9 creatieve ideeën voor de muren in je keuken

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

9 creatieve ideeën voor de muren in je keuken

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Kitchen by homify,
Loading admin actions …

Heb je nog een lege witte muur in je keuken of achter je aanrecht? Of is je keuken wel erg leeg en minimalistisch? Soms kan een fraai accent op je muren net het verschil maken. En ja, het zijn die unieke accenten die je keuken doen opleven en er echt die prachtige designruimte van maken. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om het op de juiste manier te doen en te kiezen voor het materiaal dat past bij de stijl van jouw keuken. Dus wanhoop niet. We hebben vandaag 10 zeer inspirerende fraaie voorbeelden voor je verzameld om je keuken echt tot die unieke plek te maken. Kijk en geniet mee…

1. Voor de bloemenliefhebbers onder ons!

Ook een zeer grote trend momenteel: een paneel van vinyl met print boven je aanrechtblad. En kijk eens wat een schitterend accent je daarmee kunt aanbrengen in een simpele strakke keuken! Hou je niet van bloemen? Je kunt elke soort print naar keuze plaatsen maar zorg er wel voor dat deze een mooi harmonieus geheel vormt qua kleur en stijl met je keuken.

2. Een wand met spiegel met trompe l'oeuil

 Kitchen by Schmidt Kitchens Barnet,
Schmidt Kitchens Barnet

High Gloss Open Plan Kitchen

Schmidt Kitchens Barnet

Ook een zeer origineel idee dat we nog niet eerder zagen in de keuken: een glazen raam met een een foto van een tuin met verlichting erachter geprojecteerd. Zo lijkt het net of je vanuit de keuken uitkijkt op de tuin en wordt de ruimte ook extra verlicht. Zeer fraai ook in deze keuken in combinatie met dezelfde stijl raam aan de achterzijde waar we werkelijk op de echte tuin uitkijken.

3. Een fleurig mozaïek met tegels!

Mozaïek is trendy, zowel in de vorm van kleinere mozaïektegels maar ook in de vorm van het mixen en matchen van verschillende kleuren en patronen tegels. En kijk eens wat een prachtige effecten je daarmee kunt creëren (zeker in een houten keuken!). Wie durft?

4. Accenten van hout combineren prachtig bij de industriele stijl

En ook met wat details in hout kun je die prachtige accenten aanbrengen. Denk aan een verouderd houten plank aan een muur met je mooiste keukentools, een fraai houten rek of onbewerkte ruwe houten kozijnen langs je keukenraam. 

5. Een houten paneel voegt zoveel warmte toe!

Ook een zeer fraai idee om een wand met houten panelen te bekleden waardoor je keuken dat warme rustieke accent krijgt. Je kunt kiezen zoals hier voor een hele muur maar ook alleen maar de wand achter je aanrechtblad of een deel van een wand ermee bekleden.

6. Voeg een prachtig accent toe op een lege witte muur op met een muursticker

Het is natuurlijk prachtig een strakke witte keuken met mooi simpel houten meubilair. Maar aan zo'n minimalistische ruimte kun je best een vrolijk accent toevoegen in de vorm van een unieke muursticker. Vind je hem niet mooi meer? Je verwijdert hem zo weer en plaatst er weer een met een ander design! En natuurlijk hebben we het voorbeeld erbij waaruit helemaal duidelijk wordt hoe prachtig dit eruit kan zien!

7. Een leisteenmuur: niet alleen fraai maar ook praktisch

We zien ook veel muren of vlakken op muren in de keuken van leisteen. Praktisch om je favoriete muesli-recept op te schrijven voor in de ochtend wanneer je nog half slaapt en dit alweer vergeten bent. Maar ook zeer fraai hier in combinatie met een kleine antraciet eetbar en ecru krukken en onderkant.

8. Handbeschilderde tegels

Bij de speciaalzaken of online kun je ook artistieke handmatig beschilderde tegels vinden. En reken maar dat die kunstzinnige tegels een supermooi accent toevoegen boven je aanrechtblad. Om nog maar te zwijgen van kleur, levendigheid en dynamiek in je keuken. Hou de rest van je keuken dan wel vrij leeg en strak zodat alle aandacht ook echt op deze muur gevestigd wordt.

9. Een stoer design in grijs en wit

En ook hier een prachtig voorbeeld van hoe een simpel design op de muur de hele keuken doet opleven. Prachtig deze halve betegelde tegelwand met grillige randen. Zo simpel en zo effectief. Vooral ook in combinatie met de zwarte balken op het plafond waar wat spots langs zijn geplaatst. Wil je meer keukenmuur inspiratie? Lees dan ook fleur je keuken op met deze 10 creatieve tips.

 Houses by Casas inHAUS,

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!