenstaande tips samen en het gebruik van gerecyclede materialen geven deze standaard een unieke industriële look.

Stoelen en tafels met een verhaal

Oude boeken? Gooi ze niet weg. Je kunt er nog veel mee doen. Groente kweken bijvoorbeeld. In Japan is dit ongekend populair. Zo breng je op een mooie manier je oude boeken weer tot leven en steken er aan de bovenkant slabladeren of radijsjes uit! Maar of dit nou wel zo praktisch is? Je kunt van een stapel boeken ook een stoel of tafel maken. Op de foto zie je hier een mooi voorbeeld van. Voor de stevigheid vervang je het binnenwerk door een multiplex frame. Het resultaat is een uniek ontwerp en je geeft je boeken een mooi tweede leven!

DIY met groen

Vroeger had iedereen een echte kerstboom. Tegenwoordig verschijnt de kerstboom in alle mogelijke gedaantes in de woonkamers. Als kunstboom, gemaakt van pallets, of takken gevouwen in de vorm van een kerstboom. Ze geven de illusie van een echte kerstboom. Waarom doen we dat eigenlijk niet met kamerplanten? Makkelijk want je hoeft ze geen water te geven en zoals je op de foto ziet kan een DIY-plant heel mooi zijn. Hier heeft de kunstenaar knopen op een tak geplakt. Het ziet er prachtig uit en het kunstwerk lijkt op een vers geplukte bloesemtak in het voorjaar. Heel bijzonder en origineel en zo'n object geeft je toch het gevoel iets van natuur in de je huis te hebben. Geïnspireerd? Ga het bos is en zoek een mooie tak. Je versiert ze met knopen zoals op de foto, maar ook dopjes van flessen zijn een goed alternatief.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!